ZTC

Povratak na posao i priprema za nove radne izazove puno je lakša kada boravite u prostoru u kojem se osjećate ugodno i motivirano. Danas smo usredotočeni na uređenje i organizaciju radnog stola – središta svih ideja, vizija i poslovnih planova. Za početak važno je stol i prostor oko njega temeljito očistiti te baciti ili spremiti nepotrebne stvari. I sama sam veliki ljubitelj dekoracija, kutijica, svjećica i svih onih estetski ugodnih, ali ne i prijeko potrebnih stvari, pa ipak u posljednje vrijeme se trudim minimalizirati količinu stvari na radnome stolu. 

Jednom kada ste oslobodili prostor i odlučili koje stvari su vam potrebne te ih želite zadržati vrijeme je za organizaciju stvari. Osim radnog stola, ako ste u mogućnosti, pokušajte iskoristiti i zid pred vama tako što ćete ga ispuniti s nekoliko polica te tako dobiti na prostoru. Police možete koristiti za kutije koje će čuvati papire i uredski materijal, foldere i mape koji vam možda ne trebaju svakoga dana. Također, prostor ispod stola možete iskoristiti za pohranu materijala uz pomoć ladica ili kutija. 

Kada govorimo o samome stolu pokušajte osigurati dovoljnu količinu praznog prostora za laptop, rokovnik – ukratko prostor za rad. Sada je vrijeme za “samokontrolu” kako ne biste nepotrebno zatrpali ostatak prostor. Izaberite tek nekoliko detalja kao što je biljka, uokvirena fotografija obitelj i primjerice jedna svijeća i prostor će već izgledati toplije i zračiti pozitivnom energijom. Pa ipak, ako uživate u lijepome te želite svojem stolu udahnuti dašak osobnosti možete se poigrati tako što ćete ukrasiti stalke za olovke ili držače za papire. Dovoljan vam je lak u omiljenoj boji ili dvoljepljiva folija – uz malo mašte možete stvoriti sasvim nove i moderne predmete. Važno je zapamtiti da nije potrebno uvijek kupovati novo već i starim predmetima možete udahnuti novi život.

Za kraj, pokušajte uredskom prostoru odnosno stolu pružiti dovoljno prirodnog svjetla, ali svakako nabavite i kvalitetnu rasvjetu za večernje sate. 

 

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Pinterest, Unsplash

Kancelarija bar