ZTC

Ljeto je u punome jeku te još uvijek nije prekasno da se isplanirate za ljetovanje ili barem produženi vikend samo za vas dvoje. Teško je savjeti koju lokaciju posjetiti kada je toliko prekrasnih država i gradova koji čekaju da otkrijete njihove čari i ljepote. Pa ipak, postoje neki savjeti i lokacije koje želimo podijeliti s vama kako bismo vam olakšali organiziranje savršenog, opuštenog, romantičnog i zabavnog “bijega u dvoje”.

ZTC

Za početak odlučite želite li vrijeme provesti pretežito kupajući se u moru ili vam je pomisao na istraživanje muzeja i povijesnih atrakcija ipak zanimljivija. Odnosno, radi li se o tzv. aktivnom odmoru ili pravom opuštenom ljetovanju. Kada odredite svoje prioritete razmislite i o budžetu. Uz nešto truda i uloženog vremena možete pronaći izvrsne last minute ponude koje će stati unutar vašeg financijskog okvira. Također, važno je razmisliti i o tome želite li se na svoju lokaciju iz snova uputiti u vlastitom aranžmanu ili potražiti pomoć agencije. Svaka opcija ima svoje prednosti i minuse pa vam tako samostalno organizirano putovanje u dvoje donosi dozu spontanosti te organiziranje putovanje po vlastitoj mjeri, no uz veću količinu potrošenog vremena i truda. S druge strane, putovanje s turističkom agencijom može se pokazati kao dobra opcija kada nemate ili ne želite potrošiti vrijeme na organizaciju već se jednostavno prepustiti putovanju.

Kada je u pitanju ljetovanje u dvoje na našoj obali, za romantičan doživljaj pokušajte posjetiti neke od otoka duž Jadranskog mora. Primjerice Hvar, Brač ili Rab poznati su po nekim od najljepših plaža i uvala na obali. Također, ponekad ljepota leži i u otkrivanju manjih gradića odnosno pravih skrivenih dragulja. Tko zna možda se nedaleko od vas skrivaju još neotkrivene ljepote koje ćete s guštom istražiti i u jednome vikendu? Nije vam potreban preveliki budget da biste na kratko pobjegli od gradske vreve, no svakako pobrinite se da istražite ponudu na internetu kako biste otkrili realne cijene. 

Za pravi romantični doživljaj, no ne i pravo ljetovanje možete posjetiti dvorac Trakošćan ili Bled. Uvijek obožavane lokacije, pomalo mistične i vrlo ljupke, savršene su za romantičan vikend u dvoje. Možda vam upravo šetnja šumarcima, dvorcima ili odmor na jezeru pruži odmor od vrućeg asfalta te općenito životnog ritma u gradu.

Također, kada govorimo o romantičnom “ne tako dalekom” odmor za dvoje, ne možemo ne spomenuti Italiju. Na samo tri sata vožnje od Rijeke krije se prekrasna Venecija. Odličan odabir čak i za jednodnevni izlet. Skrivene uličice, vožnje gondolom, slasni gelato i čaša dobrog vina. Nama ovo zvuči kao savršen bijeg u dvoje! Na našoj “wish list” našla se i ultimativna lokacija za zaljubljene – Verona. Upravo ove dvije lokacije odlična su kombinacija za kratko putovanje koje će vas inspirirati te ćete se u grad vratiti puni elana i prelijepih uspomena. Ako se odlučite za nešto duže putovanje svakako posjetite čarobnu Firencu. Grad koji predstavlja “muzej na otvorenom” ispunjen predivnom arhitekturom, bogatim muzejima, šarmantnim ulicama te kafićima i restoranima koji će zadovoljiti svačije nepce.

Gdje god da otiđete, ne zaboravite uživate, prepustiti se te na planirati previše.
Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Eni Brušnjak
 
 
 

Kancelarija bar