Naša Marina završila je individualni tečaj šminkanja kod Ive Berišić, ovo su njeni dojmovi!
N

Svi mi imamo neko polje interesa u kojem znamo da smo svoji na svome, u kojem osjećamo mir i zapravo nam to što radimo služi kao neka vrsta opuštanja i apsolutne uživancije. Ta se polja zanimanja razlikuju od osobe do osobe, pa je tako moje make up i općenito beauty svijet. Često su me pitali što je toliko posebno u tome – ja uvijek kažem da ne znam objasniti, ali da se dobro osjećam dok to radim, da uživam u tome i da je nagrada svaka zadovoljna žena i djevojka koja ustane sa stolca i koja i dalje prepozna sebe ispod šminke.

Upravo je ta prirodnost nešto što uvijek volim. Šminka je šminka – ona se vidi i ne možete je sakriti, ali kad ispod svih slojeva pudera, bronzera, kontura, rumenila i svega ostaloga, čak i kod jače šminke, ta žena ili djevojka i dalje liči na sebe, kada ispod svega toga i dalje možete vidjeti njezinu kožu onda je to odlično odrađen posao. Iako se svi neće složiti s time i iako sam svjesna raznih ukusa po pitanju svega pa tako i šminke, moja je filozofija da šminka treba naglasiti ono što se treba naglasiti i eventualno sakriti neke nepravilnosti. Zašto skrivati lijepu njegovanu kožu ispod tone pudera? Zašto skrivati lijepe oči sa ogromnim umjetnim trepavicama? Zašto ne naglasiti prirodno duge trepavice samo dobrom maskarom?

Upravo je to razlog zbog čega sam se odlučila na individualni tečaj kod Ive Berišić, jedne od poznatijih vizažistica na našim prostorima. Njezin rad pratim već dugo, a individualni tečaj kod nje bio je već dugo vremena na to do listi. Iako make up škole imaju svoje prednosti, mislim kako je rad “jedan na jedan” odličan način da vam osoba kod koje pohađate tečaj ili edukaciju prenese svoje znanje, a istovremeno prati vaš rad i ispravlja vas putem. Kod Ive sam dosad bila na Masterclassu i tečaju šminkanja „Našminkaj se sama“, ali je ovo potpuno drugačije iskustvo baš zbog toga što smo samo ona, ja i modeli. Prije svega, Iva je toliko draga, podijeli s vama toliku količinu znanja, savjeta i trikova što je stvarno za svaku pohvalu. Gledajući njezin rad i priče ostalih nisam ni očekivala manje, ali kada ste kod nje i kada učite od jedne, mogu slobodno reći profesionalke, onda to iznimno cijenite. Ono što je također pohvalno i što također cijenim je iskrenost i spremnost na pomoć čak i nakon završetka tečaja.

Na samom tečaju prošle smo zaista puno modela i raznih make up look-ova, modela s različitim crtama lica i svojim specifičnostima tako da stvarno, u roku od tri dana koliko traje tečaj, naučite puno toga. Također radite s raznim kistovima, proizvodima, teksturama proizvoda i zaista osjetite i prođete sve što vas Iva uči. Također, odmah na početku zapisujete osnovne informacije o postupku šminkanja lica, kao i popis proizvoda koje trebate nabaviti ukoliko se želite baviti šminkanjem. Radile smo dnevni look, večernji look, crveni ruž, look sa šljokicama i umjetnim trepavicama, ali sve to uvelike ovisi o vašem predznanju, kao i broju modela. Iako se prođe puno informacija u kratkom roku, meni je osobno to veliki plus čime je vrijeme tečaja bilo maksimalno ispunjeno i iskrišteno.

Za kraj bih samo istaknula da sam prezadovoljna i da sam kod Ive apsolutno uživala kao i da njezin tečaj od srca preporučujem svima koji se još uvijek dvoume.

Naučit ćete sigurno puno, ne samo ovih „tehničkih“ stvari nego i veliki broj savjeta, trikova kao i primjera iz prakse. Svakako odličan prvi korak svima koji se šminkanjem žele baviti.

Foto: privatni arhiv

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci