Najljepši citati o Božiću!
N

Lijepa i topla riječ otvara sva vrata, a kada je ta ista riječ popraćena blagdanskom čarolijom i duhom božićnog ugođaja, tada ona postaju nešto posebno. Zato smo nadomak ovogodišnjeg Božića odlučili potražiti najljepše citate o Božiću koji će savršeno zaokružiti ovogodišnju blagdansku priču i još nas jednom podsjetiti što je zaista važno u ovo čarobno doba godine.

Božić je most. Trebamo mostove kako rijeka vremena teče iz prošlosti. Današnji Božić znači stvaranje sretnih sati za sutra i ponovno proživljavanje onih od jučer. (Gladys Taber)

Božić je dan koji sve vrijeme drži na okupu. (Alexander Smith)

Naša srca postaju nježna s uspomenama iz djetinjstva i ljubavi prema srodnicima, a tijekom godine smo bolji jer smo u duhu ponovno postali dijete u vrijeme Božića. (Laura Ingalls Wilder)

Mirisi Božića mirisi su djetinjstva. (Richard Paul Evans)

Častit ću Božić u svom srcu i pokušati ga zadržati cijelu godinu. (Charles Dickens)

Božić nije vrijeme ili sezona, već stanje uma. Čuvati mir i dobru volju, biti milostiv, znači imati pravi duh Božića. (Calvin Coolidge)

Božić nije doba godine. To je osjećaj. (Edna Ferber)

Božićna čarolija je tiha. Ne čuješ je, osjećaš je. Znaš da postoji. Vjeruješ u nju. (Kevin Alan Milne)

Badnjak je bila noć pjesme koja se umotala u tebe kao šal. Ali ti je grijala više od tvog tijela. Zagrijala ti je srce … ispunila ga je i melodijom koja će trajati vječno. (Bess Streeter Aldrich)

Božić je vrijeme kada čezneš za domom – čak i kada si kod kuće. (Carol Nelson)

Božićno je drvo simbol ljubavi, a ne novca. Njemu je nekakva slava kad su svi osvijetljeni, što premašuje sve što novac na svijetu može kupiti. (Andy Rooney)

Prava poruka Božića je da svi nikada nismo sami. (Taylor Caldwell)

Volio bih da možemo božićni duh spakirati u staklenke i svaki mjesec u godini otvoriti jednu. (Harlan Miller)

Cijeniti mir i dobru volju, imati u sebi obilje milosti, to je pravi duh Božića. (Calvin Coolidge)

Nije važno što nalazite ispod drveta, već koga pronađete okolo. (Stephen Littleword)

Božić bi trebao biti izgaranje drva u kaminu, miris bora i vina, dobri razgovori, dobra sjećanja i obnovljena prijateljstva … Ali ako toga nedostaje, ljubavi će biti dovoljno. (Jesse O’Neil)

Neka ove godine Božić bude u znaku druženja s najmilijima i dobrog raspoloženja, a potpisan jednim od ovih prekrasnih citata koji nas vraćaju u djetinjstvo i još jednom podsjećaju što je najvažnije u ovo blagdansko vrijeme.

Foto: Unsplash

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci