NAJAVA: Kristina Burja o domaćoj i svjetskoj modnoj sceni te konceptu održive mode
N

Kristina Burja jedna je od najpoznatijih domaćih dizajnerica, a u novoj epizodi Stilueta Living Rooma otkrila je kako se ljubav prema modi rodila još u vrtiću. Iako ju je formalno obrazovanje odvelo u drugom smjeru, moda je ipak prevladala, pratila ju cijeli život, a na kraju postala i poziv koji je prepoznala i svjetska scena.

Koliko je pandemija utjecala na modnu scenu i predstavljanje trendova, kako gleda na kopiranje svoga rada, kako je u biti brzina počela uništavati modnu industriju i puno više otkrila je dizajnerica poznata i po modelu održive mode.

Saznali smo i što znači etičnost u modi i održivost te koliko je Kristini bitno da moda nije „instant“. Uspješna dizajnerica naglasila je koliko je bitno da slavimo ljepotu i modnih kreacija i lokacija diljem svijeta koje služe kao najljepša kulisa revija u sklopu Green Fashion Weeka.

Kristina je pričala i o zadnjem projektu [O]djela koji ujedinjuje stvaralaštvo, književno i modno te povezuje modnu dizajnericu Kristinu Burju i spisateljice Andreu Andrassy, Ružicu Ašćić Eminu Pršić, Koranu Serdarević i Maju Šimlešu, koje se ističu na književnoj sceni svojim djelima. Ovo je u biti tek početak priče jer Kristina naglašava kako ne voli površne suradnje već joj je bitna dubina, inovacija, sadržaj, a projekt je tek počeo!

„I moda i književnost su jako bitne“

Ovo je tek dio svega što smo saznali!

Budite s nama, na našem YOUTUBE KANALU i društvenim mrežama, u četvrtak u 20 sati,  kada plasiramo cijeli razgovor u kojem ćete sigurno uživati!

 

I za kraj puštamo vas riječima inspiracije hrvatske dizajnerice:

„Sve će ovo proći, sve je prošlo u povijesti, ali moramo ostati ljudi i stavljati ulog za budućnost.“

ZADNJI RAZGOVOR POGLEDAJTE NA LINKU, GOŠĆA: KRISTINA ERCEGOVIĆ

Interijer opremila: KORYNA NAMJEŠTAJ

Tapete: MIRNA SIŠUL

Službena kava:  HUG & PUNCH

Pripremila: Stilueta

Foto/video: Ivor Mažar / Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci