Ta divna crikvenička noć! Na palade je poseban festival!
T

Crikvenica je još jednom bila središte jedinstvenog spektakla koji je nadmašio sva očekivanja i publike i organizatora. “Na palade”, festival koji tradicionalno označava početak ljeta u Crikvenici, ove je godine bio u znaku Eurosonga, a organizatori su se za ovogodišnju temu festivala odlučili davno prije “ŠČeuforije”, kao da su znali. I sve se poklopilo upravo onako kako to biva kad se energija organizatora i izvođača pretoči na publiku.

            Četvrto izdanje ovog popularnog festivala koje je ove godine nosilo naziv “Na palade – kanat i štorije Eurosonga” i okupilo doista sjajna glazbena imena, na Trg Stjepana Radića je privuklo publike toliko da bi je vjerojatno bilo još toliko, da je postojalo prostora. Dokaz je to koji potvrđuje kakav su brand organizatori stvorili, a ono što je još znakovitije jest činjenica da govorimo o programu koji podjednako oduševljava domaćine kao i turiste. A neki su do Crikvenice potegnuli upravo zbog festivala.

            Na impozantnu pozornicu i u vrhunsku produkciju sjajno se uklopio voditeljski dvojac Uršula Tolj i Mario Lipovšek Battifiaca koji je redom na pozornicu pozivao vrhunske glazbene izvođače koji su izvodili eurosongovske uspješnice s ovog mega popularnog natjecanja kojeg svake godine prati više od milijardu ljudi. Uz pratnju vrhunskog Infinity Orchestra kojeg su činili članovi Infinity Banda Croatia pojačani klavijaturistom Karlom Lovrićem i Natašom Veljak s violinom, uživo su popularne glazbene uspješnice izvodili: Alen Đuras, Ivana Kindl, Damir Kedžo, Antonio Krištofić, Andrina Frleta, Martina Majerle, Veronika Kamenar, Mario Battifiaca, klape Luka i Tramuntana, a posebno valja istaknuti nastupe pobjednice Eurosonga Emilije Kokić i Daniela Popovića čija je “Džuli” bila europski hit, a prema reakcijama publike to je i dan danas. Zajedno s izvođačima publika je zapjevala “Neka mi ne svane”, “Rock me”,  “Nel blu dipinto di blu (Volare)”, zapljeskala uz “Wild Dances”, “Waterloo”, a poseban trenutak bilo je samo otvaranje uz nastup klape Luka koja je izvela vjerojatno najveći hit ovih prostora unatrag dužeg vremena, skladbu “Mama ŠČ”.

            Ovu večer za pamćenje, koja se održala u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice i pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice te “Eko-Murvice” d.o.o. i Turističke zajednice Kvarnera, upotpunili su Neven Barac koji je publiku nasmijao pričajući eurosongovsko – crikveničke anegdote te plesna skupina Trinity & Co., a na samom otvaranju publiku su pozdravili direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijana Biondić i crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina.

            Organizatori na kraju ove maestralne večeri nisu krili zadovoljstvo pa direktorica festivala Marijana Biondić poručuje:  „Ponosna sam što festival „Na palade“ iz godine u godinu raste i kvalitetom i posjećenošću. Izvanredni glazbenici, bezvremenski hitovi s Eurosonga, štorije na čakavskon zajiku i odlični voditelji na glavni crikvenički trg privukli su rekordan broj posjetitelja što mi je kao organizatoru festivala neizmjerno drago. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u programu i organizaciji i doprinijeli tome da crikvenički festival “Na palade –  kanat i štorije” zauzme svoje mjesto na festivalskoj karti Hrvatske.“

„Jako sam zadovoljan festivalom, emocije su velike, više od šest mjeseci radimo i slažemo program filigranski, pazimo na svaki detalj i mislim da smo uvelike uspjeli u tome. Cijela večer je protekla fluidno, dinamično, odmjereno, spektakularno. Izvođači i voditelji su bili fantastični, band na visini zadatka, a veliki doprinos su dale i cure iz plesnog studija Trinity & Co.  Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovome velikom i zahtjevnom projektu.“ , riječi su umjetničkog ravnatelja festivala Roberta Grubišića.

            Četvrto izdanje festivala “Na palade” je potvrdilo da festival iz godine u godinu raste i da ga je publika itekako prepoznala i prigrlila. Od trenutka kada je spušten zastor na ovu sjajnu crikveničku večer, organizatori znaju da neće dugo odmarati. Ljestvica je podignuta za još jednu crticu, valja je nadmašiti. I zato se već sada treba veseliti petom izdanju, narednog ljeta!

Photo: Klement Studio/Marino Klement i Koncept Mažar/Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci