ZTC

Rijeka ima  riječku vodu, kremšnitu, poštapalicu, slogan, stepenice,… a sada i „Riječki brhan“!  Brend MyHappySkirt, vlasnice i dizajnerice Maje Tomažić Jakumatović, predstavlja se najnovijom kolekcijom  unikatnih kreacija pod nazivom Rijek-a-Port-er 2020. kojom   poziva na ujedinjavanje kreativnih snaga u ostvarivanju Rijeke kao prijestolnice kulture i slavljenju grada tolerancije i različitosti.

Prva riječka unisex suknja dio je navedene kolekcije, a  inspirirana je haljinama i nadsuknjama riječkih  „mlekarica“ i noninim „ trvezom“, a izrađivat će se u ljetnoj verziji od pamučnog popelina i zimskoj verziji od lagane mekane štofice.

Ova jedinstvena  suknja za muškarce i žene- „Riječki brhan“ima  poruku Rijeka ljubavi nosi me k pobjedi  ušivenu s unutarnje strane suknje, a nosi  motiv riječkog orla skrivenog  u liku trokuta, koji simbolizira šarena  jedra i predstavlja Rijeku kao  luku različitosti, te ujedno  simbolizira troelementarnu  moralnosti (dobro misliti, dobro govoriti i dobro činiti).

Foto snimanje je odrađeno u pravom riječkom ambijentu- na lukobranu, uz privezane brodove, jako jugo  i prolom oblaka, a posebno valja istaknuti hrabre modele iz svakidašnjeg života koje MyHappySkirt bira kao svoje ambasadore.

Naime , ovoga puta u ulozi modela bila je Lara Mamula, poznata riječka grafička dizajnerica i ilustratorica, a u muškoj ulozi Matija Jardas, riječki student pasioniran vježbanjem i zdravim životom koji je oduševljeno prihvatio ulogu muškog modela. Oni su u foto priči o „Riječkom brhanu“ fotografkinje Mihaele Vukelić, utjelovili urbane mlade ljude koji žive i djeluju u Rijeci. Posebno se zahvaljujemo  na podršci i prostoru vlasnici i  osoblju bara Corto Malteze i svim gostima koji su bodrili naše snimanje.

Suknje brenda MyHappySkirt su unikatne i neponovljive i svaka nosi mobilni broš sa porukom namijenjenoj vlasnici suknje. MyHappySkirt možete pratiti na  istoimenom Facebook profilu, Instagramu  ili isprobati  u modnom korneru u trgovini „Tekstila“ u Rijeci, Ivana Grohovca 3a. IZVOR: PR

Kancelarija bar