Moment Art Jewerly inspiriran je morem i Mediteranom. Monika Šangulin otkrila nam je više!
M

U ljetnim mjesecima nakita nikad dosta! Na dnevnoj bazi se zaljubljujemo u prekrasne komade nakita koji nas iznova oduševe dizajnom i unikatnošću. Danas ćete se i vi zaljubiti. I u brend i u proizvode. Svidio nam se Moment Art Jewerly pa smo odlučili saznati detalje.

Ukratko se predstavi, tko stoji iza brenda?

Moje ime je Monika Šangulin, magistrica sam primijenjenih umjetnosti i vlasnica Moment Art obrta za dizajn i izradu unikatnog nakita.

Kako si došla na ideju da osnuješ svoj brend? Što te potaknulo? Ispričaj nam priču!

Ideja za nakit proizašla je iz mog diplomskog rada izrađenog od eko-smole, kojeg sam obranila još 2016. godine na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti. Tu tehniku primijenila sam na nakit, a motiv kojim je prva kolekcija bila inspirirana bio je zadarski Pozdrav Suncu.

Nakit je inspiriran Mediteranom. Reci nam nešto o tome!

Cijeli svoj život provela sam tik uz more pa postoji jaka povezanost i ljubav koju osjećam prema Dalmaciji i mediteranskim motivima. Rekla bi da je more moj najveći izvor inspiracije jer sam oduvijek bila opčinjena elementom vode, njene fluidnosti i konstantne promjene, pa je iz toga proizašla želja da tako nešto pokušam prenijeti u svom umjetničkom izričaju. Na neki način nastojim prenijeti određeni trenutak, odnosno moment te prikazati nešto fluidno i promjenjivo kao da je zamrznuto u vremenu. To je i jedan od razloga zašto je ovaj brend dobio ime Moment.

Sad nas zanima, kako se proizvodi ovaj nakit? Postoji li neki poseban naziv/termin, o kakvoj je tehnici riječ?

Nakit izrađujem od recikliranog stakla u tehnici staklene fuzije. Ova tehnika omogućuje mi da koristim i prenamijenim odbačene resurse te ih oblikujem u nešto novo bez žrtvovanja kvalitete i dizajna. Proces izrade nakita često je jako dugotrajan i složen, ali je to nešto u čemu uživam, a posebno me veseli vidjeti kad se početna ideja transformira u finalni proizvod.

Obožavamo ekološki prihvatljive brendove! Što sve nudiš u svojoj kolekciji?

U ponudi su ogrlice, naušnice i narukvice, a novi modeli nakita su trenutno u izradi. Sve novitete možete pratiti na Instagram i Facebook profilu.

Ovog mjeseca imaš i razloga za slavlje! Slaviš 4. godine brenda!

Danas Moment slavi 4. rođendan pa je upravo tim povodom u tijeku darivanje na Instagram profilu moment.art.jewelry gdje možete osvojiti unikatnu ogrlicu izrađenu od recikliranog stakla i nehrđajućeg čelika.

Planiraš li uvesti nešto novo? Otkrij nam planove!

Moment se nekim svojim tempom razvija iz dana u dan i do sada je imao pet kolekcija, a u budućnosti možete očekivati širenje brenda i izvan okvira nakita. Još je jako puno ideja i planova koje želim ostvariti i predstaviti, ali za sad ne želim ništa previše otkrivati. Neka to bude iznenađenje na kojem već radim, a ako sve bude išlo po planu bit će uskoro spremno za predstavljanje.

Draga Monika, hvala ti na razgovoru, a vama preporučujemo da bacite oko na Moment Art Jewerly Instagram profil i priključite se darivanju.

Prethodni tekst – Sexy Plexy jewerly ima novu kolekciju inspiriranu srećom, ljubavlju i optimizmom

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci