zadnje objave

Modna priča ETNA MAAR vodi nas u preokrenutu stvarnost

Čini li vam se da živimo u izokrenutoj realnosti? Osjećate li da je nevažno postalo bitno, a od presudnog su interesa postale irelevantne stvari? Je li dno novi vrh, ili možda obratno?

Ako ste se ikad zamislili nad realnosti današnjice, ne brinite, niste sami. S istim se Weltschmerzom na svoj upečatljiv, modno-kreativan način bavi i dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik. Ovo je priča o najnovijoj proljetno-ljetnoj 2022. kolekciji svoje modne marke Etna Maar.

Modna priča ETNA MAAR

Andrijana propitkuje današnju realnost u svakom kreativnom potezu svojih modnih komada i donosi novu, atraktivnu i toliko stvarnu priču: kolekciju DISTORZIJA STVARNOSTI! Kreira odgovor na pitanje smisla i realnog svijeta, potaknuta pandemijom koja je preokrenula svijet naglavce. Dizajnerica u 57 kreacija, kao u 57 slika realnosti, rastače čvrstu opipljivu formu koristivši lelujavost najfinijih pamučnih, lanenih i viskoznih materijala.

Privid stvarnosti kao krute i neprozirne strukture stvari raspada se korištenjem ukrasnih krojačkih elemenata – faldi, prošiva i bizni, koji statičku i jednoličnu površinu materijala pretvaraju u kovitlac lišen čvrsto određenih granica. Boje su jasne, vrišteće, pozivajući na oprez, ili, pak, mutne, blijede, skoro pa nevidljive, čekajući u prikrajku da zaskoče iznenadno uzbibanom površinom.

Rezultat je uznemirujuća – jer svako rađanje nastaje u boli i nemiru, a opet dovoljno jednostavna pročišćena i meditativna kolekcija. Ona želi pozvati na smirenje i zadovoljstvo pronalaska sebe i svog vlastitog izričaja u tom ludilu današnjice. Prati ju i senzibilitet fotografa Mateja Dokića. Fotograf je manekenku Deu Maretić postavio u bijeli, zrakoprazni prostor bez granica i određenja, u namjernom neizricanju pozicija, što je gore, dolje, lijevo ili desno, u distorziji stvarnosti.

Premda naizgled izgubljena, žena u modelima Etne Maar svjesna je svoje stvarnosti. Itekako je samouvjerena i stabilna, znajući da jedini čvrsti oslonac može pronaći u sebi, što odlično podcrtava frizura i šminka Ivane Bilandžije.

Svi modeli iz kolekcije se mogu naručiti preko webshopa www.etnamaar.com ili probati u dućanu u Ilici 82.

Tekst, foto: PR

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE