Mjesta u blizini Rijeke koja možete istražiti pješke
M

Činjenica je da smo navikli sjediti i provoditi puno vremena baš u takvom položaju. Samim time riskiramo naše zdravlje, zatvaramo se u četiri zida naše kuće i ne otvaramo se novim mjestima i novim iskustvima. Zato smo danas odlučili potražiti nekoliko mjesta u Rijeci i okolici koji uključuju šetnje i boravak vani, u prirodi kako bismo naše čitatelje potaknuli da Rijeka ima puno toga za ponuditi, vidjeti i istražiti, a čime mnogo možemo učiniti za naše zdravlje.  

Riječki lukobran

Jedno od mjesta u Rijeci koje je odlično za popodnevnu ili čak jutarnju šetnju je riječki lukobran koji je danas u funkciji putničkog terminala i obalne šetnice. S prvim ili posljednjim zrakama sunca, šetnja ovim dijelom Rijeke pruža pogled na sam grad, iako na njegov industrijski dio, ali zato pogled na drugu stranu otkriva prostrano more, pogled na Učku s dojmom beskonačnosti, mirisa mora i zvukova valova.

Izvor Rječine

Iako je staza šetnice uz Rječinu popularnija za planinarska društva i organizirane skupine, ima i onih koji se samostalno upuštaju u istraživanje ovog dijela riječkog zelenila i svježeg zraka. Sama staza započinje na Trsatu, završava na izvoru Rječine i jedno je od odličnih izbora kada želite prošetati i malo pobjeći od svakodnevnih briga i obaveza.

Šetnja Učkom

Iako ova lokacija uključuje automobil, ipak je to samo nakratko jer vas Učka čeka s nekoliko šetnica koje su odlične za laganu tjelovježbu. Svjež zrak, pogled u daljinu, zelenilo i mir pratiti će vas cijelim putem, a kući ćete se vratiti opušteniji, zadovoljniji i puni energije.

Platak

Do Platka također možete doći autom, ali ćete na njega potpuno zaboraviti jednom kada stanete i odlučite iskoristiti sve čari koje Platak nudi. Zahvaljujući raznim aktivnostima predstavlja savršeno mjesto za druženje, obiteljsko ili prijateljsko, u dobrom raspoloženju i okruženju gdje vrijeme staje i gdje je jedino važno opustiti se, zabaviti i rekreirati.

Rijeka sa svojom okolicom nudi puno izbora za sve one dane kada ne znate što raditi, a ne želite sjediti kod kuće. Iako su ovo samo neke od mogućnosti i znamo da ih ima puno više, nisu zato manje bitne i predstavljaju odličan izbor za provesti cijeli dan ili samo jedan njegov dio i tako se barem nakratko prepustiti prirodi i njezinim čarima.

Izvor i foto:  https://www.rijeka.hr/teme-za-gradane/sport-i-rekreacija/setnice-i-parkovi/parkovi/lukobran/, http://www.pp-ucka.hr/, Instagram profil @platak.hr

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci