Mimart je hrvatski brend čije dekoracije za dom odmah želimo u našoj kolekciji
M

Minimalističke dekoracije sve su popularnije u opremanju našeg doma. Nježni uzorci, pastelne i svijetle boje je neobičan dizajn preplavili su popularne Instagram domove. U današnjoj rubrici Hrvatski kreativci donosimo razgovor s Merjem, vlasnicom brenda Mimart koji se bavi izradom šarmantnih dekoracija za dom.

Ukratko se predstavite, tko stoji iza brenda?

Iza brenda Mimart stoji Merjem, po struci scenografski dizajner.

Kako ste se odlučili na osnivanje svog brenda?

Još kao dijete sam sa bakom izrađivala nakit od kamenčića i školjki, a vremenom je dječja igra prerasla u ljubav prema kreativi i umjetnosti, pa tako i u posao.

Znači ljubav prema kreativi seže od ranog djetinjstva! Kako ste znali da se kreativac u vama budi?

Prije nekoliko godina sam se prvi put susrela sa epoxy smolom i mogućnostima koje nudi. Odmah sam shvatila da je to materijal sa kojim želim raditi, te sam zajedno sa obitelji došla na ideju da pokrenemo mali kreativni studio.

Iako je rad sa smolom izazovan, te zahtjeva više od same kreativnosti – nudi more mogućnosti i zbog toga je epoxy smola posebna. Još jedan materijal koji možete pronaći u Mimart-u je jesmonite, odnosno akrilni gipsani kompozit za sve koji teže eco-friendly materijalima.

Gdje pronalazite inspiraciju? 

Inspiraciju pronalazim u prirodi i svemu što nas okružuje, a cvijeće je gotovo sastavni dio dekoracija.

A motivaciju? 

Najveća motivacija su upravo ljudi koji prepoznaju trud i pored zaista široke ponude na našem tržištu, odaberu baš Mimart.

Što sve možemo pronaći u vašoj kolekciji?

U asortimanu možete pronaći privjeske, podmetače za čaše, nakit, pladnjeve, svijećnjake i druge home deco predmete.. A za knjigoljupce tu su i bookmarkeri.

Čini nam se, da su trendovi u uređenju okrenuti elegantnim, jednostavnim i minimalističkim dizajnom uz koji se savršenu slažu vaši proizvodi. Koja je recimo hit dekoracija iz vašeg asortimana?

Najtraženiji su personalizirani označivači stranica (bookmarkeri), a od novijih proizvoda to je svakako podmetač za nakit u obliku srca. Iako imamo dostupne sve boje, najčešći odabir je bijelo-zlatna kombinacija.

Imate li u planu proširiti ponudu?

Novih ideja ne nedostaje, stoga je u planu uskoro proširenje ponude, stay tuned.

Draga Merjem, svakako vas nastavljam pratiti! A ako su se vama dojmile dekoracije iz Mimart kolekcije, posjetite Instagram stranicu ovdje, i bacite oko na cijelu ponudu!

Fotografije: Mimart

Prethodni tekst – Škicnule smo torbe hrvatskih dizajnera. I mislimo da ih svakako treba podržati!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci