DogloveRI: Milena Marot i Bond
D

S novom godinom vraća se i jedna od naših najpopularnijih rubrika! DogloveRI! A nema ljepšeg početka od onog kad na Stilueti ugostimo osobu koju dugo poznajemo. Milena Marot je jedna divna, sposobna, kreativna žena, majka,  od prošle godine i poduzetnica. A titula koja mi je kod nje najdraža je… moja prijateljica! Ipak, ovo nije samo priča o njoj, ovo je priča i o četveronožnom prijatelju koji je u obitelj Marot došao prije 12 godina!

“Bond je jedan osebujan mali mops koji za sebe nikada ne bi rekao da je mali, dapače svrstao bi se u rang vučjaka minimalno (smijeh)! Ime je smislio moj suprug i to prije nego što smo uzeli psa jer mu je to bila velika želja ukoliko budemo imali psa da se zove Bond- kao James Bond.”

Poznajem i Dražena i Milenu i Bonda, moram priznati odabir imena je savršen. Bond ima nešto teatralno u sebi, ima karakter, šarm i gard!

Bond!

Kad ste se i zašto odlučili obitelj proširiti dlakavim članom?

Suprug  i ja smo oduvijek voljeli životinje i željeli smo imati psa, no ranije to nije bilo moguće jer smo bili podstanari.  Zato smo odmah po useljenju u našu nekretninu krenuli njuškati na Njuškalu i prvo što smo napravili je kupili Bonda koji nam se istog trena uvukao pod kožu!

Bond je dio četveročlane obitelji koja živi na Matuljima. Otkrij nam s kime je najbliži i kome je najprivrženiji?

Da, kasnije se našoj maloj obitelji pridružilo dvoje djece i sada je stvarno veselo i kako ja volim reći da imamo troje djece, a Bond je naš prvi sin haha. Najprivrženiji je bio suprugu, to je posebna ljubav, ali kako je sada stariji sin malo narastao nekako svi možemo primijetiti da mu se najviše veseli i odabire da sjedne baš kraj njega kada smo svi doma. (vjerojatno zato što mu stalno daje keksiće)

Poznato mi je to… Kakav je karakterno?

On je jako uporan, da ne kažem tvrdoglav ?Ima svoj karakter i svi ga već jako dobro poznajemo. Voli se svađati sa muškim psima kad idemo u šetnju i pokazati im tko je glavni po cijeni da izvuče deblji kraj! Doma je umiljat kao mala maca i voli spavati u svojoj košari ili kod nas u sobi na tepihu,  Ima velike izazove sa zdjelicama, a pogotovo onih iz kojih pije vodu! Ne želi piti vodu iz njih nego mu moramo pustiti vodu na bideu u kupaonici te je u stanju cijeli dan biti žedan i čekati da netko dođe doma da mu pusti vodu iako uvijek ima punu zdjelice vode u kuhinji. Naravno da smo kupovali puno raznih vrsta zdjelica no niti jedna mu se nije sviđala.

Naglasila sam ja odmah u uvodu – pas ima karakter, to je to. Koji su vam najdraži trenuci?

Najdraži trenuci su kada dođemo doma pa on prvi dotrči pozdraviti, to je neopisiva sreća i veselje! Također nas zna nasmijati do suza kada trči pa se posklizne na ravnom i padne i onda ustane i nastavi dalje kao da se ništa nije dogodilo…  Jedan od najdražih trenutaka je i kada se ušuška navečer između dečki i uživa u njihovom maženju, a neopisivo voli kada sušimo kosu i zvuk fena, tada se namjesti da i njega sušimo!

Dovrši rečenicu: Pas je:____

Ljubav, veselje i član obitelji.

Omiljena mjesta za šetnju?

Najčešće se šećemo po Matuljima, na Štacionu, tamo smo skoro svaki dan.

Milena Marot i Bond

Upoznali smo Bonda, a zanimaš nas i ti! Žena, majka, odnedavno poduzetnica! Pokrenula si projekt i platformu Moj profil otkud ideja i o čemu se radi?

Radi se o platformi za freelancere i male poduzetnike Moj Profil koja je zamišljena kao poslovna društvena mreža gdje svatko tko ima uslugu može predstaviti i prezentirati sebe,  objaviti svoju ponudu kao i pisati blog. Ideja je došla jer sam i sama htjela pokrenuti nešto svoje i raditi online, željela sam biti povezana sa ljudima i klijentima i izvan Rijeke i shvatila sam da mnogi ljudi imaju istu želju. Da ne ovise o poslodavcu niti o lokaciji gdje se nalaze, a svi imamo nešto što možemo ponuditi i u čemu smo dobri. I onda sam shvatila da ne postoji jedno jedinstveno mjesto gdje možeš predstaviti svoju uslugu niti naći osobu koja ti treba u datom trenutku. I tako je nastala ideja o pokretanju platforme Moj Profil koja sada već broji više od 100 članova sa cijelog područja Balkana pa i šire.

Sigurno se mogu javiti i recimo studenti koji šeću ili čuvaju pse pa si obuhvatila ono što voliš i ono što radiš? Tko se u biti sve može prijaviti?

Tako je, mogu se prijaviti i studenti koji šeću pse, čuvaju djecu, pomažu starijima, sve u sklopu kategorija STUDENTI i OSOBNI ASISTENTI koje se nalaze na Moj Profil. Platforma je koncipirana na način da ima 10 kategorija, a svatko tko se prijavi može odabrati do 3 kategorije u kojima želi ponuditi svoju uslugu. Mogu se prijaviti freelanceri, studenti, mali poduzetnici, osobe koje trenutno rade za poslodavca ali žele ostvariti dodatni prihod, majke koje su na porodiljnom, dakle svi koji nude uslugu i žele pronaći više klijenata.

U šetnji smo te zatekli u sportskom izdanju. U čemu se najbolje osjećaš, kako bi opisala svoj stil?

Najbolje se osjećam u haljinama i suknjama, a svoj stil bih opisala kao ženstveni/poslovni. Najbitnije je mi je da se u odjeći osjećam dobro te ne volim baš eksperimentirati sa različitim stilovima. Volim provjerene krojeve i boje za koje znam da mi dobro stoje.

Koja su ti omiljena mjesta u Rijeci i okolici?

Obožavam se šetati po Korzu kad sam u Rijeci i popiti kavu u Teatru, Karolini, ali omiljeno mjesto mi je Lungo Mare za šetnje, meditaciju, volim miris mora, predivan pogled na Rijeku i Opatiju, tamo volim biti sama, sa psom, sa djecom, sa prijateljicama… ma svi se uklapaju u tu priču!

Od intervjua i susreta do objave prošlo je nešto vremena. Tada se dogodila i jedna situacija koja nas je svih prepala. Na svu sreću sve je ispalo dobro. Što si ti prošle godine naučila?

Prošle godine sam do najvažnijih zaključaka došla nakon prometne nesreće koja mi se dogodila krajem godine, a to je da nekada stvari jednostavno treba otpustiti! I to je bilo dosta teško jer kada imate planove i sve u sekundi padne u vodu to je jedino što u tom trenutku možete napraviti. Također sam shvatila da ono što je tvoje će doći, a ono što nije – nije nikada ni bilo tvoje. Isto tako naučila sam da treba živjeti život kakav želiš- SADA, ništa ne odgađati jer sutra možda i ne postoji!

Upravo tako. Siječanj je mjesec preispitivanja i planiranja. Koji su planovi za veliku 2023. godinu?

Imam jako puno planova za 2023. a izdvojila bih posvećenost radu na platformi, te dva događaja na koje sam jako ponosna, a to je obilježavanje godišnjice Moj Profil sa jednim meet up druženjem i Business & Holizam putovanje- Luxury Business Cruise koje će se održati krajem 7. mjeseca te će to biti spoj predavanja i rada na sebi i svom tijelu u predivnom okruženju sličnih ljudi, gdje ćemo imati sve potrebne elemente za osobni razvoj. Spoj vrhunskih predavača, broda, izvrsne hrane, sunca i mora, plesa, mislim da je to dobitna kombinacija za uspjeh. Sve informacije i više detalja zainteresirani mogu saznati na našim stranicama  luxurybusinessretreat.com.

Planiram jako puno druženja i povezivanja sa divnim ljudima i evo ekskluzivna najava za jedan program koji me jako veseli a to je online program Moj Profil Business Akademija o kojem ću nešto više otkriti krajem godine.

Milena, sretno sa svim planovima! I ne zaboravi pustiti vremena za naša druženja! Na isto ću pripaziti i ja! Bond, poruka za tebe: Stay cool! 

Fotografije: Ivor Mažar

POKROVITELJ DOGLOVERI RUBRIKE

JE NAJDOGFRIENDLY AGENCIJA – DOGMA NEKRETNINE!

Volite naše teme vezane uz pse? Pročitajte onda svakako sve o poduzetničkoj priči iz Samobora! 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci