Počinje prodaja ulaznica za finalnu večer MIK-a u Rijeci
P

U tijeku su završne pripreme za ovogodišnje izdanje Festivala Melodije Istre i Kvarnera, a novosti vezane za festival su skoro pa svakodnevne. Podsjetimo, ove će godine mikovska karavana krenuti iz Kastva (koji je domaćin zajedno s Opatijom) 22. lipnja, zatim će put Malinske (koja dijeli domaćinstvo s Puntom i Krkom) 23. lipnja, a velika završna večer festivala održat će se u Rijeci, na Trgu Riječke rezolucije, 25. lipnja s početkom u 21 sat.

Ukupno 48 izvođača predstavit će uživo 19 skladbi, uz pratnju festivalskog orkestra, pratećih vokala te pod voditeljskim kormilom trija kojeg čine Uršula Tolj, Robert Ferlin i Mario Battifiaca. Tako će MIK, nakon pobjede u TV show-u “Zvijezde pjevaju” imati doista zvjezdani voditeljsko/pjevački postav. Nove skladbe zasigurno će naći put do publike, a ona će tradicionalno u svakom gradu, putem glasačkih listića, odabrati najdraže.

Zbrojem glasova/bodova sva tri festivalska grada dobit ćemo najuspješnije, a tradicionalno će se dodijeliti i nagrade struke kao i pokrovitelja. I ove će se godine dodijeliti, prošle godine utemeljena, nagrada Mikova nota koju festival dodijeljuje zaslužnim sudionicima i suradnicima MIK-a, a po prvi put će se dodijeliti i “MIK online nagrada” – nagrada koju će osvojiti skladba s najvećim brojem online glasova mikovske publike koja će moći glasovati putem festivalske društvene mreže, o čemu će organizator uskoro izvijestiti javnost.

Kako smo već napomenuli, veliko finale festivala održat će se 25. lipnja, a od srijede 1. lipnja započinje prodaja ulaznica za ovu posebnu večer na Trgu Riječke rezolucije. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima (Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, Festival Opatija, New Sound Matulji…). Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 100,00 kn, a na dan finala cijena će biti 120,00 kn. Već sada je zanimanje za ulaznice veliko te stiže veliki broj upita s područja cijelog Kvarnera, Istre, a i šire, te stoga organizator poziva poklonike festivala da svoje ulaznice nabave na vrijeme.

Lista izvođača ovogodišnjeg izdanja festivala je doista sjajna te je za vjerovati kako će ovogodišnji MIK biti onaj za pamćenje, a da će skladbe dugo živjeti među ljubiteljima dobre glazbe.

Kontakt: 091/ 251 9001, press.mik@gmail.com 091/208 3802, info@festivalmik.com

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci