Zašto mi volimo naš posao? Jer nam daje priliku da vam predstavimo fantastične, jedinstvene, uspješne, pojedince koji vole svoj posao i koji vole život i svaku minutu koriste da iskoriste maksimum! U rubrici Men’s Corner, zahvaljujući našim partnerima i prijateljima iz riječkog Gentlemen’s Shopa, danas vam predstavljamo Tina Hasanefendića koji u poznatoj i uspješnoj G3 Spirits firmi obnaša ulogu brand managera. Zvuči zanimljivo? Slažemo se! Vrijeme je da nam Tin, iako vrlo samozatajan i skroman, otkrije više o sebi i svom poslovnom putu…

Tin dobro nam došao u našu rubriku Men’s corner, listopad se zakuhao, kod nas je vrlo radno i aktivno, no mi smo sada manje bitni, kako je započela tvoja jesen?

Prije svega pozdrav vama i svim čitateljima.

Početak jeseni sam primjetio samo zbog iznenadne razlike u temperaturi, jer što se aktivnosti tiče, čini mi se da ljeto nikako ne završava. Ukratko, veselo.

Tin Hasanefendić

Za sebe bi rekao da si jedan sasvim običan dečko koji voli sport, putovanja ali i svoj posao, možeš li za naše čitatelje ipak  otkriti malo više, zamisli da si u školi i zadali smo sastav s naslovom Što sve volim, koji odgovor bi od tebe dobili?

Dobili bi jedan poduži esej za koji vjerujem da nemamo prostora ovdje. No u kratkim crtama ste sumirali bit u samom pitanju. Sport, putovanja i posao… Što se sporta tiče, godinama se bavim hrvanjem, preciznije grapplingom i Jiu-Jitsom (nažalost rijetko u zadnje vrijeme), obožavam taj sport i nadam se da će dobiti na popularnosti i kod nas. Košarkom sam se bavio dugi niz godina, a tu i tamo se malo i nogometam. Skijanje ne smijem zaboraviti, obožavam skijanje. Za putovanja je moja filozofija da treba otići na jedno ‘daleko’ bar jednom godišnje, uz nekoliko vikend izleta. Po mogućnosti u vrlo tople, ili vrlo hladne krajeve. Posao s druge strane, posao je posebna priča. Moj posao konkretno, te generalno posao G3 ekipe uključuje mnoge fantastične momente koje rijetko koji drugi posao može omogućiti. Doista fantastične. Nažalost, to su gotovo isključivo i momenti koje svi primjete, dok one manje atratktivne segmente našeg posla ljudi općenito niti ne doživljavaju. Dapače, često čujemo: ‘ma vi samo uživate’ ili ‘šta bih ja dao za vaš posao’…

Uglavnom ne razumiju da je za ovaj posao potrebna ogromna energija. No bilo kako bilo, ja ga volim!

Gledajući LinkedIn profile, zatim profile na ostalim društvenim mrežama, sve te titule i poslovi djeluju vrlo atraktivno, no nije to uvijek baš tako. Kod tebe, znamo da je tako i da radiš jedan vrlo zanimljiv posao, za sve one koji su možda manje upućeni, što točno uključuje posao jednog brand managera?

Kako u kojoj firmi, G3 je regionalna firma pa i tu postoje razlike u zaduženjima i opisu posla brand managera u pojedinim zemljama. Zahtjevi tržišta i pojedinih poslodavaca uglavnom kreiraju opis posla. No, da ne filozofiram, ajmo reći da su najbitnije stavke našeg posla prvenstveno građenje brandova u prodajnom i marketinškom smislu,  tj. pronalaženje njihovog mjesta na tržištu, dovođenje na jednu optimalnu razinu funkcioniranja, te ispunjavanje potreba i želja naših principala. U mojem slučaju su to moji dragi principali iz Škotske, kompanija William Grant & Sons, tvorci neponovljivog Hendrick’s gina, Monkey Shoulder whiskya(trenutno najtrendy whisky na svijetu) i najnagrađivanijeg i najprodavnijeg single malt whiskya na svijetu, Glenfiddich whiskya. Naravno, ništa manje bitna nije ni činjenica da sve nabrojano mora biti u skladu sa željama, pravilima i na zadovoljstvo mojih poslodavaca u G3u.

Što bi izdvojio kao najveći izazov u radu?

Administracija. Redovito testira moje strpljenje.

Pratimo tvoj rad i rad tvoje firme, osjećamo da vrijednosti koje njeguješ privatno održavate i poslovno? Koliko je to bitno, ta jedna autentičnost kako pojedinca tako i cijelog kolektiva, vjerujem da bi sve „falšo i lažno“ brzo isplivalo, ne bi to onda bilo to? Koliko je bitno da naše poslovno JA odražava naše privatno JA?

Vrlo često čujem neke floskule koje govore o tome kako treba potpuno odvojiti privatno i poslovno. Vjerujem da u puno slučajeva to i stvarno vrijedi, no meni osobno je to potpuno nepojmljivo. Naravno da meni moj posao predstavlja i jedan način izražavanja sebe, te da mi se isprepliće u mnogim stvarima s privatnim životom. Možda je to samo u mojoj industriji tako, no smatram da je moj posao i svojevrstan životni stil. Tako da mi je izuzetno bitno da je G3 jedna prijateljska, obiteljska priča na čelu s čovjekom koji je prije svega ispravan i neupitno odan svojem timu. Mi u G3 Hrvatska imamo sreću da upravo takvog direktora imamo. Nekoga za koga znamo da nam drži leđa. To je neprocijenjivo. Također, ne bih se previše žalio niti na svojeg šefa niti na kolege, dosta smo prijateljski povezan tim.

Ono što nikako nije manje bitno, mi stvarno vjerujemo u ono što radimo, vjerujemo u naše proizvode, naše tekućine i smatramo ih ‘našima’. Vjerujem da naši rezultati dokazuju tu tvrdnju.

 A sad onaj slađi dio priče,  zbog čega se najviše  svakodnevno veseliš odlasku na posao?

Prodajnim rezultatima. No to ponekad zna biti i dvosjekli mač kad je ispod mojih očekivanja. Uvrijedim se na tržište:). No šalu na stranu, osim dobrih tuluma,festivala ili koncerata, najviše me vesele momenti u kojima se mogu posvetiti onom kreativnom dijelu svojeg posla. Smišljanje novih mehanika, alata, programa ili strategije pristupa tržištu je nešto što i moji kolege i ja jako volimo.

Jesi li jedan od onih koji odvajaju privatno od poslovnog ili uspješno održavaš ravnotežu?

Što je to ravnoteža?

Mi volimo ovakve priče. Smatramo da je bitno da svatko pronađe svoj poziv i krene na svoj put, malim koracima ka velikim uspjesima. No danas, često i sami svjedočimo kako bi sve nešto instant, brzinski, preko noći. Imaš savjet za sve mlade ljude koji nas čitaju i kriju golem potencijal, kako uspjeti na poslovnom putu, kojim osobinama se naoružati?

Nisam siguran da sam adekvatna osoba da nudim savjete, no mogu reći da sam doista puno toga prošao u životu i da sam uvijek nastojao držati se nekih principa i igrati pošteno. Čvrsto i grubo ako moram, bez obzira na posljedice, ali NIKAD nepošteno. U mojoj glavi je to nekako najbitnije. Vjerujem u karmu i trudim se biti dosljedan. To su me tata i mama naučili, oni su takvi, takvi smo i moja seka i ja.

Pitanja su nam baš lijepo tekla, imamo osjećaj da te nismo baš štedili pa ćemo pred kraj dodati malo lakših tema, s poslom si sigurno prošao Lijepu našu uzduž i poprijeko, nama iz Rijeke daj preporuke mjesta za cool druženja u Zagrebu, a mogao bi usput otkriti i koja su tvoja najdraža mjesta van Zagreba?

Cool druženja u Zagrebu? Za to je po meni uvijek najbitnija ekipa, no mogu preporučiti par meni dragih mjesta. Naravno, ovisno o željama i potrebama (da li je izlazak, cuga ili možda klopa), preporučio bih neka, po meni, mjesta koja se ističu po ponudi i meni najbitnije, super pozitivnoj energiji…

Most Unusual Gin Garden, Time, Swanky, El Toro, Mr. Fogg, ShockShow Industry Katran, Gymnasium Mimara… Naravno, uvijek je dobro uloviti i neki dobar koncert u Areni, Domu Sportova, Lisinskom ili meni najdražoj Šalati po ljeti, a posebno je slatko ako tempirate dolazak u Zagreb onaj vikend kad se održava ’Sutra je Subota’ u Laubi. To je poprilično štosan izlazak.

Uskoro ćemo te gledati na kaledaru Eudaimonia inicijatora Gentlemen’s Shopa, o eudaimoniji otkivaš više u našem video prilogu, kako je proteklo snimanje?

Iznenađujuće bezbolno. Nisam baš ljubitelj slikanja, no Ines i Damir kao tvorci projekta imaju vrlo jasnu viziju, pa je uz njihovu direkciju stvarno snimanje proteklo relativno brzo. Također, drago mi je biti dio projekta koji je malo drugačiji i kojeg smatram kvalitetnim. Da ih je bar više. Projekata, ne snimanja:)

I za kraj, naše čitateljice i čitatelji uvijek vole dobre preporuke, a ti si The man za ovo pitanje,  s kojim pićima da nazdravljamo svim lijepim stvarima koje nam život nosi ovih jesenskih i i zimskih dana?

Da barem malo napravim odmak od klasičnog gin tonika i whiskya koje i sam najčešće pijem, preporučio bih mali twist na klasiku… No recimo da mi je po zimi super piti Spicy Ginger od Thomas Henrya, super mi paše i uz Hendrick’s, doda se malo začina od Botanice (recimo, ginger, papar i hibiskus, to je izvrsna kombinacija), dobro paše i uz malo jači rum poput Sailor Jerrya ili Diplomatica, a pravo je iznenađenje u kombinaciji s Jagermeisterom. Ipak, najviše volim dobar klasični malt whisky, a po zimi često znam popiti i dobar whisky sour s Monkey Shoulderom, to mi je možda i najdraži koktel. Nadam se da će vam se svidjeti ako probate!


Hvala na preporukama! Tina smo upoznali kao jednog od ambasadora projekta Eudaimonia čiji je inicijator Gentlemen’s Shop, kalendaru se jako veselimo, naglasit ćemo još kako naš dragi sugovornik nosi Fidelio odijelo, frizuru potpisuje Gentlemen’s Shop, make up Ana Mikulec, video je izradio Karlo Marković, fotografije potpisuje Ivor Mažar,  a snimanje smo odradili u Babaloo Design Concept Store-u. I ovom prilikom zahvaljujemo Hendrick’s Ginu,  svima navedenima dok s nestrpljenjem čekamo idući intervju koji će vrlo skoro osvanuti na našim stranicama.

Pripremila: Marija Mažar