Men’s Corner: DJ Tommy zna kako svijetu dodati malo glazbe
M

Za svako raspoloženje postoji glazba koja dodatno dotakna naše srca, kad smo sretni odgovaraju nam brže melodije, kad smo tužni, mirniji taktovi savršeno izražavaju naše raspoloženje, a poznavati glazbu i spajati je s emocijama prava je umjetnost.

Umjetnost koju živi i sa svima dijeli DJ Tommy – Tomislav Škulj, dobri duh Rijeke koje je izdvojio vrijeme za par pitanja i par fotkica… Uživajte u našem razgovoru…

S: Nimalo lako prvo pitanje, kako bi nam ti  sebe opisao?

– Pa sam sebe je teško objektivno opisati, ali rekao bi “veliko, razigrano dijete” koje voli svoju obitelj, muziku i život. Jednom riječju, nepopravljivi optimista.

Nepopravljivi optimista, DJ TOMMY

S: Ljubav prema glazbi, kako je sve počelo, sjećaš li se prve gaže?

– Ljubav prema glazbi je oduvijek prisutna, od malena. Još kao osnovnoškolac sam imao  ljubav prema puštanju glazbe, a onda se to prenijelo i dalje, kroz snimanje pjesama sa radija do kasno u noć, nadajući se da ćeš snimiti pjesmu bez priče voditelja, a u to doba upoznao prijatelje koji su gajili isto ljubav prema glazbi. Iz svega toga, dogodila se i prva gaža, davne 1984., negdje sredinom kolovoza, u disco clubu White Horse u Uvali Scott. Sjećam se da sam od uzbuđenja i nervoze zabunom u jednom trenutku digao iglu s ploče koja je u tom trenutku svirala.

I tako, moja “karijera” i ljubav prema tome traje do danas, a i dalje će.

S: Prvi lockdown zatvorio nas je u domove. Svi smo se našli u nekim novim trenucima, tražili nove radosti, a ti si pokrenuo nešto što su svi zavoljeli! Session iz Dnevnog boravka postala je prava dizalica, otkud ti ta ideja? Jesi li se nadao tome da će to postati nešto ljudima toliko bitno i drago?

– Ideja kao takva se rodila spontano, dok sam na društvenim mrežama gledao nastupe talijanskih DJ-a s balkona. Znajući gdje živimo, i situaciju oko nas, u razgovoru sa suprugom Barbarom i prijateljem Oliverom koji je tu nedjelju popodne bio kod nas, došli smo na ideju da to napravimo iz našeg dnevnog boravka, kako ne bi smetali susjedima, a i spriječili eventualne probleme. Sreća u cijeloj priči je ta da imamo dovoljno mjesta za to, tako da smo se brzo dogovorili. Što se tiče odaziva ljudi na isti, ni u najluđim snovima nisam očekivao toliki odaziv, jer sam prvenstveno zamislio to kao “obiteljsko” druženje, jer nam dio obitelji živi van HR. Međutim, svakim novim live-om bilo je sve više pratitelja, što mi je naravno bilo drago, jer su mnogi to prepoznali kao nešto pozitivno u te dane.

S: Nakon što sve ovo prođe, a proći će… Kako zamišljaš neki prvi pravi susret uživo i slavlje života?

– Kao što sam već puno puta rekao, volio bi napraviti jedan veliki party negdje na otvorenom za sve drage ljude koji su bili, i još su dio #liveizDB, a sada #liveizstudija i sve ih ponaosob izgrliti i zahvaliti im što su prepoznali to kao nešto iskreno i spontano nastalo prvenstveno kao ljubav prema glazbi i životu.

S: Jesi li prenio ljubav prema glazbi i na klince?

– (hahaha) To bi trabalo pitati njih … Šala mala … Koliko vidim, jesam, ali ne na silu ili im određujući što slušati. Imaju svoju slobodu, ali znaju da se neka vrste muzike ne sluša kod nas kući. Tako da se i sam ponekad iznenadim kada sin, koji ima 15, uleti i pjeva na sav glas neku pjesmu iz 80-tih. Ali isto tako i neku pjesmu iz maškaranog đira. Koje svi mi doma volimo poslušati. Kćer uz sve to obožava plesati, tako da je doživljaj potpun, pogotovo kada mamu ući plesne pokrete na pojedine pjesme.

S: Rijeka, grad koji teče… Koji su ti najdraži glazbenici iz našega kraja?

– Ufffff, škakljivo pitanje… S obzirom da sam veliki lokal patriota i volim naš kraj, volim čuti domaĆe izvođače, tako da jednako uživam i u roku, popu ili čakavskom izričaju. Ne nabrajam izvođače, jer ne bi volio da ispadne da nekog favoriziram ili volim više ili manje nego drugoga.

S: Uvijek korektan. Moram te pitati, koja su ti omiljena mjesta na Kvarneru?

– Omiljena mjesta su mi Baška, Rabac, Kastav, Mošćenićka draga i Crikvenica, ali volim otići i u Gorski kotar ili na Platak.

S: Kakvim ljudima voliš biti okružen?

– Volim vesele i ljude pozitivnih razmišljanja. U ova teška vremena, svi smo pod nekom vrstom pritiska, i znam da nije mnogima lako, ali kako sam i sam “vječiti optimista” volim biti okružen “pozitivnim” ljudima.

S: Rijetko imam DJ-a kao sugovornika pa ću iskoristiti priliku. Daj nam pet pjesama za one trenutke kad smo malo „down“, koje će nas pjesme odmah podignuti i rasplesati?

– Ako se sjećaš mojeg odgovora od prošle godine, prepuštam pratiteljicama i pratiteljima Stiluete da sami sebi izaberu te pjesme. Znam da si možda iznenađena odgovorom, ali kako volim reći, ono što mene u trenutku “digne” možda se nekome neće sviđati.

S: Morala sam pokušati. 🙂 Znaš da nemam tipična pitanja pa se nemoj iznenaditi nadolazećima.. Pjevaš li pod tušem? I drugo iz serije neobičnih pitanja, dobra pjesma na radiju u autu, taman si stigao na odredište. Ostaješ u autu i slušaš pjesmu do kraja ili ipak ne?

– Pjevam ponekad pod tušem, ali ono, ispod glasa da se susjedi ne prestraše ili popadaju od smijeha. Na repertoaru zna biti svega. Ovisi što sam možda ranije toga dana čuo. A što se tiče pjesme u autu, dogodi se da ostanem do kraja.

S: Ista stvar i kod mene… Što ti najviše nedostaje iz staro i jedino normalnog?

– Najviše nedostaju gaže i interakcija sa publikom, neovisno o kakvoj se gaži radi. I naravno, bezbrižno druženje, bez maski i distanci.

S: Sjećaš li se i našeg zadnjeg eventa? 

– Sjećam se jako dobro, jer je bio jedan od zadnjih odrađen pod “normalnim” okolnostima koje svi ponovo želimo. Event na kojem sam uživao raditi i upoznao puno dragih ljudi. I hvala Vam što ste me izabrali da budem dio istoga.

Stiluetin rođendan u Porsche Inter Autu na Škurinjama

S: I za kraj, tvoja poruka svim čitateljima i čitateljicama Stiluete, nešto da održimo um pozitivnim i duh optimističnim?

– Kako volim reći, SAMO LJUBAV , SAMO POZITIVA, a na testu NEGATIVA…

 Jedan osmijeh nekome može jako popraviti dan, a nas ništa ne košta. Jedna lijepa riječ prema drugome, tom istom možda baš u tom trenutku popravi raspoloženje. Budimo dobri jedni prema drugima, to je najmanje što možemo učiniti, a tada vjerujem i bolje se osjećati.

Upravo tako, budimo dobri jedni prema drugima i blagi. A ja ću pet pjesama koje podižu raspoloženje pokušati doznati u idućem nekom druženju, navijajte za mene! Tommy, hvala ti na razgovoru, kao i uvijek – uživala sam!

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci