Men’s Corner: Dino Antonić, Riječanin sa zagrebačkom adresom
M

Riječanin sa zagrebačkom adresom – Dino Antonić,  trenutno pjevač zagrebačkog kazališta Komedija, svoj glazbeni put počinje još od malih nogu kroz glazbenu školu i zborove “Mali Riječani” i “Morčići”. Ljubav prema kazalištu počela je s nepunih 10 godina kada je svoje prve predstave odigrao na daskama riječkog kazališta Ivana pl. Zajca. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja postaje član “Putokaza” gdje pjeva i nastupa na mnogim domaćim i inozemnim koncertima. Nakon srednje škole osniva prvi pjevački mješoviti zbor studenata (još i danas djeluje pod nazivom Vokalni Studio Rijeka) te osniva vokalnu skupinu Octachord koja bez instrumentalne pratnje izvodi pjesme u gospel, pop, jazz i swing aranžmanima. Široj javnosti postaje poznat 2010. godine kao jedan od finalista showa “Hrvatska traži zvijezdu” a već iduću godinu seli u Zagreb jer dobiva ulogu smotanog Willarda u mjuziklu FOOTLOOSE (pod redateljskom palicom vrhunskog Igora Barberića; BGLAD produkcija). Nakon toga uslijedili su mnogi veliki glazbeni i kazališni projekti. Radio je kao vokalni trener na svim sezonama RTL-ovih show-ova Zvijezde i Zvjezdice, surađivao je s mnogim glazbenicima kao back vokal (Lu Jakelić, Damir Kedžo, Luka Nižetić, Luce, Kristijan Rahimovski,…), te je aktivan kao autor i izvođač na mnogim glazbenim festivalima (ČAnsonfest, Melodije Istre i Kvarnera, Grobnička Skala, Slavianski Bazaar,…). 

Dino Antonić

Dinov glas moći će se uskoro čuti i u novoj seriji “Dnevnik velikog Perice” koja je trenutno u fazi snimanja pod redateljskom palicom briljantnog Vinka Brešana. Stalni je član poznatog zagrebačkog gospel sastava “The Messengers” s kojima je ove godine bio nominiran za nagradu Porin, te zbora “Izvor”.

Dino, dobro nam došao, hvala što si izdvojio vrijeme za nas, a zanima nas – kako provodiš ljeto?

Ljetne dane provodim u Rijeci. Kako je epidemiološka situacija većinu svirki stavila na pauzu, ovo se ljeto trudim što više napuniti “baterije” i pripremiti ih za jesen kad će projekti biti u punom jeku (nadam se hahahahahahhaha).

Dragi ljudi i more su sve što mi trenutno treba.

Nedostaju li ti nastupi?

Jako! Glazba i umjetnost je nešto što zaista najviše volim raditi pa je nedostajanje na maksimalnom nivou! Moramo nažalost prihvatiti situaciju takva kakva jest, dok se stvari ne promijene. Smatram da su glazba i umjetnost uvijek pomicali granice, rušili sve barijere, pokrivali svaku emociju koju čovjek posjeduje u sebi pa da će upravo zbog toga uskoro (ponovno) biti i nužno potrebni. Uostalom, bez filmova i glazbe bi itko od nas teško preživio karantenu u kojoj smo bili. 😉

Ipak, što te ovih dana najviše pokreće, nadahnjuje, usrećuje?

Sretan sam što ovo ljeto mogu provesti više vremena s nećacima, obitelji i prijateljima. Osim toga, stignem preslušati dosta nove mjuze i nadoknaditi gledanje serija koje sam odgađao za “kad bude više vremena”. 

Za sve one koji dolaze na Kvarner koja mjesta bi preporučio da svakako posjete?

Postoje mjesta koje nikada ne preskočim kada dođem doma. Jedno od njih je Trsatska Gradina. U stanju sam satima sjediti i upijati taj prekrasan pogled na cijelu Rijeku. CUKARIKAFE je također mjesto gdje se osjećam kao doma – predivan i ugodan ambijent, osoblje koje rijetko gdje ima, super mjuza i velika ponuda pića. Osim same Rijeke, volim šetnje uz more npr. po Kostreni ili Lungomare od Voloska do Lovrana i nazad. Otok Krk je izvrsna destinacija za odmor i jako sam za njega vezan jer sam tamo kod bake i djeda provodio svako ljeto kao klinac. Istra je prekrasna i autom je vrlo blizu pa ponekad napravim cijelodnevni izlet s prijateljima. Ma naš Kvarner je zakon! 🙂

Kvarner je doista zakon, a mi suptilno skačemo na novu temu. Kako bi opisao svoj ljetni stil odijevanja?

Kod odijevanja jedino pravilo je da pravila nema, hahahahahahahahha. U mom ormaru ima puno previše t-shirtova jer sam slab na fora printove, ima i podosta košulja različitih uzoraka, hlača raznih boja, a od obuće ljeti najčešće nosim Adidasove Adilette ili Birkenstockice.

Često se na glavi nađe i šešir koje isto volim nositi.

I za kraj, otkrij nam, što je za tebe… sreća!

Znam da će zvučati kao kliše, ali stvarno mislim da sreću možemo naći u svemu i svakome – ako se potrudimo i dobro pogledamo! Zdrav sam, imam divne ljude u životu i radim posao koji volim! Who could ask for anything more? 

Odlično rečeno, Dino odmori, napuni baterije i želimo ti ludo radnu jesen, kao i svima vama i nama!

Fotografije: Ivor Mažar 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci