Men’s Corner: Darko Popović
M

Novi tjedan, naš novi gost u već legendarnoj rubrici Men’s Corner. On je dizajner interijera, ljubitelj lijepog života, uživanja, estetike, on je Darko Popović (1978. godište). O njegovom radu najbolje piše u kratkom uvodu na službenoj internetskoj stranici DPIDESIGN.EU:

Moja misija je da uhvatim zraku svjetla, boja i materijala unutar vašeg prostora sa samo jednim ciljem, koristeći moje znanje unutarnjeg dizajniranja da napravim vaš dom toplijim, udobnijim i prilagođen vašim osjećajima. Preko sto i pedeset uspješno riješenih projekata u Hrvatskoj, Italiji i Africi, uključujući suradnju sa puno mojih kolega, služeći kao preporuka da će vaš dom cvjetati u bilo kojem dizajnu koji želite.

Poslije školovanja u respektabilnoj talijanskoj dizajnerskoj i modnoj školi, posvetio sam svoj rad prema osobnom odnosu sa prirodom i kreiranjem individualnog stila koji garantira top kvalitetu i visoku personalizaciju dizajnerskog identiteta za sve vaše živuće i poslovne prostore. Zadovoljstvo mojih klijenata je moja najveća nagrada, a tajna leži u suradnji sa mojim klijentima sa samo jednim ciljom – postizanje maksimalnog rezultata i uspjeh u ostvarenju klijentovih želja.

Darko Popović kao ambasador kalendara Eudamonia 2019.

Jesmo li vas zainteresirali? Sigurno jesmo! Upoznajte Darka, našeg dragog gosta… Dragi Darko dobro nam došao, odmah ćemo krenuti s prvim pitanjem, kako je proteklo snimanje za kalendar Eudaimonia?  Tamo smo te upoznali zahvaljujući našim dragim prijateljima i suradnicima iz riječkog Gentlemen’s Shopa. Kako si se snašao iza foto objektiva?

Rekli su mi da me kamera voli (smijeh).

Dobro su ti rekli! Na snimanju si nosio Fidelio odijelo koje je stvarno izgledalo savršeno, misliš li ti da odijelo čini čovjeka?

Naravno da ne, ali da izvlači iz osobe ono nešto da se dobro osjeća, ponaša i da ga zbog toga drugačije vide i gledaju – to  DA.

Fidelio odijela čine razliku…

Slažemo se, nedavno je kaledar predstavljen u Opatiji, event „Royal Gatsby Dinner“ u organizaciji Gentlemen’s Shopa i 4look-a bio je doista jedinstven. Kakvi su tvoji dojmovi?

Počašćeno i zahvalno što sam mogao biti dio nečega što u svakom smislu pokazuje  i potiče ljude da spoznaju sebe i još više izvlače sebe i svoje osobnosti. 

Zahvalan svima u timu što su dopustili da budem dio te priče. 

Inače si dizajner interijera stoga znamo da imaš oko za ono lijepo, no kako je s uživanjem u životu, što je ono što te čini sretnim?

Kroz godine se taj smisao uživanja mijenjao, ali sada definitivno je to obitelj, prijatelji i putovanja.

Vratimo se malo u prošlost, kada i zašto si se zaljubio u dizajn interijera, koja je bila tvoja prijelomna točka koja je odredila tvoj put u karijeri?

Mislim da je to oduvijek u meni i da sam to osjećao u sebi, sretan sam što sam došao u priliku da se mogu baviti s nečim što stvarno volim kao svoj poziv.

Što bi izdvojio kao svoj najveći izazov, osobni ili poslovni?

Osobni naravno moja mala curica i da nju podignem u život.

Poslovni, svaki objekt veliki ili mali nosi, kao i ljudi, svoju priču i teško je odvojiti koji je više izazovan.

Kada nisi dizajner interijera i kada nisi iza objektiva našeg Ivora tko je Darko inače, što voliš raditi u slobodno vrijeme?

Priroda, sport, druženje, putovanje.. ukratko, nisam baš neka statična osoba.

Koje su po tebi vrijednosti one najbitnije u životu, ono nešto što vrijedi i što treba prenositi s generacije na generaciju?

Obitelj i prijateljstva stvarno su mi od neizmjerne važnosti.

Mi volimo iskoristiti priliku i dati si prostora za samopromociju tako da ne možemo ne postaviti ovo pitanje. Koji su ti najdraži sadržaji na našoj Stilueti?

Obrađujete  teme i nas „normalnih” svakodnevnih ljudi sa svakodnevnim poslovima i svakodnevnicama i pratite i prolazite također kroz teme koje su bliske nama istima.

Gentllemen’s Shop stoji iza projekta Eudamonia

O, pa hvala ti! Rijeka nam je živnula, nadamo se da se slažeš. Za sve one koji nisu iz Rijeke, a dolaze recimo na jedan dan, koja su mjesta po Darku Popoviću koja svakako moraju posjetiti?

Trsatska gradina, tuneli, mlinovi na Rječini.. Postoji  enormno puno mjesta, pustimo ih neka istražuju..

I za kraj možeš li nam otkriti kakve su tvoje želje za budućnost, što bi još hito ostvariti ili okušati se u nečemu, a da do sada nisi?

Puno je tu za nabrajanja,  ali definitivno ne ići nikamo, ostati tu i tu stvarati dalje…

Okušati se u moru toga još, rekao sam nemirnog sam duha…

Darko Popović  i Marija Mažar

Darka smo upoznali kao jednog od ambasadora projekta Eudaimonia čiji je inicijator Gentlemen’s Shop, naglasit ćemo još kako naš dragi sugovornik nosi Fidelio odijelo, frizuru potpisuje Gentlemen’s Shop, make up Ana Mikulec, video je izradio Karlo Marković, fotografije potpisuje Ivor Mažar,  a snimanje smo odradili u Babaloo Design Concept Store-u. I ovom prilikom zahvaljujemo Hendrick’s Ginu (G3 Spirits),  svima navedenima dok s nestrpljenjem čekamo idući intervju koji će vrlo skoro osvanuti na našim stranicama.


Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Marija Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci