NaslovnicaLIFESTYLERIJEKA I KVARNERMatija Lukanić otkriva sve...

zadnje objave

Matija Lukanić otkriva sve o projektu Kupuj lokalno koji jednostavno spaja kupce i OPG-ove

Matija Lukanić projektom  KUPUJ LOKALNO zaintrigirao  nas je u trenu! Matija je od desetog mjeseca 2018. do sedmog mjeseca 2019. bio  član 10. generacije Start up Inkubatora u Rijeci gdje je na završnom pitchu osvojio treće mjesto i nagradu od 25.000kn sa svojom platformom JAMMEET.  Platforma služi za povezivanje glazbenika i bendova u Hrvatskoj i prva je takvog tipa u Hrvatskoj.

Zaljubljenik je u glazbu i svira gitaru. Zadnjih desetak godina  svirao je  u raznim rock i akustičnim bendovima, a radi brojnih obaveza svirke s bendovima trenutno su na čekanju.

Matija Lukanić

A sada o projektu koji nas je natjerao da se u sekundi pokrenemo I pokušamo doći do našeg sugrađanina.

Tko se krije iza platforme Kupuj lokalno?

Kao idejni začetnik platforme krije se Matija Lukanić, a na putu do realizacije pomogao mi je brat Tomislav. Naši poslodavci iz tvrtki B.I.D. GRUPA DOO  i NOVI UPITI D.O.O. uključili su se u projekt i pružili nam svu potrebnu podršku.

Kad se rodila prva ideja i koliko je trebalo od ideje do realizacije?

U petak, pred 10 dana, dobio sam poziv za Facebook grupu “Kupuj lokalno! Spasimo riječke OPG-ovce”. Imala je oko 10.000 korisnika u grupi i jako puno objava od OPG-ova koji nude svoje proizvode i onih koji traže neki konkretan proizvod. U grupi s tako puno korisnika i informacija teško je naći ono što vam točno treba. Tad mi je pala ideja za platformu na pamet, brat je rekao da će mi pomoći pa sam išao nazvati administratoricu Facebook grupe Bojanu Guberac. Njoj se predložena ideja svidila tako da smo se odmah bacili na posao.

Imali smo jedan pravi koderski maraton gdje smo praktički bez pauze radili da bi čim prije bili gotovi s platformom. Završili smo 8 dana kasnije u subotu.

Imate veliku podršku zajednice, jeste li to očekivali?

Pozitivno smo iznenađeni s reakcijom i podrškom ljudi. Krenuli smo spontano u to i nismo imali nikakvih očekivanja, samo smo htjeli napraviti nešto što će olakšati komunikaciju između kupaca i OPG-ova.

Kupuj lokalno

Tko vam se sve može javiti i biti dijelom ove priče?

Pozivam sve OPG-ove na području Primorsko-goranske županije da se prijave i stave svoje proizvode na platformu i na taj način omoguće novim potencijalnim kupcima da dođu do njihovih proizvoda. U slučaju da ste vlasnik OPG-a i imate nekakve nejasnoće ili pitanja možete me kontaktirati na info@kupujlokalno.hr.

Dio ponude

Koliko je važna u ovim vremenima međusobna podrška i solidarnost?

Mislim da je uvijek važno da si budemo međusobno podrška i da svatko pomogne koliko može.

Slažemo se! Svatko može pronaći neko svoj mali, a veliki način kako da bude kotačić dobra u ovoj neobičnoj situaciji. A za početak… ostani doma i kupuj lokalno!

Pripremila: Stilueta

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
109PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE