Ovog vikenda vas čeka vrhunac „Maškara“ u Crikvenici
O

Svaki je maškarani vikend posebna i neponovljiva priča, no neki se ipak malo duže pamte. Jedan je od takvih pred nama. Rasplesan, raspjevan i veseo, uz maškarane zabave u društvu čak dviju tradicionalnih maškaranih povorki. Jedne u kojima će glavne zvijezde biti djeca te druge u kojoj će nam se predstaviti odrasli. No, krenimo redom.

U subotu, 28. siječnja, pridružite se večernjoj zabavi u maškaranom šatoru na Trgu Stjepana Radića uz nastup glazbenoga sastava „Fortunal“.

U nedjelju, 29. siječnja, crikveničkim će centrom zavladati tradicija, radost, šarenilo i pjesma. Događat će se nešto što su mali i veliki ljubitelji maškara nestrpljivo čekali – Dječja, s početkom u 11:00 sati, i Velika maškarana povorka s početkom u 14:00 sati. Raduje nas činjenica da je Velika povorka ujedno i međunarodna, a Dječja je pravi „rasadnik“ sve kreativnijih maškaranih kostima i ideja na kojima će ova tradicija ostati. Obje kreću od hotela „Miramare“ cestom, tik do mora, a na Veloj paladi je doček grupa, preko 2.000 sudionika. Za plesnu atmosferu će se pobrinuti glazbeni sastav „Trend“, a u kasnim popodnevnim satima veseli „Koktelsi“. Kako raste broj sudionika iz godine u godinu, tako raste i broj posjetitelja, a veliki je broj i gledatelja prijenosa uživo (poveznica na www.maskare.net). 

Toga dana će za sav promet biti zatvorena Ulica Ivana Skomerže od parkirališta „Petak“ te Strossmayerovo šetalište u razdoblju od 11:00 do 17:30 sati.

Svi koji još nisu stigli, i dalje imaju priliku iskoristiti posebnu ponudu smještaja na Rivijeri Crikvenici i zaviriti u našu “Veselu maškaranu škrinjicu” i pronaći nešto baš za svoj gušt. Detalji o lokacijama s maškaranim popustima su, naravno, na letku „Maškare 2023.“, na www.maskare.net te Facebook stranici Maškare Crikvenica. Naravno, zahvaljujući Gradu Crikvenici, subotom besplatno vozi maškarani City bus, a raspored vožnje možete pronaći na internetskim i Facebook stranicama TZG Crikvenice.

Organizator „Maškara 2023.“ u Crikvenici je TZG Crikvenice, a suorganizator Catering „Derossi“. Generalni pokrovitelj je Grad Crikvenica, a pokrovitelji su: Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, “Jadran” d.d. Crikvenica, “Eko-Murvica” d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica. Partneri su: “Pavlomir” d.o.o., Hotel “Marina”, DC “Mihurić” Selce, “Marinero Tours” i „Eko selo Selce“ d.o.o.

Ono što nam preostaje jest poziv jer naše se povorke najbolje doživljavaju osobno, na licu mjesta, svim osjetilima. Vidimo se!

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – U CRIKVENICI POČINJE MAŠKARANO LUDILO

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci