Lijepo vrijeme, lijepe maske, lijepa lokacija – uživali smo u karnevalskoj Crikvenici!
L

Crikvenica u dobrom duhu maškara! Dok je subotu, 28. siječnja, obilježila zabava u maškaranom šatoru uz glazbeni sastav „Fortunal“  te podjela nagrada najboljim pojedinačnim i grupnim maskama, nedjelja je bila vrhunac „Maškara 2023.“

Bio je to dan tradicionalnih maškaranih povorki, pravoga „rasadnika“ kreativnosti, veselja i smijeha.
Dječja povorka je krenula u 11:00 sati ispred hotela „Miramare“ s devetnaest grupa i preko tisuću i dvjesto sudionika, cestom, tik do mora, a doček naših najmlađih i najslađih maski je bio na Veloj paladi. U 14 sati je krenula Velika povorka s trideset grupa i preko tisuću sudionika, istim putem kao i Dječja.


Na čelu su bili meštar Bene i maškarana svita, privremeno „smijenjeni“ gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović, direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić te meštar i kraljica Riječkog karnevala.

Bilo je tu grupa iz cijele Hrvatske, Slovenije i Ukrajine, alegorijska kola, nezaobilazni zvončari i puuuuno dobre energije. Dok su se centrom nizale grupe, teško se bilo odlučiti što je izazvalo veću pozornost –  brojne grupe najmlađih i najslađih sudionika ili odrasli sudionici s vrlo maštovitim kostimima. Osim mnogobrojnih sudionika i posjetitelja koji su uživali na licu mjesta, povorke su se mogle pratiti i prijenosom uživo na web portalima Novinet mreže (tunera.info, poduckun.net, bodulija.net, torpedo.media).
Očekuju vas brojna događanja i super atmosfera.

Više saznajte na linku.

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci