Marina Šefer, vlasnica Marininog kreativnog kutka, izrađuje unikatne plišance
M

Postoji li ovdje osobe, neovisno o godinama, koja ne voli plišance? Svih nas veže ona jedna igračka s kojom smo se igrali u djetinjstvu, onu koju smo vodili na izlete, bez koje je bilo nemoguće zaspati… Danas, u moru igračaka i plišanaca, teško je izdvojiti najslađeg, ali možemo izdvojiti onog koji ‘ima dušu’. Ako ste u potrazi za nekim toplim i personaliziranim poklonom za dijete u vašoj obitelji, nastavite čitati.

Studentica Marina nas je oduševila plišancima koje sama izrađuje! Radi igračke koje možete u potpunosti personalizirati, a posebno nas je dojmilo kako izradi plišanca vašeg kućnog ljubimca. Odlučili smo ju upoznati!

Draga Marina, ukratko nam se predstavi!

Bok, zovem se Marina Šefer. Rođena sam u Osijeku i imam 21 godinu. Završila sam Medicinsku školu Osijek i trenutno studiram primaljstvo na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci. Jako sam kreativna osoba i još sam od osnovne škole eksperimentirala s različitim materijalima, od polimerne mase do perla za glačanje, pa čak i šivanja igračaka od starih tkanina. Ali nijedan me hobi dosad nije ovoliko ispunio i usrećio.

Kako si došla na ideju o osnivanju brenda?

U doba korone sam dosta surfala na Instagramu i viđala takve heklane plišance pa sam se htjela okušati u tome i nakon par gotovih plišanaca, na nagovor obitelji i prijatelja, otvorila sam prvo Instagram profil, a kasnije i Facebook profil da mogu dijeliti svoja remek-djela. Nisam odmah imala ideju za ime pa sam stavila “Marinin Kreativni Kutak” s namjerom da ga možda kasnije promijenim u nešto bolje, ali ipak mi je prirastao srcu i ne mogu ga zamisliti pod nekim drugim nazivom. Onda su kasnije došle i etiketice i vizitke.

Kako i gdje si naučila izrađivati plišance? Kako si odlučila da ćes baš njih izrađivati?

Heklati sam naučila isključivo preko interneta, tj. Youtube videa, a inspiracija su bili raznorazni plišanci koje sam viđala po Instagramu i TikToku. Vidjela sam kako je netko napravio veliku plišanu pčelicu i htjela sam napraviti istu takvu tati za rođendan. Istražila sam gdje u okolici mogu nabaviti materijale i bacila se na posao.

Općenito sam malo dijete u duši i obožavam plišane igračke pa je izrađivanje istih postao savršen hobi.

Ajme pa to je super! Svaka čast. A što sve možemo pronaći u tvojoj kolekciji?

Većinom izrađujem razne životinje i likove iz crtića, ali napravila sam i jednu dekicu te par jastučića za prstenje za svatove. Također sam izradila set bebe s posteljicom i dojkom prijateljici s faksa za edukativne svrhe. Volim izrađivati bilo što novo, tako da sam otvorena gotovo za sve ideje.

Koliko ti okvirno treba vremena za izradu jednog plišanca?

Izrada ovisi o veličini igračke i količini detalja. Može trajati od nekoliko sati za one sitnije, do nekoliko dana za one velike, pune detalja. Bilo je i nekoliko noći koje sam provela budna samo da završim neku igračku jer sam toliko uzbuđena da vidim gotovi proizvod.

Gdje crpiš inspiraciju? Što te motivira za daljnji rad?

Postoji puno profila koje pratim na Instagramu koji stalno objavljuju neke prekrasne plišance, a uvijek postoji i Pinterest, gdje većinom tražim upute za izradu istih, ili Etsy na kojem kupujem upute. Motiviraju me svi moji pratitelji i prijatelji koji stalno šalju nove ideje za igračke.

Koji su ti planovi za budućnost?

Trenutno je glavni plan završiti fakultet i obraniti završni rad pa se zaposliti u struci jer mi je to ipak posao iz snova, no svakako planiram nastaviti heklati i izrađivati plišance kad god budem imala slobodnog vremena jer sam i nakon 2 godine rada još uvijek jako motivirana za nastaviti dalje. I onda gdje me put odvede. To je također odlična aktivnost za one dosadne noćne smjene kad nema posla, a moraš biti budan.

Nadam se da će brend nastaviti rasti i plišanci nastaviti donositi osmijehe na lica svih koji ih dobiju.

Imaš neku poruku za kraj? 

Na samome početku izrade ovih plišanaca i otvaranja ovog profila nisam ni zamišljala da bi to moglo prerasti u nešto ovako predivno pa samo želim zahvaliti svojim bližnjima što su me uvjerili da napravim taj korak naprijed i svima koji me prate od početka i pružaju podršku da nastavim dalje. Hvala vam!

Draga Marina, prije svega želimo ti sreću i uspjeh u odrađivanju fakultetskih obaveza, a zatim i da nas nastaviš oduševljavati ovim krasnim rukotvorinama!

Fotografije: Marinin Kreativni Kutak 

Prethodni tekst – Škicnule smo torbe hrvatskih dizajnera. I mislimo da ih svakako treba podržati!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci