NaslovnicaLJEPOTABEAUTY TALKStilueta Beauty Talk: Marina...

zadnje objave

Stilueta Beauty Talk: Marina Kamauli, 4look partner salon

Najdraže nam je naići na pojedince koji obožavaju i strastveno žive svoj poziv. Kažu da je sretna žena koja pronađe svog frizera/frizerku i moramo se složiti s time. Ipak, iako na prvu posao/poziv frizera izgleda jednostavno, nije baš tako.

Svaki frizer mora biti dobar pshiholog, komunikolog, biti spreman educirati se i pratiti trendove. Nas je oduševila energijom i radovima Marina Kamauli, 4look partner salon, koja nam je otkrila više o poslu, ali i o sebi..

Što sve znači biti frizer, sigurno postoje stavke koje mnogi ne vide, a bitne su u radu?

Danas je jako izazovno biti frizer, s obzirom na dostupnost informacija putem društvenih mreža i trendova koji se mijenjaju iz dana u dan sve brže i brže. Frizerska struka, kao i sve druge, traži stalno usavršavanje i zato je bitno da se stalno educiramo. Odlazak u salon više nije samo šišanje i izrada frizure.

Zbog nedostatka vremena, klijenti vole da im se posvetite, da ih poslušate i da ih savjetujete po pitanju preporuke proizvoda i održavanja frizure doma. Žele da im se posvetite personalizirano, tj. žele se osjećati posebno i opušteno, zato mi više nismo samo frizeri nego i frizeri savjetnici jer nitko ne poznaje bolje vašu kosu i vlasište od vašeg frizera.

Zbog toga prednost pri odabiru proizvoda dajem frizeru, a ne farmaciji. I u tom trenutku klijenti nam daju beskrajno povjerenje i vjernost. To je najveća nagrada u našem poslu.

S kojom problematikom se klijenti najčešće susreću?

Najveća problematika vlasišta s kojom se susrećemo je masno vlasište i ispadanje kose uzrokovano Covidom. Kada pričamo o masnom vlasištu, taj poremećaj dolazi iz organizma zbog pretjeranog lučenja žlijezda lojnica, hormonskog poremećaja, užurbanog načina života, zagađenog zraka, upotreba krivih proizvoda za kosu. Pravilnim odabirom proizvoda može se smanjiti problematika.

Jesu li klijenti osviješteni po pitanju njege vlasišta?

Današnji klijenti više nego ikada brinu o sebi, zahvaljujući internetu više se educiraju, više se vodi briga o njezi, ekologiji i zdravlju. Vole i kad smo mi kao stručnjaci ukorak sa svime i prepuštaju nam se s povjerenje. U svakom slučaju, zdrava kosa i vlasište nama olakšavaju svakodnevni posao. To ide uz ono zbog čega najviše volimo svoj posao, a to je osmijeh na licu klijenta.

Jako puno se govori i piše o opadanju kose nakon Covida, koji je vaš savjet, kako „osnažiti“ kosu?

Kod ispadanja kose uzrokovanog Covidom svakako preporučujemo proizvode koji će stimulirati i ojačati folikul vlasi, oni se koriste samo u određenom periodu, ali je važno i organizam nahraniti vitaminima i mineralima. Kosa je povezana s tijelom preko krvnih žilica i živaca i sav stres se održava i na kosi.

Dosta nam je stresova, ajmo mi odmah na lijepe teme. Vjerujemo da su čitateljice stekle dojam o radu i dobile jako korisne preporuke. Nas zanima i više o tebi! Koja su ti omiljena mjesta u Rijeci?

Volim Rijeku jer mislim da je grad po mjeri čovjeka. Sve je blizu, i more i planine i naravno – Italija!  Nemam neko posebno omiljeno mjesto, kada se zaželim ljudi idem na Korzo, a kada želim mir volim prošetati uz more. Obzirom na obitelj i posao nemam previše slobodnog vremena, ali jako volim šetnje sa psom po Kampusu pa mi je i to jedno od omiljenih mjesta u Rijeci.

Kampus je super! A super je  i frizerku pitati koje proizvode za kosu koristi, a koje preporuča?

Proizvode koje koristim su šamponi i styling proizvodi koje koristim i u salonu jer ih recimo to tako “poznajem u dušu”, znam koje rezultate mogu očekivati.

Trenutno koristim Volume e Corposità Shampoo od Actyve i sprej za volumen L’oreal Professional. Ne bih dalje posebno isticala proizvode, ionako preporučujem o trenutnoj potrebi klijenta, uvijek preporučujem ono u što sam sigurna i što koristim.

Marina Kamauli okriva – uvijek je važno ići naprijed

Hvala Marina, moramo te pitati – što te uvijek tjera naprijed i potiče da budeš bolja?

Ono što me tjera naprijed je definitivno moja aktivna obitelj, moji klijenti i naravno dragi ljudi, moji prijatelji.

Uz prave ljude oko sebe i pravi tim sve je lakše, sve je moguće, što nam je potvrdila i Marina….

Na poslovnom putu kažem da sam imala sreće jer sam uvijek radila u salonima gdje je edukacija bila temelj posla i ovim putem tu bih svakako spomenula moju prvu mentoricu i ženu sa vizijom Ljubicu Filipović, zatim Damira Mateškovića koji je tu viziju nastavio! Edukacija nas pokreće i to je definitivno najbitniji segment našeg posla jer uvijek naučite nešto novo. Ako iskreno volite ovaj posao nakon svake edukacije osjetite neku iskricu u sebi i to vas gura naprijed da budete još bolji.

I naravno, morate voljeti rad sa ljudima, a kako već duži niz godina imam svoje stalne klijente veći dio njih doživljavam kao svoju proširenu obitelj.  Mogu reći da sam sve ove godine puno naučila od njih.

Jako lijepo rečeno! A mi na samom kraju imamo dobre vijesti za sve one koji dijele isti poziv i strast sa Marinom. Želite li raditi kao samostalni frizer, a ne želite preuzeti rizik i snositi veliki investicijski trošak posjedovanja vlastitog frizerskog salona, opreme i ostalog, postoji mogućnost samozapošljavanja, odnosno unajmljivanja stolice u 4LOOK Partneru. Taj način poslovne suradnje pruža vam mogućnost poslovanja uz minimalan rizik i minimalnu investiciju, bez velikih početnih ulaganja u prostor, opremanje salona i sl.

Svojim klijentima mogli biste ponuditi usluge kao neovisni i samostalni frizer bez inicijalnih troškova koje neminovno imate kao vlasnik frizerskog salona.

Sve informacije čekaju vas na linku, a mi nakon ove inspirativne priče možemo potvrditi – nemate što čekati, samo krenite! Sretno! 

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE