NaslovnicaLIFESTYLEAKTUALNOOdržan je 112. plivački...

zadnje objave

Održan je 112. plivački maraton Šilo – Crikvenica!

Crikvenički akvatorij je jučer, na blagdan Velike Gospe, izgledao kao najljepša fotografija s razglednice. Predivno ljetno poslijepodne, modro more puno plivača i brodica u pratnji, navijači u Crikvenici i u Šilu… Najstariji plivački maraton na Jadranu Šilo-Crikvenica održan je 112. put po redu, ove godine u poslijepodnevnom terminu, u 18:00 sati. Okupio je 256 natjecatelja koji su, osim iz Lijepe naše, došli iz Belgije, Australije, Francuske, Slovenije, Mađarske, Italije, Ukrajine, Slovačke i Njemačke. Tijekom trajanja natjecanja primjenjivala su se pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja su provodili vrhovni sudac i sudački žiri.

Pobjedu je odnio Talijan Marco Urbani koji je postigao novi rekord staze duge 3,5 km s vremenom od 39 minuta i 15 sekundi i time srušio rekord star 12 godina.

U apsolutnoj kategoriji rezultati su sljedeći:

-muškarci (prva tri mjesta):

  1. Marco Urbani (ITA) – 0:39:15
  2. Vito Lončarić (HRV) – 0:40:08
  3. Damian Gardašanić  (HRV) – 0:40:55

-žene (prva tri mjesta):

  1. Klara Kosanović (HRV) – 0:45:23
  2. Mia Klasić (HRV) – 0:50:17
  3. Lana Vale (HRV) – 0:50:18

U kategoriji natjecatelja s područja Grada Crikvenice, najbolje rezultate ostvarile su Mia Klasić (0:50:17), Lucija Klasić (0:51:25) i Anamarija Grbčić-Pahlić (1:03:12) u ženskoj te Ivan Peko-Lončar (0:45:29), Enrino Škiljan (0:53:19) te Damir Peko-Lončar (0:54:36) u muškoj konkurenciji.

Posebno priznanje primili su naši sugrađani kao višegodišnji sudionici maratona, Petar Ivančić plivao je 27 puta, a Ivica Manestar 25. Najmlađi sudionik bio je desetogodišnji plivač, a najstariji sudionik sedamdesettrogodišnjak, oba iz Slovenije. Plivala su i dva para blizanaca, također Slovenci. Ovogodišnji maraton je plivala i jedna četveročlana te četiri tročlane obitelji. 

Službeni završetak natjecanja bio je u 19:30 sati, a svečana dodjela nagrada se održala u 20:30 sati na Trgu Stjepana Radića. Pobjednicima je nagrade uručila direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić, uz pomoć maskote Antona. Iako posljednje dvije godine naš plivački maraton ima novi vizual, i dalje ga „prati“ lik Antona koji se ove godine prvi puta pojavio u obliku maskote i uljepšao ceremoniju dodjele nagrada i dočeka plivača. 

Nakon završetka službenog, uslijedio je zabavni dio programa u kojem je grupa „Grooversi“ fenomenalnim nastupom rasplesala sve prisutne.

Turistička zajednica Grada Crikvenice, kao organizator Plivačkog maratona Šilo – Crikvenica, ovim putem zahvaljuje svima koji su pridonijeli organizaciji ovogodišnjeg izdanja najstarijeg maratona na Jadranu, a to su suorganizatori (PŠRD “Arbun” Crikvenica, ŠRK “Oslić” Selce, ŠRD “Lovrata” Dramalj, ŠRD “Tunera” Jadranovo, ŠRK “Čikavica” Šilo, Jedriličarsko društvo “Val”, Jedriličarski klub „Jadro“ Selce, KPA “Crikvenica”, Vaterpolo klub „Crikvenica“) te pokrovitelji (Grad Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, Županijska lučka uprava Crikvenica, Lučka kapetanija ispostava Crikvenica, Županijska lučka uprava Krk, “Eko-Murvica” d.o.o.).

Prepuni pozitivnih dojmova i entuzijazma, zakazujemo susret sljedeće godine na isti dan, na istome mjestu!

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
111PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE