Manifestacija RijekaPORTer 2020, modna strana velikog Rijeka 2020 događanja!
M

Manifestacija RijekaPORTer 2020, pod sloganom „Rijeka se nosi , nosimo Rijeku!“ dio je projekta Rijeka 2020 i održava se u sklopu Otvorenja europske prijestolnice kulture, 1.veljače 2020, od 12 do 16 sati.

U sklopu programa  prikazat će se  modna instalacija Riječki brhani u prolazu ispred Ritza i Samovar bara. Vidjet ćemo suknje  koje pričaju svoju priču , poznatih i manje poznatih građana, promišljati suknju kroz žensku energiju i simboliku doma, sigurnosti i majke , ali upoznat ćemo se i s pričom o muškoj suknji , te unisex suknji Riječkom brhanu. Ova modna instalacija zapravo je uvod u veću izložbu koju autorica  Maja Tomažić Jakumatović planira realizirati tijekom 2020. godine .

Veliki modni defile riječkih dizajnera ali i gostiju iz Splita i Pule koji promišljaju  koncept održive mode, slow fashiona i reciklaže, te ponovnu upotrebu odbačenog tekstila, očekuje nas u 14 sati i kreće iz trgovine“Tekstila“ , prema Čajnom trgu ( Trg Matije Vlačića Flaciusa).

Paralelno s time , održava se i  transformacija starih traperica u suknje , čije su autorice kreativke koje će dati svoju viziju Rijeke kroz kreiranje suknji s motivima Rijeke i asocijacija na Rijeku.Svi  eksponati recikliranih  suknji  prikazat će se kroz  instalaciju postavljenu  u subotu  od 12 do 16 sati ispred RIHUBA, a u slučaju kiše  u prolazu ispred Samovar bara na Čajnom trgu.

U program se uključio i  bar zdravih  napitaka  Priroda i društvo  u Starom gradu ,iza Užarske  ulice , koji će  posebno za taj dan kreirati voćni napitak smoothie  RijekaPORT er 2020.

Cjelokupni event Rijeka PORTer2020 ima intenciju postati tradicionalan i održavati se u Rijeci , a svojim djelovanjem potaknuti cirkularnu ekonomiju mode, promišljanje kulture odijevanja putem  ponovne upotrebe odbačenog  tekstila i odjevnih predmeta, reciklaže i korištenja inovativnih materijala u odijevanju.

Dizajneri : Ana Kujundžić, Uroš Raguž, Manufraktura, MyHappySkirt ,Chris J.Mrsic, Eni Slosar, Iva Rak-Ivac Kreativac ,KM Design,Shoe Missing, Janja Passeri,Gorana Nedić-Miau Couture

Instalacija reciklirane traper suknje:Dibie Host, Jasna Grgin Slipšević,Ingrid Mitić, Antonia Mikac,Karolina Mikulaj Mance, Maja Tomažić Jakumatović

Manekeni: Art modis, studentice iz Rijeke i volonterke

Make up: Romana Poropat

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci