NaslovnicaLIFESTYLERIJEKA I KVARNERU Momaxu održana Uskrsna...

zadnje objave

U Momaxu održana Uskrsna radionica za mame i djecu

Mame Kvarnera su nastavile tradiciju i suradnju sa Momax Hrvatska koju su započele Božićnom radionicom za mame ovaj Uskrs su pod vodstvom Andree organizirali Uskrsnu radionicu za djecu i mame.

Cilj dvije radionice je socijalni kontakt  i razvoj motorike te poticanje na kreativna razmišljanja što su djeca objeručke prihvatila.

PRVA USKRSNA RADIONICA

Prva aktivnost je izrada uskršnjih zečića od čarapica u više veličina, za dekoraciju blagdanskog stola ili dječje sobe. Radionicu započinjemo upoznavanjem i razgovorom o nadolazećem blagdanu Uskrsa a voditeljica potiče djecu pitanjima: što nas veseli za Uskrs, što ukrašavamo, koje nas životinje najviše podsjećaju na Uskrs, zašto? Slijedi kratko objašnjenje zadataka i započinje izrada uz vođenje. Imamo pripremljene čarapice u pastelnim bojama, tanki konop,  trakice raznih uzoraka i rižu. Čarapice punimo rižom i vežemo s dva konopčića tvoreći tako trbuh i glavu. Zatim od viška čarapice iznad glave režemo i tvorimo uši. Lijepimo oči, ocrtavamo usta te ispod vrata vežemo ukrasne trakice a iza lijepimo mali pompon kao repić.

DRUGA USKRSNA RADIONICA

Druga aktivnost je izrada trake za glavu od papira s motivima zeca, ali i drugih životinja koje povezujemo s proljećem: pilića, skakavca, ovčice, miša, pijetla, kravice, praščića, miša. Od papira izrezujemo trake te zasebno, po unaprijed pripremljenim shemama, obrise naših životinja te ih lijepimo i spajamo. Dodajemo detalje ušiju, oči, obraza i to u drugim bojama papira i raznim flomasterima.

Sama radionica je trajala dva sata s manjim pauzama za sokić i kolačiće naše drage slastičarne Zvončarice koja je za djecu pripremila muffine gdje su i djeca sama ukrašavala.

I ova radionica je bila otvorena za sve mame, te će tu tradiciju nastaviti njegovati i dalje. Te vas ovom prigodom pozivamo da nas pratite jer pripremo nešto samo ISKLJUČIVO za mame.

Za dodatne informacije posjetite službenu stranicu Mame Kvarnera. 

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
109PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE