Mame Kvarnera na preslatki način obilježile Dan očeva
M

 „Ne mogu se sjetiti niti jedne jače potrebe u djetinjstvu od sigurnosti koju pruža otac.“

Sigmund Freud

Ne samo zbog sigurnosti nego i zbog svih ostalih lijepih trenutaka koje nam naši očevi pružaju, jučer je cijeli dan bio u znaku posveta i zahvala upravo njima – dragim tatama koje nitko ne može zamijeniti. Tako se jučer, 19. ožujka kada se Dan očeva i obilježava, cijeli dan posvetio lijepim porukama i fotografijama očeva s djecom u znak zahvale i iskazivanja koliko nam svima znače.

Jedna takva inicijativa osvanula je i iza Instagrama Mame Kvarnera gdje su Ivana i Emra, koje stoje iza samog profila, na story objavama angažirale mame da podijele fotografije očeva i djece uz jedan prigodni tekst. Sama se ideja pokazala uspješnom pa smo tako jučer mogli vidjeti veliki broj mališana s njima najdražim tatama i moramo priznati kako smo uživali.

Sam dan 19. ožujka, kada se u Hrvatskoj i još nekim europskim zemljama obilježava Dan očeva, izabran je zbog blagdana sv. Josipa i upravo se stoga na ovaj dan slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu.

Iako mnogi smatraju kako je Dan očeva i dalje u sjeni Majčinog dana, malo njih zna kako je do njega uopće došlo i tko ga je izmislio. Najpopularnija priča koja spominje slavljenje Dana Očeva,  je ona o Sonori Smart Dodd iz Washingtona, čija je majka umrla tijekom poroda, rađajući šesto dijete, a njezin otac William Smart tako postao samohrani otac. Sonora je iznimno poštivala svog oca, ali tek kad je dobila vlastitu djecu shvatila je kroz što je sve prolazio njezin otac sa šestero djece i bez supruge, te mu je svoju ljubav i zahvalnost htjela pokazati na način koji zaslužuje.

Iako se mnogo toga do danas promijenilo, posebna veza očeva i djece najviše je dobila na važnosti. Danas su oni ravnopravni nama u odgoju, u vođenju brige oko hranjenja, oblačenja, kupanja… i baš to tako treba biti jer mama je mama, ali nitko ne može zamijeniti tatu.

Foto: Instagram profili @mateapia, @ivana.bakarcic

Izvor: Mame Kvarnera

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci