Advent u Malinskoj izgleda jako primamljivo!
A

Početak tjedna Malinskoj je donio odlična događanja, a vremenske (ne)prilike samo su uspjele okrznuti početak Adventa. Započelo je otvorenjem čarobne Kuće Djeda Božićnjaka koje je, usprkos jakoj kiši, privuklo brojne mališane koji su, u pratnji svojih roditelja, iskoristili jedinstvenu priliku samom Djedu Božićnjaku prišapnuti svoje blagdanske želje, a Djed je za svako dijete pronašao vremena da popriča s njim, čuje želju, daruje ga slatkišima i udijeli neki lijep savjet o tome kako je lijepo biti dobar i činiti dobro.

Nemali broj djece je svoje blagdanske želje upisalo u knjigu želja čarobnom tintom vidljivom samo Djedu. Svi su imali i jedinstvenu priliku posjetiti spavaću sobu u kojoj je Djed prespavao noć nakon druženja te se tako odmorio, kako bi mogao već rano u utorak nastaviti svoje putovanje. U prizemlju njegove kuće svoje su radove izložila školska djeca, a velik je broj radova već u ponedjeljak dobio nove vlasnike. Uz prigodnu glazbu, fritule, kroštule i čaj vrijeme je proteklo brzo, a domaćini podsjećaju da će Kuća Djeda Božićnjaka biti otvorena za sve petkom, subotom i nedjeljom od 16 do 19 sati.

Posebno svečan bio je utorak jer su organizatori priredili dvostruki program. Nakon dječje predstave na rivi, razdragano mnoštvo razveselio je dolazak Svetog Nikole koji je u Malinsku pristigao morskim putem i oduševio ne samo djecu. Nakon dočeka Svetog Nikole i podjele darova, započelo je i  svečano otvorenje Adventa u Malinskoj koje je privuklo veliki broj sudionika i publike.

U prekrasnom ambijentu program je započeo nastupom Zbora Dubašnica nakon čijeg je nastupa velečasni Marin Hendrik, uz zajedničko odborojavanje svih prisutnih, po prvi put u Malinskoj upalio adventske svijeće. Uslijedio je bogat program u kojem su nastupili: plesna grupa nižih razreda OŠ Malinska – Dubašnica, školski zbor, Plesna udruga Chaplin, Udruga Kreativni Krk i plesna skupina Kulturno umjetničke udruge. Publika je sve nagradila velikim pljeskom, a potom je uslijedio najsvečaniji trenutak – paljenje božićne dekoracije u Malinskoj. Predvođeni sopcima braćom Milčetić i u pratnji djevojaka u narodnim nošnjama na pozornicu su došli načelnik Općine Malinska – Dubašnica Robert Anton Kraljić te direktor TZO Malinska – Dubašnica Daniel Manzoni.

Načelnik i direktor su, uz pomoć djevojaka iz folkora i uz odbrojavanje, zajednički pritisnuli dugme te tako i simbolično označili početak Adventa u Malinskoj. Malinska je bljesnula najljepšim sjajem, a sve je bilo popraćeno umjetnim snijegom, balončićima od sapunice te prskalicama pa je tako cjelokupni doživljaj doista bio sjajan. Nakon svečanog čina uslijedio je nastup Kumpanije Tramuntana te druženje uz ugostiteljsku ponudu, a velik broj publike je iskoristio prigodu fotografirati se na photo pointu i odmah dobiti fotografiju za uspomenu na ovu lijepu večer.

Advent u Malinskoj nastavlja se u nedjelju kada će se u Kući Djeda Božićnjaka održati Dječji dan, koji će potrajati od 11 do 15 sati, uz mađioničarsku predstavu, radionicu pisanja pisama Djedu Božićnjaku i još poneko iznenađenje, a navečer će, s početkom u 18 sati, na rivi biti održan koncert popularnog glazbenog sastava Gazde, uz podršku Speen Banda. Bit će to još jedan dan za pamćenje, a podsjetimo da će Advent u Malinskoj potrajati do 23 . prosinca, ali do kraja godine bit će još itekako zanimljivih događanja.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – POSJETILI SMO NOVI ADVENT I UŽIVALI U BLAGDANSKOJ IDILI NOVOG VINODOLSKOG!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci