DogloveRI: Magdalena Bešker i Jacky
D

Tjedan počinjemo dogloveRI rubrikom koju svi nestrpljivo čekate! Kasnimo dva dana, ali nećete nam zamjeriti, znate kako je sa psima, draže im je trčanje i uživanje u prirodi nego odgovaranje na naša pitanja. 😉 Magdalena Bešker je poduzetnica koju je upravo ljubav prema psima nadahnula na novi poslovni pothvat. A njezin Jacky je prava maza što i ne čudi jer ga Magdalena obasipa ljubavlju koju smo i sami osjetili na snimanju! Jacky je mješanac, ima devet godina i sreće što je došao u Bešker obitelj!  Idemo saznati njihovu priču!

Ljubav prema psima, kako je i kada sve počelo?

Ta ljubav postoji oduvijek. Otkada znam za sebe doma smo imali ili psa ili mačku ili papagaja, a nekad i sve istovremeno. Roditelji su od najranije dobi bratu i meni usadili osjećaj odgovornosti i brige za životinje.

Magdalena i Jacky

Jackie – pas rođen pod sretnom zvijezdom

A vaš prvi susret, kada si prvi put ugledala ovu ljubav i je li to bila ljubav na prvi pogled?

Bilo je ljeto prije 8 godina. Lutao je ulicom, netko ga je vjerojatno izbacio iz auta. Osoba koja je to napravila, napravila je za nas najbolju odluka u životu! Zahvaljujem svaki dan što je to napravio. Jacky je došao u naše dvorište. Pregledali smo da li ima ogrlicu ili bilo kakvu oznaku da je nečiji. Nije imao ništa. Nahranili smo ga i ostavili u dvorištu misleći da ga je možda netko izgubio i da će ga potražiti. Prošlo je nekoliko dana, odveli smo ga veterinaru i uvidjeli da nije čipiran. Mi smo to taj dan napravili i Jacky je postao član obitelji. Jacky Bešker.

Sigurni smo da vam svakodnevica nije dosadna. Otkrij nam neku šarmantnu pseću ne/zgodu?!

Jao s Jackijem nikada nije dosadno. Ima predivnu narav, miran je, sluša. Nikada ga ne šećem na lajni. Svi u kvartu ga znaju. Djeca se uvijek deru – Eno Jacky i trče prema njemu. On samo digne rep kao vjeverica, pogleda ih i ode u svom smjeru. Tako je i sa psima. Ponjuši ih i ide dalje. Svi se uvijek pitaju kako je moguće da pas toliko sluša, ne znam, takav je. Čim smo ga udomili shvatili smo da je mala lutalica. Kad je bio mlađi nikada ga nije bilo doma. Ode kilometrima od kuće. Stalno smo svi doma primali pozive – Jacky je sad na semaforu, sjedi i čeka zeleno, pa čeka na zebri. Stalno su ga snimali jer se ponaša kao čovjek. U kvartu mu je nadimak – Pas s fakultetom (hahah).

Koji su  vam najdraži trenuci?

Kad nas dvoje sami odemo u šetnju na jezero. To su naši trenuci sreće. Naročito kada su lijepi dani. Napravimo veliki krug pa malo legnemo u travu, mazimo se i sunčamo. I naravno, počastimo poslasticama.

Jacky, sretan pas!

Magdalena Bešker osmislila je novi brend!

Tebe je tvoja njuškica inspirirala i na poduzetnički pothvat, otkrij čitateljicama i čitateljima Stiluete o čemu se radi?

Obzirom da je Jacky stalno bio svuda, a najmanje doma, možete zamisliti kakav bi se znao vratiti doma iz skitnje. Malo se uvali u đubrivo, malo u neke ostatke ribe. Ajme kakvi su to smradovi bili. Stalno smo mu mijenjali ogrlice jer bi ih vrlo brzo potrgao ili se taj smrad toliko uvuče u njih da je to bilo nemoguće oprati. Kako sam tada počela eksperimentirati s kožom za potrebe proizvoda Ulice snova, odlučila sam napraviti od te kože i ogrlicu za Jackija. Testirala sam ju dvije godine. Prošla je sve što možete zamisliti. Smrad bi uspjela oprati, a on ju nije uspio uništiti. Tad sam shvatila da imam dobar proizvod. Napravila sam i sebi narukvicu da imamo komplet. On ogrlicu, ja narukvicu. Tu se rodila ideja. Tko zna koliko još ljudi muku muči kao i ja.

Ogrlice sam napravila u nekoliko boja i veličina. Potom su nastale bandane koje su dvostrane, a i personalizirane. Birate font i boju slova. Imam leptir mašnice u dezenima kao i bandane. Ali napravila sam i gumice za kosu da možete biti matchy s pesekom kad mu stavite bandanu ili leptir mašnicu. Jedini trenutak kad stavljam Jackiju lajnu je kad ide veterinaru. Ne želi ući kad shvati gdje je došao. Ali Bože moj, tko još voli ići doktoru. I tada nikada, ali nikada ne mogu naći lajnu. Pretražim cijelu kuću, naživciram se i onda ga moram loviti i unositi u ordinaciju. A nije baš lagan. Tada sam shvatila da mi treba još jedan proizvod. Pothitno. Napravila sam personaliziranu drvenu vješalicu za lajnu koja je na zidu. Sad uvijek znam gdje je lajna.

Matching!

Stižu Jacky’s Bites!

Novi proizvod koji sam mjesecima testirala na Jackiju i svim pesekima u susjedstvu su poslastice. Jacky je pas koji nije proždrljiv. Zdjelica mu je uvijek puna, jede kad je gladan. Poslastice voli kao i svaki pas. Ali otkad pečem doma poslastice sa svojom recepturom, naša šetnja se svodi na žicanje. Hoda uz mene 10ak centimetara i ne ispušta me iz vida. Oblizivanjem mi pokazuje što želi hahah

To mi je sada novi trenutak jer to nikada nije radio. Pa ja pričam s njim, objašnjavam da smo došli u šetnju i da hoda. A situacija kada hoću pozdravit nekog drugog psa i pomazit, Jacky samo gleda u moje ruke da li ću mu dati poslasticu. Trebate vidjeti te raširene okice kako parte moje ruke i kako ne trepću. Urnebesno.

Sada se poslastice nalaze na mikrobiološkoj analizi u Zavodu za veterinu. Sljedeći tjedan trebam dobiti rezultate. Do tada radim na ambalaži. Keksi će se zvati Jacky´s bites. Jer da nema njega nikada ne bih ovo ni radila.  A sve proizvode možete pronaći na www.magbellis.com

Očito je da si jako kreativna, u kojim trenucima nastupa tvoja kreativnosti i šibaju ideje?

Zapravo sve moje ideje nastanu iz neke potrebe. Kako sam napravila Moj planer prije 10 godina iz vlastite potrebe tako je i Magbellis nastao za Jackijeve potebe. Nisam tip osobe koja razmišlja puno o nečemu. Sine mi ideja i brzo ju idem realizirati. Najveći problem je moje strpljenje u cijelom procesu jer ja bih sve odmah. Ali neke stvari moraju proći određeni proces testiranja jer želim kvalitetu.

Psi su ljubav posebna

Kakve su reakcije, vjerujem odlične jer svi koji imaju pse znaju da je to jedna velika ljubav?!

Istina, svi mi obožavamo svoje pse i sve ćemo napraviti za njih. Povezala sam se s udrugom Merida i veliki dio sredstava od kupnje proizvoda dajem njima. Uvijek razmišljam da neki psi i mačke imaju sreće, a neki nažalost ne. Moj Jacky je imao sreće. A koliko njih nema sreće. Želim im bar utoliko olakšati da imaju potrebnu zdravstvenu skrb i uvijek punu zdjelicu hrane kad već nisu pronašli svoju obitelj. A svi koji razmišljate da uzmete psa jer imate uvjete, uzmite ga. To je najčišća ljubav na svijetu.

Dovrši rečenicu: Moj pas…. moja je sreća na kraju svakog dana.

A sad malo o tebi, imaš svoj brend Ulica snova by Magdalena Bešker, zatim i ovaj novi brend. Imaš li ti uopće vremena za sebe i gdje najviše voliš šetati, uživati…

Uvijek nađem vremena za putovanja, druženja, hobije, nove hobije. Volim sve što ima veze s adrenalinom i novim mjestima.

Dan mi započinje teretanom preko tjedna, a šetnjom s Jackijem oko jezera vikendom. I dalje izlazim van vikendom ako ne pobjegnem van Zagreba i Lijepe naše. Često mi je dan kratak i htjela bih toliko toga još napraviti u danu. Volim čitati prije spavanja, pogledati dokumentarac na Netflixu. Sada skupljam kunice za Harley Davidson. Odlučila sam da je konačno došlo vrijeme da kupim motor.

Položila sam A kategoriju prije 6 godina i uvijek imam nešto bitnije u što trebam uložiti novac, a to me toliko veseli. Obožavam taj osjećaj slobode i neznanja gdje ću taj dan završiti jer kad vozite motor ne treba vam cilj. Bitan je gušt vožnje.

Rijeka ima posebnu vibru

Dakle Megi! Iznenađuješ stalno! Znamo da voliš Kvarner, koja su ti omiljena mjesta?

Ajme toliko ih je. Kad imam priliku za bijeg iz Zagreba to će biti negdje na Kvarneru. Rijeku obožavam!! Rijeka je prvi izbor. Opatija bajna, Pag, Krk, Rab, Lošinj. Hrvatsku sam zaista prošla uzduž i poprijeko više puta. Istra i Kvarner imaju posebnu dušu a Rijeka posebnu vibru. Tamo si uvijek dobrodošao.

Uvijek si dobre volje, ali uvijek! Topla, iskrena, pozitivna, draga, je li to tako karakterno, radiš li na sebi, koja je tvoja tajna?

Često me to pitaju, a ja još uvijek nisam našla odgovor jer sam takva po prirodi. Ne razmišljam o tome. Puno je ljepše nekome pokloniti osmijeh nego prijekoran pogled. Sretna sam, volim svoj život, volim ono što radim i onda valjda tako zračim. Naravno da i ja imam trenutaka kada nisam dobre volje, kada mi ne ide od ruke, ali srećom rijetki su to trenuci. Ne posvećujem im puno pažnje jer znam da nakon kiše dolazi sunce.

Uzmem Jackija sa sobom u šetnju i nakon toga sve bude smisleno. I stres, i ljutnja i nemoć. On tako veselo i bezbrižno maše repom, žica poslastice i voli me najviše na svijetu.

Ženska podrška je bitna

Mjesec ožujak nekako je u znaku ženske podrške. Koliko su ti bitna ženska prijateljstva i suradnje? Kakva su tvoja iskustva sa ženama, žena ženi vuk ili žena ženi prijatelj?

Meni je to iznimno bitno. Volim raditi sa ženama. Nekada su mi te žene bile poslovne suradnice, a danas su prijateljice. Nema ništa ljepše u životu kad znaš da imaš podršku što god radio. Uvijek smo tu jedna za drugu. Kada ja nešto ne znam, znam da će jedna od mojih cura znati i mogu ju nazvati bilo kada. To je bogatstvo. Ja sam baš sretan čovjek zbog toga!

Moramo te pitati, koji su ti omiljeni sadržaji na našoj Stilueti?

Marija i Ivor su tako dobar tandem, i privatno i poslovno, i  to se vidi na njihovom portalu. Uvijek neke nove teme, drugačije, posebne. Drugačije i nije za očekivati jer je Marija posebna duša. I to se vidi u svemu onome što ona radi. S puno ljubavi, puno strasti i jako puno znanja.

Ok, kako da sam suvislo zaključimo kad nam osmijeh titra na licu?! Hvala Megi i posebno hvala Jackie! Jedva čekamo poslastice!

Prijašnji intervju: Branko Papeš, Berta i Blaž!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci