Luksuz bez premca: Rolex i Mamić 1970 predstavili nove modele Rolex satova
L

Rolex, nezavisni švicarski proizvođač satova i Mamić 1970, afirmirani hrvatski zastupnik satova i ponosni član Rolex obitelji već preko 40 godina, organizirali su ekskluzivnu izložbu noviteta premijerno prikazanih 2019. na Baselworldu, najvećem svjetskom sajmu satova, koji se svake godine održava u Švicarskoj. Satovi su bili ekskluzivno predstavljeni u butiku Mamić 1970 u Zagrebu od 30. travnja do 20. svibnja 2019.

Oyster Perpetual Yacht-Master 42

Nova veličina i 18-karatno bijelo zlato

Yacht-Master kolekcija proširena je dolaskom modela Oyster Perpetual Yacht-Master 42. S novim promjerom od 42 mm, ovaj sat izrađen je od 18-karatnog bijelog zlata, dragocjenog materijala koji se po prvi put pojavljuje na Yacht-Master modelu. Kućište je opremljeno dvosmjernim rotirajućim prstenom i 60-minutnim gradacijskim umetkom Cerachrom u crnoj mat keramici. Narukvica Oysterflex opremljena je sigurnosnom kopčom Oysterlock koja je poput kućišta u 18-karatnom bijelom zlatu, te sistemom za produljivanje narukvice Rolex Glidelock. Yacht-Master 42 opremljen je kalibrom 3235. Ovaj mehanizam nove generacije, koji se ističe zahvaljujući svojim superiornim performansama, sadrži Chronergy escapement, razvijen i patentiran od strane Rolexa te garantira rezervu snage od otprilike 70 sati.

Oyster Perpetual Sea-Dweller

Žuti Rolesor i kalibar 3235

Verzija u žutom Rolesoru (spoj čelika Oyster i 18-karatnog žutog zlata) Oyster Perpetual Sea-Dweller modela po prvi put donosi 18-karatno žuto zlato Sea-Dweller kolekciji. Svijetle refleksije na bočnim stranama i nogicama kućišta ističu profil njegovog kućišta Oyster u čeliku Oyster. Natpis “Sea-Dweller” na brojčaniku u žutoj je boji, komplementirajući 18-karatno žuto zlato dvosmjernog rotirajućeg prstena. Njegov 60-minutni gradacijski umetak prstena Cerachrom dolazi u crnoj keramici. Oyster Perpetual Sea-Dweller opremljen je kalibrom nove generacije 3235. Ovaj mehanizam sadrži Chronergy escapement, razvijen i patentiran od strane Rolexa, te nudi rezervu snage od otprilike 70 sati.

Oyster Perpetual GMT-Master II

Plavi i crni umetak Cerachrom i narukvica Jubilee

Nova verzija Oyster Perpetual GMT-Master II modela predstavljena je u čeliku Oyster s 24-satnim gradacijskim umetkom Cerachrom u plavoj i crnoj keramici. Sat dolazi na narukvici Jubilee sa sigurnosnom kopčom Oysterlock s člankom za produljivanje i udobnost Easylink. Kombinacija kućišta Oyster i narukvice Jubilee nastavak je na GMT-Master II predstavljen 2018. godine s dvobojnim umetkom Cerachrom u crvenoj i plavoj keramici. Ova nova verzija opremljena je i kalibrom nove generacije 3235. Ovaj mehanizam nudi satne, minutne, sekundne, datumske funkcije i funkcije druge vremenske zone, te je prepoznat kao mehanizam superiornih performansi. Sadrži Chronergy escapement, razvijen i patentiran od strane Rolexa, te se njegova rezerva snage proteže do otprilike 70 sati.

Oyster Perpetual Day-Date 36

Novi brojčanici i kalibar 3255

Od novih kombinacija, dvije dolaze s novim dizajnom brojčanika s koncentričnim gradacijama: prva, u 18-karatnom žutom zlatu, predstavljena je sa zelenim ombré brojčanikom, a druga, u 18-karatnom Everose zlatu, sa smeđim ombré brojčanikom. Obje su ukrašene dijamantnim oznakama sati u ležištima u 18-karatnom zlatu. Dijamanti na 6 i 9 sati baguette su reza, što je konfiguracija karakteristična za Day-Date kolekciju. Sljedeća verzija dolazi u 18-karatnom bijelom zlatu s brojčanikom od rozog opala ukrašenim svjetlucavim, dijamantnim oznakama sati u 18-karatnom bijelom zlatu i rimskim VI i IX. Njegov prsten ukrašen je s 52 dijamanta briljantnog reza. Svijetle refleksije na stranama i nogicama kućišta ističu elegantan profil 36 mm kućišta Oyster. Ove verzije opremljene su mehanizmom nove generacije, kalibrom 3255, koji sadrži Chronergy escapement, razvijen i patentiran od strane Rolexa, te nudi rezervu snage od otprilike 70 sati.

Oyster Perpetual Datejust 36

Bijeli Rolesor i kalibar 3235

Nove varijante Oyster Perpetual Datejust 36 modela, obje u verzijama bijelog Rolesora (spoj čelika Oyster i 18-karatnog bijelog zlata), dolaze s izborom crnog brojčanika s efektom sjaja sunčeve svjetlosti, ili brojčanika u bijelom sedefu s 10 dijamanata kao oznakama sati. Njihovo kućište Oyster u čeliku Oyster dolazi s prstenom u 18-karatnom bijelom zlatu, u prvoj verziji s  rebrastim prstenom, te u drugoj verziji ukrašenim s 52 dijamanta briljantnog reza. Oba sata dolaze na narukvici od čelika Oyster – narukvici Jubilee te narukvici Oyster – opremljenoj preklopnom kopčom Oysterclasp i člankom za produljivanje i udobnost Easylink. Opremljeni su mehanizmom nove generacije, kalibrom 3235, koji sadrži Chronergy escapement, razvijen i patentiran od strane Rolexa, te nudi rezervu snage od otprilike 70 sati.

Oyster Perpetual Datejust 31

Žuti Rolesor, Everose Rolesor i kalibar 2236

Prvi predstavljeni Oyster Perpetual Datejust 31, izrađen u žutoj Rolesor verziji (spoj čelika Oyster i 18-karatnog žutog zlata) spaja maslinasto zeleni brojčanik s efektom sjaja sunčeve svjetlosti i rimske brojke u 18-karatnom žutom zlatu – VI optočen s 11 dijamanata – na narukvici Jubilee. Drugi je u verziji Everose Rolesora (spoj čelika Oyster i 18-karatnog Everose zlata) koji nudi brojčanik u ružičastoj boji s efektom sjaja sunčeve svjetlosti s rimskim brojkama u 18-karatnom rozom zlatu na narukvici Oyster. Njihovo kućište Oyster dolazi s rebrastim prstenom u 18-karatnom zlatu i kalibrom 2236. Ovaj mehanizam nove generacije nudi superiorne performanse, zahvaljujući posebice njegovoj silikonskoj Syloxi nemirnici, razvijenoj i patentiranoj od strane Rolexa. Nudi rezervu snage od otprilike 55 sati.

Kao i svi Rolex satovi, ovi novi modeli nose Rolexov vlastiti Superlative Chronometer certifikat, simboliziran zelenim pečatom. Ovaj certifikat garantira da su zadovoljeni svi kriteriji performansi koji nadilaze urarske norme i standarde u smislu preciznosti, vodootpornosti, samonavijanja i rezerve snage. Ovaj certifikat uparen je s međunarodnom petogodišnjom garancijom

O MAMIĆ 1970

Mamić 1970 ponosan je član svjetske mreže službenih Rolex zastupnika i servisnih centara. Svaki dio Rolex sata garantiran je petogodišnjim međunarodnim jamstvom. Mamić je usredotočen na pružanje ultimativnog luksuznog iskustva i proizvoda svojim klijentima, stvarajući dugotrajne odnose s njima i s partnerima te promoviranju urarskog zanata i stručnosti. Kao dugotrajni obiteljski posao, Mamić se razvio iz male urarske radionice do jednog od najcjenjenijih imena u industriji luksuznih proizvoda i satova unutar regije. Nakon desetljeća suradnje s Rolexom, Mamić je postao sinonimom za tradiciju, pouzdanost, povjerenje i kvalitetu.

O ROLEXU

REPUTACIJA ZA KVALITETU I STRUČNOST BEZ PREMCA

 

Rolex, švicarski proizvođač satova sa sjedištem u Ženevi, prepoznat je diljem svijeta po svojoj stručnosti i kvaliteti svojih proizvoda. Satovi Oyster Perpetual i Cellini, certificirani kao superlativni kronometri zbog svoje preciznosti, performansi i pouzdanosti, simbol su izvrsnosti, elegancije i prestiža. Riječ “Perpetual” ispisana je na svakom satu Rolex Oyster. Predstavlja puno više od obične riječi na brojčaniku, ona je filozofija koja utjelovljuje viziju i vrijednosti kompanije. Hans Wilsdorf, osnivač kompanije, usadio je pojam trajne izvrsnosti koja predstavlja glavnu nit vodilja kompanije. To je dovelo do toga da je Rolex pionir u razvoju ručnog sata i brojnih velikih inovacija u proizvodnji satova, kao što je Oyster, prvi vodootporni ručni sat, predstavljen 1926., i samonavijajući mehanizam Perpetual rotor, izumljen 1931. Rolex je registrirao preko 500 patenata tijekom svoje povijesti. Istinski integriran i nezavisan proizvođač, Rolex in-house dizajnira, razvija i proizvodi esencijalne komponente svojih satova, od lijevanja legura zlata do strojne obrade, izrade, sastavljanja i završne obrade mehanizma, kućišta, brojčanika i narukvice. Nadalje, Rolex je aktivno uključen u podržavanje umjetnosti i kulture, sporta i istraživanja, kao i onih koji pronalaze rješenja za očuvanje planeta.

Izvor: PR

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci