Men’s corner: Luka Škabić, zaljubljenik u Istru, turizam, PR i riječki Damir Tau brend
M

Studeni je mjesec koji je zauzeo čvrstu poziciju “muškog mjeseca”. Iz godine u godinu sve se više aktualizira pokret #Movember koji potiče muškarce na brigu oko zdravlja. 19. 11. obilježava se i Dan muškaraca pa i mi novi tjedan počinjemo s jednim razgovor u kojem je startnu pozicio zauzeo zanimljiv sugovornik.

On je Luka Škabić, dolazi iz Istre i rado se odazvao našem pozivu u kojem smo spojili intervju i mušku kolekciju naočala Damir Tau

Prije nego krenemo u „ozbiljnije teme“, otkrij nam kako je prošlo snimanje za Očnu optiku Damir i kako ti se čine modeli naočala?

Snimanje je prošlo odlično! Puno zabave i smijeha je bilo na snimanju, ali s obzirom na dobro društvo – drugačije nije ni moglo biti. Modeli naočala su mi, kako ja volim reći, TOP.

Ima puno različitih modela, dizajna, boja tako da svatko može pronaći onaj model koji mu najbolje odgovara.

Drago nam je da je tako, i slažemo se! Naočale riječkog brenda Damir Tau odlično ti pristaju! Iskoristit ćemo priliku pa spomenuti kako su naočale lagane, materijali pomno birani, a imena modela su kreativna i… riječka!

Model Leontine – poveznica s Leontine von Littrow, slikarica s kraja 19. i početka 20. stoljeća, kći je mornaričkog časnika, riječkoga lučkog kapetana i pomorskog inspektora, koja je od djetinjstva do kraja života živjela u Rijeci i Opatiji.

Model Zanella – Ricardo Zanella  bio je izabrani predsjednik Slobodne Države Rijeke između 1921. i 1922. godine.

Model Luka – ovo je super trenutak, Luka predstavlja model naočala Luka! Ime su dobile  po tome što je Rijeka najveća luka u Hrvatskoj. Port of Diversity, kao što je Damir Tau brend različitosti. Svatko može pronaći nešto za sebe u ponudi! Luka, a sad se vraćamo tebi.

Za sve one koje zanima, a dok čitaju ovaj tekst na Stilueti znamo da ih ima, otkrij nam – tko je Luka? Ono što znamo je da radiš u PR sektoru i educiraš se u tom smjeru.

Luka je svestrana osoba koja je u pogonu 0- 24h, zaljubljenik je u turizam i kulturu i koristi svaku slobodnu priliku na otkrivanje novih, zanimljivih i drugačijih stvari ili putovanja.

Koliko je ti je bitno neprestano usavršavanje, rad na sebi i usvajanje novih znanja?

To mi je nešto najvažnije iz dva razloga:

Prvi jer sam takav da uvijek težim najboljem i jedino ako radimo na sebi u smislu da se dodatno educiramo, zalažemo za nova znanja i sl., smatram da možemo biti uspješniji u životu. Smatram da je „najvažnije znanje je ono  koje imaš u sebi i to ti nitko ne može oduzeti“. S druge strane, jer je takva i moja struka koja zahtjeva da neprestano radiš i ulažeš u sebe te da si proaktivan u onome što radiš.

Čovjek da bi bio uspješan i sretan, mora ponekad i izlaziti iz zone ugode. Prakticiraš li ti ponekad izlaske iz konfort zone? Možeš li s nama podijeliti i neki primjer kad si izazvao samoga sebe i dobio novo iskustvo?

Ponekad je i to potrebno naravno. Nije uvijek to ni lako ali katkad moramo malo izaći iz te zone i pomicati svoje granice. Najgore je ako se čovjek ograniči jer onda nema mjesta ni napretku ni usavršavanju, a u konačnici ni sreći.

Ne čudi me da ti ideja i inspiracije ne nedostaje, ipak dolaziš iz Istre! Jesi li vezan uz svoj zavičaj? Kako bi opisao Istru u jednoj rečenici?

Jako sam vezan uz Istru i sve „ča je istrijansko“. Volim svoj kraj, selo, običaje i tradiciju, a najviše našu „kužinu“. Ljubav prema hrani u meni je od malih nogu, stoga nije ni čudo da mi je najdraži hobi kuhanje. Najviše volim pripremati riblje specijalitete oradu u soli ili kako ga ja volim nazvati „Risotto del Luca“ i pokoji slatki „grijeh“.

Istru je teško opisati u jednoj rečenici, ali ako baš moram Istra je zemlja vrijednih ljudi, prekrasne prirode i bogate kulture .

Mi volimo gravitirati ka tom čarobnom poluotoku. Koja mjesta nam preporučaš da obavezno posjetimo u ovim posebnim jesenskim danima?

Gdje god da se zaputite kad idete u Istru nećete pogriješiti, ali s obzirom na to da je jesen i da su hladniji dani u pitanju, možda za promjenu umjesto tradicionalnog odlaska na more i krajeve uz more da obiđete i unutrašnji dio Istre koji je jednako predivan kao što su Grožnjan, Bale, Motovun i sl., a u kojima ćete moći pronaći vrlo dobre agroturizme. Meni osobno najdraži je agroturizam „Ograde“ u Katunu Lindarskom kraj Pazina.

Moramo ostati još malo u Istri, bar s pitanjima. Koje istarske brendove osobno voliš?

Tartufe..hahahh i pršut – definitivno su najbolji! Kada govorimo o brendovima veliki sam ljubitelj vina od kojih bi u „top 3“ uvrstio vina Tomaz, Šegota i Fakin.

Koji su rituali odmora i opuštanja u kojem se resetiraš i puniš baterije?

Ovisi o godišnjem dobu. Zimi volim skijati i pogledati dobar film, a ljeti idem na more na svoju skrivenu poziciju!

Imaš li neku životnu misao kojom se vodiš?

Da „Don’t wait for opportunity, create it“.

Sviđa nam se! I Damir Tarčuković, riječki poduzetnik koji se krije iza brenda Damir Tau očito se vodi istom krilaticom u stvaranju jer modeli naočala, osim estetike i funkcionalnosti, imaju i priznanja struke.

Naočale Komodor su dobile nagradu za inovativnost, kao i isti ženski model naziva Karolina. Imena Karolina i Komodor također referiraju na riječku povijest. Inovativne su po tome što je omogućena eliminacija opruge na krilima naočala čime se produžuje vijek trajanja i smanjuje težina.

U današnjoj smo priči spojili dva muškarca, jedan ispred objektiva i naših pitanja, a drugi zaslužan da riječka povijest živi kroz atraktivan brend koji vole muškarci, ali i žene!

Fotograf: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci