Lu Moon Crafts torbice. Eco friendly materijali, hrvatski dizajn. Upoznajte kreativnu Ivanu!
L

Da nam je krajnjie vrijeem da se ‘trgnemo’, već znamo. Važno je da se potrudimo btii pametni potrošači kako bi sačuvali prirodu i našu Zemlju. Jedan ogroman zagađivač naše Zemlje je – brza moda. I taj zagađivač još uvijek ne posustaje, no mi malim koracima možemo napraviti ovo mjesto, jednim ljepšim mjestom. Fokusirat ćemo se na modu, pa kako bi spriječili zagađivanje, trebali bi se  okrenuti eco friendly materijalima i brendovima, kupovati iz naše lokalne proizvodnje, i kupovati pametnije.

Jedan takav brend, s takvom filozofijom, ćemo vam danas predstaviti. Lu Moon Crafts ima neodoljive ručno rađene torbice sa snažnom porukom.

Ukratko nam se predstavite, tko stoji iza brenda?

Iza brenda Lu Moon Crafts stoji Ivana, po struci veterinarski tehničar.

Kako ste došli na ideju o osnivanju brenda?

Od malena sam voljela kreativno izražavanje i odlučila sam svoje dječje igre crtanja i izrađivanja predmeta pretvoriti u posao. Sama sam sebi rekla “ako nećeš sad, nećeš nikad “.

Što se sve može pronaći u vašoj kolekciji?

U mojoj kolekciji se zasada mogu pronaći heklane i šivane torbice. U budućnosti će možda biti i drugih proizvoda u ponudi jer moja mašta nema granica. Zapravo već sad imam neke ideje na kojima radim ali neka još malo ostanu tajna.

U stalnoj ponudi imam 8 modela i ponekad imam neke limitirane modele.

Sve su torbice ručno izrađene. Gdje ste naučili izrađivati torbice? Kako se rodila ljubav prema kreativnom izražavanju?

Cijeli život nešto nešto crtam, pišem, izrađujem i kako sam po prirodi introvert uvijek sam više voljela provoditi vrijeme sama sa svojim idejama nego bilo što drugo. Tako sam sa odrastanjem shvatila da je moj idealan posao onaj koji uključuje mogućnost kreativnog rada.

Sve torbice su ručno izrađene, od pletenja do šivanja podstave sve radim sama. Nisam prošla nikakve tečajeve šivanja niti pletenja samo sam bila uporna naučiti nešto novo što me u tom trenutku zanimalo. Svi koji me poznaju osobno znaju da sam jako znatiželjna i da me zapravo zanima sve i da želim naučiti sve vještine koje mogu jer nikad ne znaš kada će ti nešto zatrebati. Rekla bih da mi je to dobra osobina jer me to dovelo do mog malog obrta.

Svaka čast! Istaknuli ste da ste eco friendly i brend koji podržava reciklabilnu modu. Na koji način to postižete? Koje materijale koristite prilikom izrade?

Jedna od važnijih stvari mi je okoliš i priroda i naš utjecaj na nju. Općenito sam za održivu modu, za korištenje prirodnih materijala i recikliranje. Materijali koje ja koristim su pamuk, lan i drvo.

Također podržavam naše hrvatske male proizvođače pa tako drvene ručke i pločice za logom koje vidite na torbicama dolaze od proizvođača iz Hrvatske. Pamučne trake i špagu sa kojima radim nažalost još nisam našla u Hrvatskoj po zadovoljavajućoj kvaliteti tako da to nabavljam iz Eu ali se nadam u budućnosti da će se i to promijeniti.

Bravo za poticanje svojih kolega! Koliko je danas bitno da se okrenemo više eco friendly načinu života? Jesmo li se osvijestili?

Mislim da je krajnje vrijeme da se okrenemo eco friendly načinu života jer ako pratite prirodne katastrofe koje se događaju u zadnje vrijeme mislim da nam i sama priroda poručuje da nešto trebamo promijeniti, usporiti i prestati iskorištavati prirodne resurse do krajnjih granica.

Rekla bih da se nismo u potpunosti osvijestili ali mi se čini da idemo u tom smjeru i da je sve više i malih i velikih proizvođača koji se trude biti 100 % ili barem djelomično eco friendly.

Gdje crpite inspiraciju? 

Inspiraciju nalazim na Pinterestu ali se trudim da to ne bude kopija onoga što vidim nego volim ubaciti neki detalj po kojemu je poznat nas brend. Najčešće to bude obrub od tila jer od našeg prvog modela Cupcakea nam je til postao zaštitni znak.

Što planirate za dalje? Neka nova kolekcija, neki novi model, otkrijte nam!

Trenutno radim na kolekciji Earth za koju planiram 4 modela kakve do sada nisam imala u ponudi. Planiram i sudjelovati na nekim sajmovima na koje su me pozvali a također uskoro ću imati i priliku izlagati svoje proizvode u jednom dućanu u sklopu jednog divnog projekta o čemu ću uskoro pisati na svojim društvenim mrežama.

Ivana svakako ćemo te nastaviti pratiti! Hvala na razgovoru i veselimo se novim modela krasnih torbica. Ako su vam se svidjele torbice, posjetite Lu Moon Crafts Instagram profil i bacite oko na torbice.

Fotografije: Lu Moon Crafts

Prethodni tekst – Škicnule smo torbe hrvatskih dizajnera. I mislimo da ih svakako treba podržati!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci