LOVE, EKO domaći brend kojeg volimo i koji brine o očuvanju okoliša!
L

Znate li da se godišnje koristi trilijun plastičnih vrećica u svijetu dok ih se pet trilijuna proizvede, znate li i da većina tih vrećica nije bio-razgradiva, a da je vrijeme raspadanja plastične vrećice dugo od 700 do 1000 godina. Jeste li svjesni da milijun ptica i 100 000 morskih sisavaca ugine svake godine zbog plastičnih vrećica?

LOVE, EKO hrvatski je brend iza kojeg se kriju dvije djevojke Adrijana Herkvi i Nikolina Letina koje proizvode proizvode napravljenje od bio-razgradivih materijala. Ove samouke krojačice veže ljubav prema zajedničkom kreiranju, novim idejama, putovanjima, prirodi i jogi, a tako je upravo i sve krenulo – s jogom.

Adrijana i Nikolina, LOVE, EKO

Nikolina osim što je prvostupnica sestrinstva, je i certificirana insturktorica Yoge i Pilatesa te vodi i svoj Instagram yoga blog. Kako je joga njezina svakodnevica koju vodi sa sobom i na putovanja, primjetila je da se prostirke za jogu vrlo lako zaprljaju, a s druge strane jako teško peru. I tako započinje ova priča, prvom torbom za prostirku za jogu koja je planirana duže vrijeme, Nikolina je imala ideju, a Adrijana inače hotelijersko-ugostiteljska tehničarka i licencirana nutricionistica te kreativka u duši ju je i reailizirala.

Nakon što je prvi pokušaj ispao i bolje od očekivanog, odlučile su je fotografirati i ponuditi ljudima iz svijeta joge putem Instagrama. Odlučile su da će torbe biti šivane od 100% prirodnih bio-razgradivih materijala poput lana ili pamuka.

Čak i etikete printaju i fiksiraju same koristeći prirodni fiksator – ocat.

Svaka torba je u barem jednom detalju drugačija od prethodne baš kao i osoba kojoj je namijenjena, a nakon torbi za prostirke, počeli su stizati i upiti za ruksake manje torbe, vrećice… pa tako da u ponudi trenutno imaju Yoga Mat torbe; ruksake za male i velike; toaletne torbice; putne setove koji se satoje od pamučnih vrećica za rublje, vrećica za četkice za zube, male toaletne torbice; setove shopping vrećica te cekere.

Za kraj svakao se moramo osvrnuti na ime brenda koje je nastalo nakon što su Nikolina i Adrijana pogledale film Love, Rosie čija glavna junakinja na kraju filma uspije relizirati svoj san o pokretanju vlastitog hotela, kraj koji im je ujedno bio i motiavija da se i same prepuste reliziranju svoje ideje.

“Eko proizvodi dobri su za čovjeka kao i za prirodu, stoga je LOVE,EKO poruka koju želimo poručiti ljudima sa svojim proizvodima.” – Nikolina i Adrijana

Osim što su njihovi proizvodi napravljeni od prirodnih i bio-razgradivih materijala, i sam dizajn je vrlo atraktivan i poseban, te nas je on, zajedno s idejom, oduševio. Za više informacija u nastavku vam puštamo linkove za web kao i njihove društvene mreže.


WEB SHOP: handmade.com.hr/love-eko/

INSTAGRAM: @loveekocro

FACEBOOK: love,eko


Foto: LOVE, EKO/webshop/Facebook

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci