“Svoj brend gradila sam od nule do ovog stadija u kojem je sada i nisam još gotova”, Ana-Marija Golub
"

Sve više brendova se okreće kružnoj ekonomiji i stvaranju proizvoda koje ne štete našoj planeti. Tu posebno moramo istaknuti nape hrvatske kreativce koji stvaraju unikatan i prepoznatljiv brend čije rukotvorine obožavamo! Upravo jednu takvu priču vam danas donosimo. Upoznali smo Ana-Mariju koja stoji iza brenda Loopco Bags ručno rađenih torbica koja šalje snažnu poruku ženama, ali i našoj planeti Zemlji.

Ja sam Ana-Marija Golub i stoji za Loopco bagsa unutar kojeg je nastao i podbrend Loopco bags academy. Majka sam dvoje dječice i supruga. Uz moju obitelj tu je i moj tata koji je tehnička podrška i pomoć u svakom trenutku. Izrađujem ručno rađene torbe i nakit. Spojila sam tradiciju, tehnike naših baka i mama sa suvremenim dizajnom kako bi ženama osigurala visoku kvalitetu i neodoljiv izgled torbi. Osim toga, moje su torbe eco friendly, dio održive moda, a jako mi je važna i veganska filozofija pa zato ne koristim kožu, svilu ili vunu.

Sve torbice su ručno rađene heklanje. Kada i kako ste naučili heklati? Kako ste otkrili da je to vaša strast?

Heklati me naučila moja mama i to u prvom razredu osnovne škole. Počela sam raditi jednostavne predmete kao što su šalovi i kape na čemu sam se dugo i zadržala. Na fakultetu sam nadogradila svoje  znanje pa sam počela raditi amigurumi igračkice. Kada sam ostala trudna sa sinom heklala sam mu vestice, ali nakon dugačke i dosta teške trudnoće sam odlučila sebi napraviti nešto i nagraditi se i tada sam pronašla heklane torbe. Zaljubila sam se na prvi pogled i nakon tone pogrešnog materijala i loših pokušaja sam pronašla svoj prepoznatljivi stil.

Kako ste došli na ideju o osnivanju brenda? Što vas je potaknulo?

Ponuda i potražnja. Prvo sam torbe radila za sebe, pa prijateljicama, onda su krenule i narudžbe za rođendane i sve je vodilo prema otvaranju obrta. Trebalo je puno hrabrosti. Tada nisam poznavala nikoga tko se bavi ručnim radom i od njega živi tako da sam cijelo putovanje započela pretraživanjima kao što su “Što je to paušalni obrt?” ili “Kako pokrenuti svoj biznis?”. Svoj brend gradila sam sama od nule do ovog stadija u kojem je sada i nisam još gotova, niti približno.

Što sve možemo pronaći u Loopco Bags kolekciji?

U Loopco bagsu možete pronaći torbe, nakit i modne dodatke. Već sa samim početkom ljeta velika heklana torba za plažu i grad Stela se pokazala kao apsolutni hit. Linda i Lota su jako tražene cijele godine. Majke vole kombinacije torbi za njih i njihove djevojčice. I ja sama imam kćer i toliko je poseban osjećaj kad nosimo iste torbice.

Nakit je sav od nehrđajućeg čelika, prirodnog kamena, čeških kristala i staklenih perli. Čelik je pozlaćen 14 karatnim zlatom.

Od modnih dodataka možete pronaći etuije za kartice, naočale ili mobitel, kao i privjeske i ukrase za torbe.

Pronašla sam podatak da vam je jako bitna briga o prirodi. Recite nam nešto o tome. Koliko često padamo pod utjecaj brzih trendova? Što mislite mijenja li se svijest o ekologiji?

Jako brinem o Zemljici i to nije obična otrcana fora nego mi je iskreno stalo. Volim odlaziti u prirodu i biti vani. Tako sam odrasla, u vrtu s majkom, uz domaće voće i povrće pa isto želim svojoj djeci. Mislim da nitko više ne može okretati glavu od činjenice da nas priroda zove upomoć. Bez nje nema niti nas.

Zato recikliram sav svoj otpad pri tome ne mislim samo odvozom na reciklažu.

Od ostataka špage radi se handmade papir za kartice zahvale, naušnice Dore i Katarine, vezice za deklaracije. Ostatci tkanina postaju ukosnice i trakice za djevojčice i baby oprema. Svijest o ekologiji se definitivno mijenja. Veliki brendovi su se počeli okretati prema održivijim materijalima, izbacuje se koža, svila, vuna i plastika. Svi ponekad padnemo pod utjecaj brze mode, lako je dostupna, shopping centri su šetnice u kojima se pronalazi sve, odmah i na jednom mjestu. Treba nam više sajmova za nas male obrtnike jer na njima se ljudi povezuju i imaju tu mogućnost kupovine svega na jednom mjestu.

Recite nam nešto i svom tečaju heklanja. Kako je došla ideja o pokretanju istog? Kakav je odaziv?

U ponudi imam tri tečaja i mentorski program. Tečaj heklanja i šivanja, tečaj macramea i šivanja, tečaj ručnog pletenja i šivanja i mentorski individualni program. Kao i kod cijelog brenda nije bilo planskog pokretanja. Puno žena me pitalo kako izrađujem torbe, s čime radim, koje materijale koristim, pa je potreba za edukacijom došla spontano. Često mi je javljaju žene koje trebaju savjet, pomoć ili podršku.

Jako su iznenađene što želim dijeliti s njima informacije o nabavci i vrsti materijala jer su puno puta prije mene naišle na zatvorena vrata. Volim edukativni dio svog brenda jer spaja moje učiteljsko zanimanje, strast prema ručnom radu i ljubav prema torbama. Tečajevi se odvijaju subotama i redaju se jedan za drugim. Do sada su svi bili popunjeni, a nakon ljetne stanke, novi termini kreću već u rujnu.

”Pomažem ženama da si budu beskonačno šik!” citat je koji stoji u opisu vašeg profila. Jako na se sviđa! Kako to postižete?

Jako mi je drago da se citat pamti i prepoznaje. Moram priznati da sam jako dugo razmišljala o njemu jer sam željela da jedna rečenica predstavlja sve što želim reći. “Pomažem” – predstavlja veliki dio mog karaktera. Odnosi se na pomoć u učenju, u stjecanju novih vještina, na savjetovanje, dizanje samopouzdanja.

ženama” – jer su skupina s kojom radim i kojoj sam i potpunosti posvećena. “da si budu” – da sebi budu, za sebe, ne za druge. Prvo smo na redu mi, same sebi, onda svi drugi. Ako mi nismo dobro neće biti niti naša djeca, ni muž, ni posao.

beskonačno” – u svemu dobromu zaslužujemo beskonačnost, pažnji, ljubavi, razumijevanju, podršci. Osim toga, beskonačno je dio loga i vizualnog identiteta brenda.

šik” – a ma koja od nas ne želi biti šik? Kroz cijeli svoj radi usmjerena sam ženama, njihovom shvaćanju vlastite vrijednosti, edukaciji, njihovoj moći koja im leži u rukama.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Nemam ih, jer planove ne stvaram ja nego moje žene.

Moji proizvodi, usluge i ja sama sam tu za njih. Slušam ih i svoju ponudu prilagođavam njima. Ako one odluče da više nisu zainteresirane za torbe nego za odjeću, baby stvari ili nešto drugo meni nije problem prilagoditi se i dati im ono što žele. Obožavam učiti i veseli me usvajanje novih vještina, a s obzirom na to da sada imam i odlične mašine za šivanje samo nam je nebo granice.

Draga Ana Marija, hvala puno na ugodnom razgovoru. I dalje ćemo pratiti tvoj rad i tvoje krasne kolekcije! Sve detalje pronađite na Instagram profilu Loopco Bags. 

Fotografije: Loopco Bags

Prethodni tekst – Mimiart je hrvatski brend čije dekoracije za dom odmah želimo u našoj kolekciji

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci