DogloveRI: Ljupka Hrvatin i Tilla
D

Često ih srećemo u šetnji. Često smo Ljupku sretali na eventima. Sve češće pratimo i uspjehe Hrvatin djevojaka. Ali danas je ipak glavna zvijezda Tilla! Ljupka Hrvatin otkriva više o ljubimici cijele obitelji!

“Naša slatkica, osam godina stara bishon havaneserica zove se Tilla. Njezino ime znači Dobra, što je ona i uistinu. Osim što je jako dobra, mirna i poslušna, odiše nekom divnom energijom.”

Kako je Tilla ušla u vaš život? Jeste uvijek imali psa i tko ga je najviše htio?

Nikad prije nisam imala psa. Kao mala sam imala macu i pregazio ju je auto. Nakon toga sam bila jako tužna i to je djelovalo tako da sam psihički reagirala na dlaku i stalno sam mislila da me dlaka guši kad bi dirala pse i mace.

Moje kćerke su imale cijeli zoološki vrt kućnih životinja dok su bile malene, osim psa. Nikako to nisam mogla. Jednom mi je prijatelj donio predivnog psića , a ja sam mu zalupila vrata.,(ha ha) Kad je Tiara, moja najmlađa imala 11 god, stalno je pitala za psića i ja sam se osjetila spremnom.

Uvjet je bio jedino da ne pušta dlaku i da je manji pas. Proučila sam karakteristike psa i odlučila se za bishon havanesera.  Na net-u smo našli našu Tillu  i eto ljubavi bez kraja. Sad je to moj pas, meni je najviše privržena, iako voli sve nas, cijelu proširenu obitelj.

Tilla (značenje: Dobra)

Koji su vam najdraži trenuci? Što ti je kod njega najsimpatičnije?

Obožavam njen karakter. U šali kažem da je reinkarnacija moje pokojne bake koju sam obožavala, a bila je jedna iznimno mirna, draga i jednostavna baka.

A zanimaju nas i ne/zgode! Opiši nam neku vašu!

Što se tiče nekih nezgoda, bilo ih je ponešto. Budući da su manji čistokrvni psi često slabi na želudac , imali smo par puta zbog hrane (dok smo naučili i jednom se otrovala vani) česte posjete veterinaru.

Dok je bila mala htjela sam je pariti i imati mlade pa je nisam odmah sterilizirala. Tako da je imala i lažnu trudnoću što je bilo jako neobično iskustvo. Najsmješnije (često to prepričavam )mi je kad se Tilla tjerala, često ju je ispred zgrade čekao jedan pas (veliki, ali dobar). Taj dan je moja Tiara išla ujutro u školu autobusom, a taj veliki pas je namirisao Tillu i odlučio ići autobusom sa Tiarom.  Možete zamisliti Tiaru i ljude u autobusu, smijeh živi.

Ljupka i Tilla provode zajedno puno vremena.

Gdje vas se najčešće može sresti u nekoj šetnjici?

Iskreno, najviše na Gornjoj Vežici gdje i stanujemo, ali i na drugim mjestima budući da je ona skoro uvijek sa mnom. Postala mi je dio mene. Nemam nikakvog opterećenja s njom. Možemo gdje hoćemo.

Tvoj stil.. Uvijek svoja, posebna, drugačija. Kako odabireš što ćeš nositi koji dan, po raspoloženju, dan ranije… koja je tvoja modna tajna?

Ja cijeli život živim svoju modnu priču. To je jednostavno u meni , u mojoj glavi, meni je to jednostavno, ne razmišljam previše o tome. Kombinacije jednostavno teku. Nekad smislim dan ranije, a ponekad u trenu se sve transformira iz sportskog u elegantno ili obrnuto. To sam jednostavno ja.

I kćeri su naslijedile maminu umjetničku notu. Imaš li sada kad su odraslije više vremena za sebe i koji su trenuci samo za tebe, samo tvoji?

Moje kćeri imaju isto izniman smisao za lijepo, svaka na svoj način. Odlično im to ide u njihovim životnim poslovima, koji su uz to i njihove velike ljubavi. Vole to što rade i odlično im ide.

Naravno da sad imam više vremena za sebe, ali uvijek ima nešto za raditi. Kod mene nema praznog hoda. Stalno nešto smišljam. Volim uređivati i interijere pa se i time bavim. Volim putovati, družiti se sa prijateljima, naravno sa obitelji i mojom najjednostavnijom ljubavi  Tillom. Svaka pametna žena ima vrijeme za sebe koje ostaje njena mala tajna.

Dovrši nam rečenicu.. Pas je___

Pas je čista ljubav, bez opterećenja, bez uvjeta.

Što mi možemo naučiti od pasića?

Mislim da bi mogli naučiti biti više privrženi s više poštovanja, što danas općenito fali u svijetu.

Moramo te pitati, koji su ti omiljeni sadržaji na našoj Stilueti?

Često pratim tebe Marija na svim tvojim izazovima od dana kad smo shvatile da nas veže ne teko često ime naših kćerki, predivno ime Nisa. Čitam sve po malo, ali ipak jedva čekam proslave rodendana Stiluete koje su uvijek bile predivne i inspirativne! Hvala ti što se družimo kroz toliki niz divnih događaja, revija i tvojih članaka na Stilueti.

 Hvala ti Ljupka! I mi jedva čekamo događanja poput onih nekad! A možda je vrijeme i za neki event s ljubimcima 🙂

Fotografije: Ivor Mažar

POKROVITELJ DOGLOVERI RUBRIKE JE NAJDOGFRIENDLY AGENCIJA – DOGMA NEKRETNINE!

Prijašnji intervju – Ivana Grabar i Lino

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci