Koje su tri stvari koje bi u društvu odmah promijenio i što uskoro očekuje Riječane otkrio nam je Bruno Šimleša
K

Ljubav je osjećaj koji nas pokreće i kojemu svi težimo. Ona je razlog našeg postojanja i smisao života. O ljubavi se pišu najljepše priče i skladaju romantične pjesme. Budući da svatko od nas želi voljeti i biti voljen, često si postavljamo razna pitanja i tražimo savjete kako ostvariti i ispuniti život s ljubavlju.

Radi svoje kompleksnosti i misterioznosti, ljubav je glavna tema istraživanja poznatog hrvatskog sociologa, pisca i kolumnista Bruna Šimleše. Upravo zbog toga dobio je i titulu najpoznatijeg hrvatskog stručnjaka za ljubav.

Mi se pitamo ima li boljeg autora s kojim možemo razgovarati o ljubavi ususret Danu zaljubljenih, jednog od najomiljenijih i najčitanijih autora kojeg obožavaju žene diljem regije?

I zato, drugu godinu za redom u Tower Center Rijeka stiže Bruno Šimleša. Ovog puta, u utorak, 7. veljače 2023. u 19 sati u CineStaru (dvoranu br. 5).  Bruno će pričati o knjigama i najiskrenijem ljudskom osjećaju – ljubavi. Zacrvenite si ovaj datum u kalendaru i ne propustite ispuniti si dan ljubavlju prije samog Valentinova!

Mi smo razgovarali s Brunom, evo što nam je otkrio!

Bruno, Rijeka te voli! U gradu se priča o skorom gostovanju, a nas zanima na što ćeš staviti naglasak?

Ovo će predavanje biti o ljubavi. I zabludama o ljubavi i ljubavnim odnosima, ali i o vrhuncima ljubavi. Bolje je da učimo o zabludama prije nego što nas život ošamari, a nadam se i da ćemo nekoga inspirirati za življenje vrhunaca ljubavi.

Btw., i ja volim Rijeku ?

E pa to nam je drago! Kome će tvoje predavanje biti najkorisnije?

Svima koji žele unaprijediti svoj ljubavni život. Dakle, svima ?

Kao i uvijek, o svemu ćemo govoriti bez rukavica i s puno primjera iz prakse, a ljudi će imati priliku postavljati pitanja.

Jako mi se sviđaju tvoji zadnji statusi na mrežama. Nekako su više „sharp“, imaju oštrinu, gađaju u srž. Daješ svoje mišljenje, uvažavaš tuđe. Imaš li osjećaj da se konačno budimo i razmišljamo svojom glavom, usudimo se razmišljati i reći što mislimo bez potrebe da se svidimo drugima,  ili ti se čini da smo kao javnost još uspavani?

Iskreno, nisam primijetio da sam oštriji, nego prije. Uvijek sam se zalagao za ono što smatram ispravnim i pozicionirao oko kontroverznih pitanja. Uvijek ću radije izgubiti nečiji lajk, nego svoj obraz. U redu mi je da netko ne kupi moju knjigu zbog neslaganja s nekim od mojih stavova. Ključno je da ne prodam sebe i svoja uvjerenja.

A što se tiče drugog pitanja, razočarat ću mnoge – ne, nemam taj dojam. Nemam dojam da većina otvoreno izražava svoje stavove, pogotovo javne osobe. I nemam ni neke optimistične prognoze u vezi društva. Mislim da jurimo prema sve većoj površnosti i intelektualnoj brzopletosti te sve dubljem povezivanju sa svojim vrijednosnim plemenom i lajanjem na drugu stranu.

Vjerujem u pojedince. Vjerujem da svaka osoba može udariti kontru tim trendovima. Vjerujem da pojedinci mogu živjeti dobro i činiti dobro. Ali kao društvo ne idemo u dobrom smjeru.

No sve ću napraviti da se okružim s takvim pojedincima ili da ih ohrabrim da postanu takvi!

Kad bi mogao tri stvari promijeniti u našem društvu sada i odmah, što bi to bilo?

Manje uhljebizma, ukidanje ne preuzimanja odgovornosti na pojedinačnom i institucionalnom nivou i učenje prihvaćanja drugih i drugačijih.

Riječi ti se pozlatile! Hvala ti Bruno i svakako se vidimo u Rijeci!

Ulaz je besplatan, ali je broj mjesta u dvorani ograničen, pa se za događanje potrebno prijaviti putem jednostavnog formulara u manje od jedne minute.

PRIJAVA ZA DRUŽENJE S BRUNOM ŠIMLEŠOM, 7.2.2023.

Prethodni tekst – BRUNO ŠIMLEŠA OTKRIVA KAKO MU PAMETNI SAT POMAŽE NA ZAHTJEVNOM IZAZOVU

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci