Yamamay ima novu kolekciju kupaćih kostima. Naglasak je stavljen na održivost
Y

Eco-friendly materijali kao imperativ „EDIT“ kolekcije

Treću godinu zaredom Yamamay je predstavio „EDIT“ (Eco-Designed Innovative Textile) kolekciju kupaćih kostima. Dizajn ovih kupaćih kostima temelji se na održivosti, ideji koja kombinira ljepotu, kvalitetu, recikliranje i inovativnost. Održivi kupaći kostimi proizvedeni su korištenjem Repetable by Radici Group, inovativne poliesterske tkanine dobivene postupkom recikliranja plastičnih boca nakon upotrebe. Tehničke karakteristike i izvedba ove tkanine pružaju nekoliko prednosti tekstilu koji proizvodi Tiba Tricot.

Ova inovacija sastoji se u smanjenju upotrebe netaknutih materijala, osiguravajući da se kostimi mogu jednostavno reciklirati nakon što dođu do kraja svog životnog vijeka, zahvaljujući korištenju jednog materijala za sve njegove komponente. U skladu s inovativnošću i održivošću ove linije proizvoda, fotografije za „EDIT“ kolekciju nastale su tijekom projekta M.A.R.E. 2023 (Marine Adventure for Research & Obrazovanje), osnovanog 2022. na temelju ideje Fondazione CVC Centro Velico Caprera, razvijenom u suradnji s One Ocean Foundation, koju je Yamamay odlučio podržati drugu godinu zaredom.

Ovaj znanstveno-istraživački projekt sastoji se od 10 tjedana plovidbe na katamaranu ONE s nekoliko biologa i oceanografa s raznih talijanskih sveučilišta i jednog hrvatskog sveučilišta. Cilj misije je praćenje i mjerenje zoološkog planktona i morskog DNK. Prošle godine misija je dovršena kartiranjem Tirenskog mora, uključujući sva zaštićena morska područja. Ove godine katamaran je plovio između Jonskog i Jadranskog mora, a uključivala je i analizu mikroplastike.

„Proizvodnja tekstila predstavlja izazov za prijelaz iz linearne u kružnu ekonomiju, ali također nudi izvrsnu priliku za stvaranje lijepih, funkcionalnih proizvoda s mjerljivim učinkom. „EDIT“ je kolekcija kupaćih kostima koja pokazuje kako je eko dizajn Yamamayev strateški alat za kreativni redizajn, koji koristi svim dionicima, onima koji su uključeni u proizvodni proces i njegovim klijentima.” izjavila je Barbara Cimmino, voditeljica korporativne društvene odgovornosti i inovacija u Yamamayu

Ovi kupaći kostimi su već dostupni u Yamamay trgovinama i na yamamay.com, a sastoje se od dva modela – bralette bikini topa te jednodijelnog kupaćeg kostima u dvijema bojama – bouganville boji i boji limete u veličinama od S do L.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – ‘One fit, any gender’, Yamamay predstavlja kolekciju koja je namijenjena muškarcima i ženama!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci