NaslovnicaSTILUETABY MARIJA MAŽARLjeto moje zrelosti zamijenilo...

zadnje objave

Ljeto moje zrelosti zamijenilo je ljeta moje mladosti, piše: Marija Mažar

Svako ljeto u meni budi neke druge emocije, želje, potrebe. Kada si u tišini doma i nekog svog bivanja dopustim čuti što mi šapuće, ne čujem samo ljeto kako progovara.

Iz ljeta i o ljetu progovaraju i romantične jeseni i surove zime i šarmantna proljeća. Progovara sve što mi nedostaje i progovara koliko sama sebi nedostajem dok mi ljeto nježno pruža ruku da vratim sebe sebi.

I svakog ljeta to činim. Svakog ljeta kao da ponavljam neki isti životni test preispitivanja sebe, odnosa, uspjeha i neuspjeha, kao priprema za novi zalet i početak koji donosi jesen. Mojoj djeci početak nove školske i vrtićke godine, a meni uvijek neki moj početak u kojem obećam sama sebi biti bolja i mirnija. Ona koja zaslužujem biti, sebi, ne samo drugima u svim odnosima.

U jednoj ženi krije se mnogo uloga, davajući sebe kroz majčinstvo, partnerstvo, obiteljske uloge i poslovne uloge, gradeći obitelji i karijeru, pružajući ruke drugima, ljubav, sve dobro što imamo, znanja, savjete, vrijeme, nemilo se trošimo i bez stanke u kojoj ne zastanemo, napunimo se i ne postavimo si pitanja koja u nama tiho tinjaju, venemo.

Ljeto je ta neka moja stanka. Dok šum mora udara u obalu, dok sunčev sjaj ispunjava jednako moje obale i moju dušu, nije mi uvijek lako priznati si jesam li na pravom mjestu. Ne na plaži, tu jesam 😉, već u životu.

Ljeto je ta neka moja nagrada. Točno osjećam koji je dio mene ostao zapostavljen u godišnjim dobima koje sam ostavila iza sebe i točno se tim djelićima duše posvećujem. Ovoga ljeta tragala sam za avanturama, novim mjestima, ali u dnevnim varijantama. Tragala sam za mjestašcima kojima ću se možda poželjeti vratiti, i našla sam jedno takvo – Silba, tragala sam za aktivnostima u kojima ću se od onoga -Što je meni ovo trebalo dovesti do – Ovo mi je baš trebalo! I to sam pronašla negdje na kajaku u Paškom zaljevu. Tragala sam za knjigama i sadržajima koji će me dotaknuti,  a zatim i nekako pomaknuti, i pronašla sam ih!

Ljeta moje mladosti bila su divna. Ispunjena susretima, nebrojenim prijateljstvima, srećama radi dolazaka, tugama radi odlazaka, puna emocija, preobrata, adrenalina! Upravo kakva i trebaju biti ljeta naših mladosti.

A ljeto moje zrelosti? Bilo je upravo kakvo treba biti. Prazno platno kojem sam dodala boje za kojima sam mjesecima čeznula. One boje koje ću ponijeti sa sobom u uvijek zagonetnu, radoznalu, plodonosnu jesen.

A isto želim i vama. Nismo oni koji smo bili i ne trebamo biti, sazrijevamo. Nismo samo naše uloge, nismo tuđa i naša očekivanja, nismo samo došle da bi ispunjavale sve što moramo ispuniti.

Ispunite sebe, popunite svoje praznine.

Ljetni povjetarci još pušu, ljetno sunce još grije, ljetno stanje uma još traje. Prepustite se, opustite se, da budete svoje i sretne – e to si dopustite. Napisala: Marija Mažar

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000SljedbeniciSlijedi
106PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE