Lekcije koje smo naučili u 2018. godini!
L

Stigli smo i do kraja 2018. godine, godina koja je bila puna prepreka, izazova, lijepih trenutaka, životnih lekcija. Puna padova ali i puna uspona i dok se većina danas već od ranih jutarnjih sati priprema, putuje i/ili sprema za doček, mi smo odlučili sumirati godinu i podijeliti s vama lekcije koje smo naučili!

Tvoj put se mijenja – i to je OK!

Ono što nam se sviđalo prošle godine ne znači da će nam se sviđati i ove godine. Vrijeme ide, a tako se i mi mijenjamo i to je sasvim u redu. Svi imaju pravo raditi ono što žele i kada to žele, ne treba gubiti vrijeme na stvari koje ne bude nikakvu emociju ni interes u nama!

Ništa nije vječno!

Baš kao što smo već i naglasili, vremena se mijenjaju, a s njime dolaze i promjene. Ništa nije vječno i ako ste u teškoj situaciji, neka vam ovo bude motivacija – jer sve će proći!

Ne uzimati sve k srcu

Kada ste osoba vođena emocijama ponekad je teško upravo njih ostaviti sa strane, ali iako je teško, često to i treba napraviti. Bilo kakvo mišljenje druge osobe, loš komentar, kritika, uvreda –  što god ljudi govorili, zapamtite da je to samo širenje negativnosti, a to nema nikakve veze s vama! Iako konstruktivnu kritiku treba prihvatiti, treba i razlikovati onu iskrenu od one lažne!

Važno je okruženje!

Okružite se dobrim ljudima, dobrom energijom, dobrom hranom i pićem jer ništa više od toga ne utječe na naše raspoloženje i energiju.

Volite i budite voljeni

Darovati ljubav i primiti ljubav jednako je važno, volite osobe u vašem životu i okružite se osobama koje vole vas, jer lekcija koju svake godine iznova učimo je ta da je, nakon zdravlja, ljubav najvažnija!

Pronađite vrijeme za sebe!

Često spominjemo kako je vrijeme za nas vrlo važno, a to je ujedno i jedna lekcija koju smo naučili. Njegovati sebe, pronaći vrijeme za uživanje i za stvari koje volimo vrlo je važno!

Ne žurimo!

Uživamo u trenutku!

Neki dani bit će prosječni!

Nekim dani biti će prosječni i to je u redu! Vrlo često dani će nam proći na poslu i u obavljaju obaveza! Ne može svaki dan biti savršen, ali važno je to prihvatiti, jer onda se savršeni dani više cijene!

U redu je prestati se družiti s ljudima koji šire negativnu energiju!

Navika ili ne, ako vam netko ne paše i ne osjećate se ugodno u njihovoj prisutnosti u redu je maknuti ih iz svog života.

Uhvatiti svaku priliku, pogriješiti i pretvoriti negativno iskustvo u nešto pozitivno!

Ovo je lekcija koju treba zapamtiti, prilike se ne propuštaju. Čak iako ne ispadne po vašim očekivanjima, čak iako pogriješimo jer i pogreške nisu ništa loše, treba uzeti taj negativan događaj i pretvoriti ga u nešto pozitivno, na kraju krajeva i pretvoriti ga u lekciju za bolje sutra!

Nemojte se stresirati oko stvari na koje ne možete utjecati!

Za ovo ne trebamo više ništa reći –  ako na nešto ne možemo utjecati ili to promijeniti, ne treba ni gubiti razum zbog toga.

Ne uspoređujte se s drugima!

Svaka osoba na ovom svijetu je jedinstvena, izgledom, pojavom, razmišljanjima i osobinama i zato nemojte se uspoređivati jer od toga neće proizaći ništa dobro! Budite svoji i vjerni sebi!

I za kraj zapamtite sve će biti u redu i ne zaboravite se zabaviti!


Sretnu Novu 2019. godinu želi vam stilueta!


Foto: Unsplash

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci