Le Plongeoir Nice. Restoran koji ima ono nešto.
L

Da svi ‘padamo’ na prekrasne lokacije, restorane i kafiće koji su smješteni na najposebnijim mjestima, je već poznata činjenica. Ta, kako volimo reći, ‘Instagram mjesta’ opravdavaju svoju popularnost.

Vjerujemo da su svi gosti ovog restorana uživali u trenutku, posebnoj lokaciji i gastronomoji!

U Nici se nalazi  zasigurno jedan od posebnijih restorana.  Smješten na stijeni, nekoliko metara iznad mora, čini svako jelo i piće savršenim doživljajem i čistom romantikom.

Krajem devetnaestog stoljeća na stijenu je pričvršćen ribarski brod. Tijekom “La Belle Époque” gosti su mogli jesti i piti čaj smješteni šest metara iznad valova.

La Belle Époque je izraz koji je nastao poslije Prvog svjetskog rata i koji prvenstveno opisuje mirnodopsko razdoblje u francuskoj povijesti od 1871. sve do 1914. Izraz se koristi općenito da bi se opisao i prevladavajući duh tog vremena u Europi.

Ovaj restoran, povezan šetnicom sa šarmantnom sjenicom tipičnom za to doba na Francuskoj rivijeri, ubrzo je postao simbol grada.

Grad Nica, smješten je na Azurnoj obali, gdje je ujedno i najveći grad.

U restoranu, osim u pogledu, možete uživati u jelima s modernim mediteranskim utjecajem, a pripremljenih od svježih, sezonskih proizvoda s tržnice.

U restoranu možete doći s boljom polovicom na romantičnu večer uz pljuskanje valova, ili na privatna ili poslovna događanja.

Šarm francuske rivijere je neodoljiv. Danas smo otputovali u mislima na ovu posebnu lokaciji, ali ostavljamo ju negdje u pohrani jer…nikad se ne zna. Život je kratak i čine ga iskustva!

Sve detalje pronađite na Facebook stranici Le Plongeoir Nice.

Izvor, fotografije: Le Plongeoir Nice 

Prethodni tekst – Kvarnerska prijestolnica zabave – Diamond Club na Krku otvara vrata ovog vikenda

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci