Ivana nam je otkrila više o svom presimpatičnom La pjat brendu!
I

Svi volimo imati onaj jedan keramički komad iz kojeg nam je piće posebno drago, a hrana posebno ukusna, a kada netko svim svojim srcem to ručno izradi – od oblikovanja keramike pa sve do divnog dizajna, tada taj keramički komad ima posebnu težinu.

La pjat ručno rađena keramika iz Splita nam se jako dojmila, pa smo odlučili upoznati Ivanu koja stoji iza brenda.

Draga Ivana, predstavi nam se! 

Zovem se Ivana, imam 30 godina i mama sam malog dječaka koji ima malo više od godine dana. Iako sam magistra ekonomije i prije sam radila u struci, ljubav prema keramici me odvukla u potpuno duge vode. Skupila sam hrabrosti i nakon sto je porodiljni dopust završio, dala otkaz i pokrenula vlastiti biznis. Trenutno se borim sa nedostatkom vremena za sve obaviti ali napokon uživam u onom sto radim.

Kako si došla na ideju pokretanja brenda? Koja je priča iza stoga?

Godinu i pol sam pohađala tečaj keramike u Splitu, u Art studiu PaPe i tu se rodila ideja. Sasvim spontano, kroz zezanciju na jednom satu keramike. Nakon toga mi ta buba u glavi nije dala mira i odlučila sam pokusati. Na početku sam mislila izrađivati samo tanjure, otuda i naziv brenda međutim ljudima su se toliko svidjele šalice tako da sada izrađujem većinom njih.

Što sve možemo pronaći u ponudi?

Osim šalica koje su najtraženije, izrađujem i tanjure, etažere za kolače, ukrasne stalke za nakit, pitare i slično.

Gdje crpiš inspiraciju?

Najviše me inspirira svakodnevni život. Parole u kojima se svatko od nas pronalazi a koje će vam uljepšati dan kad ih vidite na šalici.

Živimo u užurbanom svijetu i lijepo je kad nas šalica sa prvom jutarnjom kavom podsjeti da malo usporimo i opustimo se.

Šalice s natpisima su nam super! Što kažu klijenti na njih? Koji je hit proizvod u La pjat kolekciji?

Sa natpisima sam krenula tako sto sam sebi jednog dana odlučila napravila šalice sa natpisima vrag odnija prišu i najgore ti se sekirati. Natpisi su mi bili u glavi i prije nego sto sam pokrenula brend. Jednostavno sam htjela šalicu sa natpisima koji će mi na nas dalmatinski način poručiti da usporimo tempo i ne živciram se oko sitnica. Drugi natpisi su također s ciljem da kupcima uljepšaju dan i da se u njima pronađu, a inspirirani su svakodnevnim životnim situacijama. Kupci ih zaista obožavaju i mislim da su glavni razlog sto je cijeli posao tako dobro krenuo i brzo planuo.

Glavni hit su definitivno šalice, a od natpisa se najviše traže najgore ti se sekirat, mater i vrah odnija prisu.

Planiraš li proširiti ponudu?

Planiram svašta u novoj godini. Dosad sam radila samo iz plohe i pinch tehnikom a ubrzo mi dolazi i lončarsko kolo. Nadam se sa ću ga brzo savladati i planiram svašta novo raditi na njemu, poput zdjela i vrčeva. Također u novoj godini planiram raditi stvari sa mnog boja, sve dosad je bilo minimalistički a ja jako volim šareno. Uzbuđena sam jako zbog nove poslovne godine i polako privodim kraju svoju prvu godinu kao samostalni poduzetnik.

Da mi je netko prije godinu dana rekao cime ću se danas bavit stvarno mu ne bi vjerovala. Hvala svima koji su mi podrška i vole moje proizvode.

Fotografije: IG La pjat

Prethodni tekst – LUXIETTE MIRISNE SVIJEĆE ĆE UNIJETI SVIJETLOST I TOPLINU U VAŠ DOM

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci