Kultna „Večernja škola“ Željka Pervana na oproštajnoj turneji stiže u Rijeku 24. veljače!
K

Najpopularniji humoristični serijal svih vremena – „Večernja škola“ nakon 15 godina ponovno okuplja svoje junake i kreće na turneju širom Hrvatske nazvanu „Posljednja Večernja“ koja će zaigrati u Rijeci 24. veljače u Centru Zamet, s početkom u 19,59h.

Ulaznice za „Posljednju Večernju“ u Rijeci puštene su u prodaju u sustavu Eventim, a mogu se nabaviti i u Dallas Music Shopu u Rijeci!

Željko Pervan alias profesor Maksimilijan Jure Kučina i njegovi učenici Blaž (Damir Folnegović), Antimon (Ahmed El Rahim), Denis (Mladen Horvat) i Aljoša (Zlatan Zuhrić-Zuhra) ponovno sjedaju u školske klupe, a Pervan je već najavio da je ova turneja oproštajna i da nema namjeru nastavljati s novim nastavcima legendarne „Večernje škole“.

Turneja „Posljednja Večernja“ započet će u Slavonskom Brodu 17. veljače, 18. veljače je na redu Čakovec, a potom i Rijeka 24. veljače, te Zadar 16. ožujka. „Posljednja Večernja“ 20. travnja stiže i u Zagreb, a doznajemo da će na ovoj oproštajnoj turneji ekipa „Večernje škole“ obići čak petnaestak gradova u Hrvatskoj te gostovati i u susjednim državama.

Inače, svoja je prva televizijska emitiranja legendarna „Večernja škola“ započela na zagrebačkoj OTV televiziji još 1995., a u originalnoj postavi bio je i pokojni glumac Đuro Utješanović. Serijal „Večernja škola“ s emitiranjem na OTV-u vrlo je brzo izrastao u pravi fenomen te je s OTV-a zbog ogromne popularnosti preseljen na HRT, a potom na Novu TV. Serijal je stekao brojne poklonike širom regije pa je puno puta repriziran, a na You Tube-u u kontinuitetu ima  masovne preglede.

„Od 1995. pa do 2008. godine naša je ‘Večernja škola’  imala jednu premijeru tjedno što je veliki uspjeh jer kazališta imaju dvije tri premijere godišnje. Nije riječ o čistoj improvizaciji, svaka emisija imala je temu oko koje smo raspravljali i dogovarali se na način da nitko od likova ne ‘izađe’ iz lika. Nismo si smjeli dozvoliti da se lik karakterno mijenja bez nekog dobrog razloga jer smo znali da gledatelji očekuju dosljedan  mentalni sklop kod svakog lika ponaosob. Duhoviti ljudi, koje sam srećom okupio, prilično su rijetki , kod nas i u svijetu. Smiješnih ima ali ne i duhovitih pogotovu onih koji svoju duhovitost mogu medijski uobličiti i godinama trajati. Važno je znati da se duhovit čovjek ne može proizvesti , postati duhovit iz čega proizlazi da se isto tako ne može prestati biti duhovit. Tu činjenicu valja prihvatiti  jer mnogi ambiciozni pate, zlobe uokolo , trude se, kopiraju… Nasmijavati ljude, godinama, velika je čast jer dokazuje da niste samo prodisali, pojeli i popili hraneći se usput tuđim padovima“, komentirao je novu turneju „Večernje škole“ Željko Pervan.

A Pervan doista već više od tri desetljeća s punim pravom slovi za vodećeg i najkarizmatičnijeg hrvatskog komičara. Još od nastanka „Zločeste djece” i preko legendarne „Večernje škole“ u kojoj će publika od veljače imati mogućnost ponovno uživati, pa sve do „Pervanova dnevnika“ i novijih predstava „Na komadiću Europe“, „Ljubav i zloba“ i dr., Pervanovi projekti, stand-up showovi i predstave uvijek iznenade i privuku publiku u velikom broju.

Dok nas od početka turneje „Posljednja Večernja“ dijeli još oko mjesec dana, Pervan i njegovi „učenici“ intenzivno se pripremaju za novu turneju, a brojnim obožavateljima kultne „Večernje škole“ preostaje da čim prije osiguraju ulaznice za riječku izvedbu 24. veljače.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – U RIJEČKOM „ZAJCU“ ĆE SE ODRŽATI PREMIJERA LORCINE „YERME“

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci