DogloveRI: Kruzovi i Stella
D

Svi ljubitelji putovanja i duhovitih opisa sa istih sigurno su čuli za Kruzove! Naši dragi kolege po struci i prijatelji ovoga puta riječ su ipak prepustili Stelli! Kako se umiljata gospodična našla u ovoj obitelji, kako izgleda jedna doista čudna nepodopština, tko ju čuva dok familija obilazi sve što se obići može – saznajte u našem razgovoru! Kruzovi i Stella, Stilueta je samo vaša!

“Stella je mješanac – đukelica, kako mi volimo reći. Ne možemo sa sigurnošću znati koliko ima godina jer je kod nas došla stara oko godinu, godinu i pol, tako da je sada trinaestogodišnjakinja. Plus, minus koji mjesec.

Stella

Umiljata, odana i uvijek gladna

Dok ne obilazite svijet uzduž i poprijeko, baza je Rijeka! A bazu čuva – Stella! Kako se i kada ona pojavila? Sjećate se  trena kad ste ju prvi put ugledali?

Pojavila se nakon jednog pripitog dočeka nove godine. S nama je bio prijatelj veterinar kojeg smo pitali ima li psića za nas. Rekao je, imam baš sada jednog u stanici. Drugi dan smo je došli pogledati – potrčala je prema nama sva krvava i nikakva (oporavljala se od operacije), i to je bilo to. Nekad jednostavno znaš. ?

Stella je došla i prije mlade Kruzovice, prije Lare! Kakva je bila kad je bila mlada?

Jooooj, najslađa. To je pas kojem milina viri iz očiju. Bila je, i još je, jako mazna. Omiljeno joj je bilo izvaliti se na leđa dok ju češkamo do zauvijek. Za razliku od ovih poznih dana, bila je jako lajava, ali i društvena. Mali zvrk. Sad je velika ljenčina.

Obožavamo slušati o tim slatkim, ugodnim i neugodnim, psećim nepodoštinama, imate vi koju?

Imamo i slatkih i neugodnih. Možda bi izdvojili jednu zaista posebnu. Bili smo u šetnji, tada trogodišnjoj Lari se javio iznenadan poriv za nuždom broj dva što je na kraju obavila iza nekog grma. Naletila je Stella i – pojela. Broj dva. 😀 Ne znamo u koju to vrstu nepodopštine spada, nama je negdje između urnebesno smiješne i poprilično uznemirujuće. 😀

 

Ok, ovo nismo znali! Koji su trenuci u kojima Stella baš ono chilla i uživa?

To su trenuci u kojima ima našu pažnju – češkanje.

Ne možemo preskočiti logično pitanje. A tko čuva Stellu dok ste vi na nekom od proputovanja?

Srećom, s tim nemamo problema – ostaje kod Vedranovih roditelja koji ju rado pričuvaju i neizmjerno smo im zahvalni na tome.

Kruzovi već odbrojavaju do idućeg putovanja

Hoćemo li otkriti gdje putujete uskoro ili nećemo o tome unaprijed?

Još nas nešto više od dvadesetak dana dijeli od uživanja na Lanzarotu, jednom od Kanarskih otoka. Nadamo se. 😀

Dovršite rečenicu: Najdraže putovanje dosad po izboru Vedrana je Zanzibar, po izboru Lare je Japan i po izboru Adri je Maroko.

Iako, svako putovanje nam je najdraže i ne volimo izdvajati. Sad se Turska, Španjolska, Egipat, Tajland, Amerika, Malta, Portugal… osjećaju izdano. 😀

Vedran, Adriana, Lara… Koga gospodična  najviše sluša?

Vedrana, definitivno.

Nedavno je u obitelj došao i jedan gospodin. Hrčak Ferdinard Prvi! Imam osjećaj da mu moramo persirati 😀 Kakav je on karakterno i imaju li vaši četveronošci ikakav kontakt?

S gospodinom Ferdinandom se još zbližavamo. Prestao je režati na nas, Lari dopusti da ga pomazi, Vedrana grize, a Adri se s njim još uvijek samo gleda. Presladak je, idealan je ljubimac za ljude koji često nisu doma, ali još se boji nekog bližeg kontakta. Doći ćemo i do toga. Što se njega i Stelle tiče, reći ću samo – srećom pa je Stella nagluha i ne kuži da je hrčak u kući. Uglavnom, kod nas nikad dosdno.

Dovršite rečenicu: Kad bi se Stellu pitalo cijeli dan bi najradije jela. Tko joj može zamjeriti.

Znate da mi volimo vaše Usputnice pa jedno usputno pitanje za kraj… Što mislite da mi ljudi možemo naučiti od pasina?

Odanost. Takva vrsta privrženosti, bezuvjetnog prijateljstva, odanosti i ljubavi koju Stella, a vjerujem i sve pasonje, ima prema ljudima je nešto predivno i veliko. Oni jednostavno znaju koliko je važno imati „svoje ljude“ i kako se te ljude treba voljeti.

To je to. Hvala Kruzovi i hvala Stella, dok ne otvorimo kategoriju hrčkoloveRI srdačno vas pozdravljamo i puštamo da odbrojavate dane do novog putovanja!

Propustili ste zadnju priču? Pročitajte ju odmah – DogloveRI – Magdalena Bešker i Jacky

Pokrovitelj rubrike DogLoveRI: DOGma nekretnine

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci