Kristina Petrić naša je nova lifestyle kolumnistica!
K

Naša nova lifestyle kolumnistica zove se Kristina Petrić i  ovom prilikom mi smo je odlučili malo bolje upoznati ali i vama predstaviti da odmah znate tko se krije iza njezinih budućih kolumni. Vrlo draga, simpatična, veselila, puna ideja i energije, Kristina nas je oduševila od prvog trena, a ova mlada Riječanka zna da za sve ono što želiš u životu moraš se i potruditi. Osmijeh i lijepa riječ otvaraju mnoga vrata i tako je započela i njezina priča. Nezadovoljstvo na poslu na kojem je radila motivirali su je da sama kroji svoju sudbinu. O Kristini bi zaista puno toga mogli reći, od toga da se bavi powerlifting-om, da je vegan, da je studirala Kulturologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, da obožava svog udomljenog psića imenom Bailey ali i da joj je životna želja dobiti piñatu za rođendan i zato smo joj prepustili riječ da nam više o sebi otkrije sama. 🙂

 

Draga Kristina, dobro nam došla na Stiluetu, jako se veselimo tvojim kolumnama, za početak otkrij nam za tebe predstavlja pisanje?

To je dobro pitanje. Mislim da primarni razlog zašto volim pisati je upravo taj što jednostavno tako na papiru prikazujem sve što mi prolazi kroz glavu. Hobiji se mijenjaju i trenirala sam puno sportova, radila puno stvari ali pisanje je taj jedan način u kojem ja ostajem u kontaktu sama sa sobom i jedan način na koji smatram da možemo utjecati na druge ljude. Kada imaš dobru ideju, kada želiš napraviti nešto humano ili slično najbolji način po meni, za utjecati na ljude je da tu ideju i napišeš.

Otkrij nam kada si se zaljubila u pisanje?

Kada sam bila mala i dok sam još rimovala stvari sa snijeg-brijeg (smijeh). Bila sam prvi osnovne kad nas je profesorica natjerala da pišemo pjesme i tog trenutka kad sam ja stvorila nešto novo, za mene je to bilo wow i ljubav se rodila. 🙂

Jedva čekamo vidjeti što ćeš nam servirati na Stilueti, otkrij nam kakvim se temama baviš?

Teme koje ja najviše volim obrađivati su sam život, sam život po sebi gdje svakidašnji stil života utječe na moje misli. Gdje prolazi stara bakica s određenom vrećicom i ti to primijetiš i jednostavno te povede na razmišljanje. Tako da smatram ono što ću ja servirati Stilueti, i nadam se da će biti ukusno (smijeh) će biti zapravo lifestyle o načinu života, o hobijima, o stvarima koje možemo ukomponirati u svakidašnji život kako bi nam on bio što bolji i kvalitetniji.

Zaista se veselimo novim idejama, reci nam što je za tebe lifestyle, odnosno kako bi opisala svoj stil života?

Moj stil života bi bio zapravo stil života u kojem konstantno radimo na sebi. To je osnovna tema gdje mi stalno proučavamo sebe, radimo na sebi i time utječemo na odnose s drugima. Dakle kada treniramo proučavamo način na koji treniramo i što tu možemo promijeniti, kada pišemo način na koji pišemo i što tu možemo poboljšati… Te naravno komunikacija pogotovo, bez nje nema ništa.

Vodiš i vlastiti blog Joitlet, što te motiviralo na pokretanje bloga, možeš li nam reći nešto više?

Najveći okidač za vlastiti blog je bila upravo ta situacija gdje sam radila posao s kojim sam bila nezadovoljna i pisanje je uvijek bilo tu negdje. Smatrala sam pošto to volim raditi da je onda i blog za mene. I kad sam dala otkaz na poslu kojeg ne volim odlučila sam pokušati s pisanjem. Zašto to ne bi bilo nešto čime ću početi “mijenjati svijet”. I tako jedan dan sjedila sam kod kuće i odlučila kupiti domenu i to je bio prvi korak. Nakon toga je sve nekako krenulo svojim tijekom, počela sam se predstavljati, pisati kolumne, a Joitlet sam po sebi je ostalo jedno izmišljeno ime pod kojim sam ja počela pisati.

 

Imaš li neku misao vodilju kojom se vodiš kroz život?

Jako zanimljivo, imam jednu rečenicu koja je u zadnje vrijeme prisutna s obzirom na to da zaista često mijenjam te ideje kojima se vodim, a to je “Što mogu žrtvovati danas da bih bila bolja osoba?” I to je ideja koja me drži već tri mjeseca i prilično se dobro osjećam.

Fantastično, reci nam zašto si odlučila javiti baš nama i zašto si odabrala Stiluetu za svoj medij?

Stilueta je jedan medij koji pratim već dulje vrijeme i koji me oduševio svojom pozitivnom energijom. S obzirom na to da sam osoba koja strahovito vjeruje u taj neki opušteni pozitivni smisao života Stilueta je bila zapravo prvi medij u kojem ne vidiš samo sliku, ne vidiš samo kolumnistice, ne vidiš samo tekst nego i osjećaš. I to je ono što me privuklo i zaista sam potvrdila tu misao kada mi je Marija Mažar odgovorila na poslani mail, a kad sam vidjela odgovor sam zablistala. To je taj primarni razlog uz interesantni sadržaj koji se prenosi.

Hvala puno na ovim lijepim riječima, upravo to i želimo prenijeti našim čitateljima, za kraj ostavili smo najteže pitanje – Možeš li nam reći nešto o sebi?

Zaista je najteže, Zovem se Kristina, odrasla sam u Rijeci i pisanje me privlači od malena. Iz tog razloga sam upisala kulturologiju koja je zaista široki aspekt pisanja, a osim tog fokusa na pisanje i čitanje koji su mi zaista veliki hobi bavim se netipičnim-atipičnim sportom za ženu powerliftingom. Osim što sam u tim nekim sferama kreativnosti imam i tu neku mehaničku sferu mene gdje ja samo dižem utege u slobodno vrijeme (smijeh).

 


Jedva čekamo vidjeti što nam je Kristina spremila te kojim putem će nas voditi u budućnosti. Za sada Kristinu možete pratiti na blogu Joitlet, te istoimenom Instagram profilu @joitlet.

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci