Dirljiv i napet roman Kristin Harmel ”Knjiga izgubljenih imena”
D

Nadahnut zapanjujućim stvarnim događajima, roman „Knjiga izgubljenih imena“ svjedoči o izdržljivosti ljudskoga duha. O snazi hrabrosti i ljubavi pred licem zla. Dirljiv i napet roman u vrsnom prijevodu Vesne Valenčić pokazuje da obično pero i malo mašte mogu promijeniti tijek povijesti.

Harmel je osvojila nominaciju za najbolji povijesni roman prema glasovima čitatelja na Goodreads. „Knjiga izgubljenih imena“ savršeno je štivo za sve one čitatelje koji su se zaljubili u naslove poput „Mala pariška knjižara“, „Dar prošlosti“ ili „Pariška knjižnica“.

O AUTORICI: 

Kristin Harmel autorica je desetak romana prodanih u milijunskim nakladama diljem svijeta. Međunarodnih bestselera, uključujući „The Winemakerʼs Wife“, „The Room on Rue Amélie“ i „The Sweetness of Forgetting“. Prevedeni su na tridesetak stranih jezika. Bivša novinarka časopisa PEOPLE, Harmel započinje profesionalno pisati u dobi od 16 godina, kada izvještava o sportskim događanjima za lokalne tiskovine. Su-osnivačica je i jedna od voditeljica tjednog mrežnog showa i podcasta Friends & Fiction.

Kristin Harmel

“Uzbudljiva priča o opstanku i junaštvu prati krivotvoriteljicu koja riskira sve kako bi pomogla židovskoj djeci pobjeći iz okupirane Francuske.” – People

„Fascinantna i dirljiva priča.“ – Kristina McMorris

RADNJA:

Kad ostarjela knjižničarka Eva Traube Abrams na fotografiji u novinama opazi knjigu koju već šezdeset pet godina smatra nestalom, preplave je sjećanja na preživljene opasnosti i izgubljenu ljubav.

Eva 1942. bježi iz Pariza nakon uhićenja njezina oca, poljskog Židova. Pronalazi utočište u planinskom selu i ondje uči izrađivati dokumente s lažnim identitetima. Dokumenti služe za židovsku djecu koja bježe u neutralnu Švicarsku. Uz pomoć člana pokreta otpora, šarmantnog Rémyja, Eva pronalazi način da se sačuvaju prava imena djece, premlade da zapamte svoj identitet. U taj svezak unosi i jednu životno važnu poruku na čiji odgovoru nikad neće prestati čekati.

Posjetite web stranicu Mozaik knjige. 

Donosimo odlične naslove za ljubitelje čitanja – Ovi intrigantni naslovi propituju ljudsku prirodu i društvo

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci