Kreativno, zanimljivo, zabavno, Sveti Nikola najavio nam je kako dolazi u ZTC!
K

Volimo ovo blagdansko doba, gradovi svijetle, puno je božićnih ukrasa i sve ima neku posebnu čar, a i naši najmlađi se jako vesele. Prvi od njih je sutra, 6. prosinca, jer u našu najdražu shopping oazu stižu Sv. Nikola i Krampus koji će se cijelo popodne družiti s klincima i klincezama uz igre za djecu, radionice izrade čizmica, a sigurni smo da ni slatkiša neće nedostajati.

Sveti Nikola, već dobro znamo bio je biskup, svetac, zaštitnik djece i pomoraca, ali osim toga on je i zaštitnik djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova širom svijeta. Na dan njegove smrti 06. prosinca svake godine obilježavamo njegov spomendan, i tada njemu u spomen, roditelji darivaju djecu.

Svetog Nikolu u njegovoj sutrašnjoj avantuir u ZTC-u pratit će i Krampus, a sigurno vas zanima i koja se priča krije iza toga. Naime, u mnogim dijelovima Hrvatske, Krampus je opisan kao vrag koji nosi vreću oko bokova i lance oko vrata, gležnjeva i zapešća. Obavezan je pratilac Svetog Nikole. Kao dio tradicije, uz dar koji dijete dobije od Sv. Nikole, primi još i zlatnu šibu koja predstavlja njegova dobra djela tijekom cijele godine.

Međutim, ako je dijete bilo zločesto, Krampus će darove ostaviti za sebe, a dijete će dobiti samo srebrnu šibu kao podsjetnik na neprimjereno ponašanje.

Mi smo sigurni da ste svi bili dobri i zbog toga vas čekamo 06.prosinca,  u ZTC-u s početkom u 18 sati.

ZTC, Zvonimirova 3, Rijeka

Kontakt: 051 561 014

ZTC-SHOPPING.HR

ZTC RIJEKA FACEBOOK


Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci