Saznali smo u kojoj je fazi projekt Kreativna Hrvatska kao podrška malim proizvođačima i poduzetnicima
S

Po šesti put projekt Kreativna Hrvatska donosi rukotvorcima priliku za promociju u izlozima jedne od vodećih hobby&art trgovina u Hrvatskoj, Puls hobby&art u King Crossu, Zagreb.

Naime, u tijeku je šesti krug projekta osmišljenog kao podrška kreativcima koji svakodnevno stvaraju proizvode, a bore se za svoje mjesto pod suncem.

Cilj projekta je promocija kreativaca iz cijele Hrvatske koji nemaju svoje izložbeno – prodajne prostore, a imaju svoje obrte, tvrtke ili registrirane radinosti te im omogućiti da se predstave široj javnosti i opstanu unatoč konkurenciji crnog tržišta.

Idejna začetnica projekta je Natalija Borčić, vlasnica Puls hobby&art storea, koja uz pomoć svojih djelatnica među brojnim prijavljenima bira one koji će sudjelovati u projektu.

Zainteresirani se prijavljuju putem Facebook stranice Kreativna Hrvatska i izlažu tijekom dva mjeseca.

Tako će se u ovom krugu do 3. ožujka u izlogu Puls hobby&art storea moći vidjeti i kupiti proizvodi Ane Šlogar – Sjedila, Anamarie Rieger – Flower Love by Ami, Jasmine Šivalec Shiva.J handmade, Maria i Irene Antolak – Studio Varuna i Maje Vican i Ivane Granić Vican – Soul of Nature.

S obzirom na to da su dosadašnji izlagači zahvaljujući sudjelovanju u ovom projektu primijetili znatno veću posjećenost svojih društvenih mreža, od prošlog kruga biraju se i izlagači za virtualno predstavljanje.

Antonija Cingel Adamec – Tonka, Jelena Šebešćen Lucić – Škatula i Olivera Toić – Ići Mići tijekom iduća dva mjeseca predstavit će se putem Facebook grupe Kreativna Hrvatska koja iz mjeseca u mjesec broji sve više pratitelja.

„Zahvaljujući divnim ženama iz projekta Kreativna Hrvatska, dobila sam priliku prvi put vidjeti svoje proizvode i rukotvorine u jednoj prodavaonici, što je ispunjenje velikoga sna za svaku osobu koja ima maleni obrt. No dobitak je još veći i zato što sam pronašla divnu zajednicu koja je uvijek spremna pomoći, podržati, dati savjet, podijeliti znanje i resurse, priskočiti upomoć u svako doba dana. Dobila sam poslovne prijateljice, a to je vrijednost koja nema cijenu. Iskustvo sudjelovanja u projektu od srca preporučujem svim kreativcima, dok onima koji vole poklanjati jedinstvene i s ljubavlju izrađene poklone poručujem da podrže kreativce i poklone odaberu u Pulsu“, izjavila je jedna od sudionica u projektu, Tamara Moslavac Kos.

U proteklih deset mjeseci u sklopu projekta Kreativna Hrvatska predstavljeno je ukupno 26 rukotvoraca, kreativnih i vrijednih ljudi koji svakodnevno traže svoje mjesto na tržištu, a svi redom ističu kako im je projekt donio veću vidljivost na društvenim mrežama i veći broj narudžbi.

Tekst, fotografije: PR

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci