ZTC

Linija makeupa Kim Kardashian West (KKW beauty) predstavljena je 2017. godine, a s vremenom je prerasla u carstvo u punom sjaju. Širenju makeup linije Kim Kardashian svakako je pridonijela njezina slava gdje je Kim poznata kao model, glumica i američka reality zvijezda, posebno poznata po reality showu Keeping up with Kardashian. Međutim, njezini su se makeup proizvodi, osim zahvaljujući njezinoj slavi, proslavili i postali poznati pa čak i must u kolekciji svake zaljubljenice u makeup ali i makeup artista, upravo po svojoj kvaliteti. Iako, kao i uvijek, ima i onih koji nisu oduševljeni njome kao osobom pa i njezinim proizvodima, većinom su recenzije pozitivne i ljudi su zapravo oduševljeni. Njezina se makeup linija danas sastoji od ruževa, proizvoda za konturiranje i highlightera, palete sjenila pa čak i od body makeupa. Iako se u Americi njezini proizvodi mogu kupiti i u nekim drogerijama, u Hrvatskoj se njezin makeup može kupiti jedino online. Osim kvalitete, cjelokupnim pozitivnim reakcijama zasigurno pridonosi i minimalističko pakiranje u pastelnoj rozoj nijansi koja se odlično uklapa u svaku makeup kolekciju, izgleda profinjeno  i elegantno, a uz to proizvodi su odlični za ponijeti na put što svakako ide u prilog samom brendu.

Kylie Cosmetics američka je makeup linija poznate polusestre Kim Kardashian, Kylie Jenner. Kylie je svoju makeup liniju najprije započela s Kylie Lip Kits, a onda je svoju tvrtku, 2016. godine, preimenovala u Kylie Cosmetics. Prvi proizvodi prije samog preimenovanja tvrtke i pokretanja linije makeupa bili su tekući ruževi za usne i oblozi za usne lansirani na tržište 2015. godine. Kylie je od pokretanja makeup linije surađivala sa svojim polusestrama i majkom pa je tako jedan od proizvoda koji je privukao pažnju bio „Momager“, set od osam mini tekućih ruževa. Iako su njezina makeup linija i njezini proizvodi potaknuli brojne kontraverze, danas je njezino makeup carstvo jedno od prepoznatljivih u svijetu makeupa i gotovo da nema kolekcije koju ne čini barem jedan Kylie Cosmetics makeup proizvod. Danas se njezina makeup linija sastoji od dobro poznatih tekućih ruževa, paleta sjenila, highlightera i contour proizvoda, rumenila, šljokičastih mono sjenila, iluminirajućeg primera, vodica za fiksiranje makeupa i bronijih drugih proizvoda u prepoznatljivom pakiranju i ambalaži čiji izgled privlači na prvi pogled. 

Fenty Beauty (FEИTY BEAUTY) još je jedna linija makeupa koju je 2017. pokrenula pjevačica Rihanna. Radi se o još jednom beauty brendu poznate osobe koji je, praktički od samih početaka naišao na vrlo dobre reakcije i postao jedan od vodećih beauty brendova. Posebnost linije je veliki raspon različitih tonova pudera s kojim se Rihanna na početku i predstavila. Radilo se o Pro Filt’R tekućem puderu koji je primarno lansiran na tržište u 40 različitih nijansi s obzirom na brojne i različite tonove i podtnove kože djevojaka i žena diljem svijeta. Osim tekućeg pudera, pozornost je privukao i Fenty Beauty korektor u 50 nijansi koji je obuhvatio skoro pa sve tipove i tonove kože. Iako se sada mogu naći brendovi koji također nude veliki raspon nijansi tekućih pudera i korektora, tada je Rihannin brend bio jedan od prvih, ako ne i prvi koji je ponudio takvu mogućnost. U prilog tome ide i priznanje koje je Fenty Beauty brend dobio iste godine kada je i pokrenut, gdje ga je časopis Time proglasio jednim od najboljih beauty brendova zahvaljujući upravo svojim proizvodima i velikom rasponu nijansi. Danas se u ponudi brenda mogu pronaći makeup proizvodi poput paleta sjenila u raznim nijansama, tekući puder i korektori raznih tekstura, bronzeri i rumenila u stick obliku, kistevi, primeri, highlighteri i sjajila koji su možda i najpoznatiji Fenty proizvodi, te Full Frontal maskara koja je najnoviji proizvod brenda, a sve u elegantnom i chic pakiranju. 

Haus Laboratories jedna je od novijih makeup linija pokrenutih od strane poznatih i slavnih osoba. U ovom je slučaju riječ o Lady Gagi, koja će, osim po svojoj glazbi i ekstravagantnim outfitima, ostati zapamćena i po svojoj makeup liniji. Haus Laboratories makeup linija pokrenuta je prošle godine u 7. mjesecu, a o njezinom utjecaju govori i činjenica da su prvi proizvodi rasprodani odmah nakon što su lansirani na tržište. U stilu i duhu Lady Gage, svi su proizvodi prepoznatljivog elegantnog pakiranja u crnoj boji, a samu kolekciju čine proizvodi za oči gdje se ističu tekuća sjenila sa šljokicama, paleta sjenila i tuš za oči u crnoj boji, zatim tekući ruževi i olovke za usne kao i razni setovi sastavljeni od sjajila i olovki za usne te tekućeg pudera sa shimmerom također za usne. Iako se radi o relativno novom brendu, vjerujemo kako će Lady Gaga u budućnosti izaći s brojnim makeup proizvodima koji neće manje oduševiti od ovih koji su trenutno dio House Laboratories makeup linije.

View this post on Instagram

PUNK with some pops of METALLIC 😏

A post shared by HAUS LABORATORIES (@hauslabs) on

Danas postoje brojni brendovi pokrenuti od strane poznatih osoba, ne samo stranih, nego i naših domaćih zvijezda, koje se upuštaju u pokretanje svojih beauty brendova, bilo da se radi o makeupu ili pak liniji skincare proizvoda. Beauty industrija danas je u većem zamahu nego ikad i lako se možemo pogubiti u svemu tome, pogotovo pri kupnji raznih proizvoda. Ali moramo priznati kako svaki brend ima nešto svoje, nešto posebno po čemu se izdvaja od svih ostalih zbog čega je uspjeh zagarantiran i što potvrđuje da ima mjesta za svakoga jer svatko nosi nešto svoje, svatko je zbog nečega poseban što na kraju ne može ostati nezamijećeno. 

 

Kancelarija bar