NaslovnicaLIFESTYLEAKTUALNOKorporativni wellbeing u fokusu...

zadnje objave

Korporativni wellbeing u fokusu kongresa kojeg su organizirale Terme Selce

U petak 13.05.2022. u Hotelu Katarina u Selcu održan je 1. Međunarodni kongres Terme Selce na temu zdravlja djelatnika u kompanijama pod naslovom „Korporativni wellbeing – sadašnjost i budućnost“.

Povod organizaciji kongresa je održanih 23 webinara s preko 700 sudionika, od kojih 10 edukativnih radionica za djelatnike Atlantic grupe iz kojih je potvrđeno organizatorima već poznato, s kojim zdravstvenim poteškoćama su suočeni razni profili djelatnika. Uz tradiciju od 33 godine, preko 46000 klijenata na posebnim programima iz 87 zemalja, te čak 120 olimpijaca, iz Poliklinike Terme Selce kao organizatora ovog kongresa, smatraju kako je svakako moguće dati daljnji doprinos unaprjeđenju zdravlja poslovne zajednice i to cijele godine zahvaljujući i prirodnim mikroklimatskim uvjetima crikveničke rivijere.

Mnogi organizatori kongresa

Uz Terme Selce u organizaciju kongresa uključio se i Virgin Pulse – jedna od tvrtki Sir Richarda Bransona, kao globalni lider u unaprjeđenju zdravlja putem online platformi, čiji je Terme Selce partner za Hrvatsku. Kao organizatori su tu još i Infobip te Healthy living by IBD, a važan dio programa činila su i izlaganja partnera Pharmaflight iz Mađarske, vezano uz inovativna rješenja koja koriste djelatnici u avio industriji.

Kongres su uvodnim predavanjima započele predstavnice Hrvatske udruge poslodavaca i  BPW, Vali Marszalek i Alida Perkov, kao i posebna gošća iz Europskog parlamenta, savjetnica Direktorice za podršku ljudskim resursima i socijalne usluge Barbara Beroš. Uslijedila su 3 panela u kojima su sudjelovati predstavnici kompanija sa svojim iskustvima u brizi o djelatnicima. Među njima su se istaknuli Atlantic, Infobip, INA, Undabot, Nestle, Ernst & Young, Webpower i drugi. Kongres je zaključen radionicom na temu radnih mjesta budućnosti koju su vodili predstavnici Infobipa i Ernst & Younga.

Izvedeni zaključci i glavne poruke kongresa

Nakon cjelodnevnih izlaganja i rasprava stručnjaka, predstavnice Poliklinike Terme Selce kao organizatora, primarijus Vlasta Brozičević i profesorica Iva Brozičević Dragičević, kao i gošća iz Europskog Parlamenta Barbara  Beroš navele su glavne poruke i zaključke. Primarijus Brozičević je istaknula kako je već sa samo 3 minute na dan izdvojene za zdravlje moguće pokrenuti pozitivne promjene za zdravlje lokomotornog sustava. Prevencija i briga o zdravlju zaposlenika prije nego što se pojave problemi su ključ smanjenju ozljeda, a time i izostanaka s posla i povećanja produktivnosti što predstavlja pravi benefit za kompanije.

Iva Brozičević Dragičević nadovezala se kako je upravo promjena i usvajanje novih zdravih navika ključno za promjenu životnog stila i  postizanje zdravijeg života. Barbara Beroš je zaključno istaknula “Smatram da je moralna odgovornost i poslovna logika poslodavaca da pruže zdravo okruženje svojim zaposlenicima, kako bi posao bio dobar za njihovo  zdravlje i kako bi oni bili u mogućnosti dati svoj maksimum”.

Drugi međunarodni kongres Terme Selce na ovu veoma aktualnu temu najavljen je za 12.05.2023. godine.

Posjetite službenu stranicu Terme Selce ovdje.

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE