NaslovnicaLIFESTYLEAKTUALNOOdržano četvrto izdanje konferencije...

Održano četvrto izdanje konferencije The Art of Feminine Leadership

Na četvrtom izdanju konferencije, čak 8 međunarodnih i 11 domaćih govornika podijelili su svoja razmišljanja. Pričalo se o hibridnoj budućnosti rada. Te potrebi za stvaranjem humanijih radnih okruženja i poslovnih praksi koje u središte stavljaju ljude.

Prva konferencija u regiji koja promovira ženske vještine vodstva, The Art of Feminine Leadership, u četvrtak je održana u svom četvrtom izdanju. Okupila je vodeće međunarodne i domaće lidere. Oni su u šest sati inspirativnog online programa govorili o izazovima u hibridnom načinu rada. Ali i potrebi za novim modelom liderstva koji će u središte staviti ljude i njihove potrebe.

19 vodećih svjetskih i domaćih lidera

„Zaposlenici danas više nego ikada trebaju jasnu svrhu i osjećaj pripadnosti na radnom mjestu.“ -istaknula je Annie Coleman, savjetnica za organizacijsku kulturu. Annie je otvorila konferenciju govoreći o uzrocima „Velike ostavke“ te otkrila zašto nam je danas potreban novi model liderstva koji neće smatrati ljude resursima nego bićima s potrebama i emocijama.

Priča, partnerstvo i povjerenje glavni su sastojci formule liderstva koju je predstavila Mirjana Garapic-Zakanyi. Članica Uprave Mirabank a.d. i poručila da je vrijeme tradicionalnih struktura kontrole završeno. Dinamika razvoja posla, ali i stalne neizvjesnosti u hibridnom okruženju nameću potrebu da se lideri oslone na svakog člana tima i omoguće im autonomiju i razvoj.

Prezentacija Roberta Bakera

Robert Baker, višestruko nagrađivani zagovornik unaprjeđenja položaja žena u poslovnom svijetu. Potvrdio je da budućnost pripada ženama, ali i muškarcima. Ako koriste ženske vještine vodstva jer su ženske vještine poput empatije, brige i transparentnosti najpotrebnije vještine budućnosti.

Kako već danas možemo mijenjati poslovne prakse i stvarati humanija radna okruženja. Doznali smo u panel diskusiji koja je okupila vodeća domaća imena iz područja ljudskih resursa. Bredu Ivanović (PwC), Nadu Kozinu (J.u.A. Frischeis) i Alana Žepeca (LQ),  ali i odjela inovacija vodećih tvrtki, Moniku Ivanović (Infobip), Marinu Dražić (Algebra) te Maju Markulin Klarić (Combis).

„Posebice u današnje vrijeme, potrebno je govoriti o liderstvu, potpuno drugačijem od onoga o kojem trenutno svjedočimo te kroz pozitivne i uspješne primjere pokazati da svijet može i zaslužuje bolje lidere.“ –  zaključila je na kraju Tanja Džido, organizatorica konferencije.

O organizatoru konferencije:

Konferenciju The Art of Feminine Leadership organizira Tanja Džido. Tanja je osnivačica platforme Shhhefica koja od veljače 2017. služi kao platforma za umrežavanje, inspiraciju i osnaživanje mladih žena u poslovnom svijetu. Tanja Džido je pokrenula Shhheficu nakon što se u svojoj karijeri suočila s brojnim izazovima. Odlučila je svojim iskustvom te mrežom poznanika pomoći mladim damama proći slične izazove što uspješnije uz savjete i stručno vodstvo. 2019. dobila je međunarodno priznanje Female Role Model of The Year na Central European StartUp Awards. Ali i prestižnu stipendiju Američke vlade za mlade poduzetnike u okviru koje je provela jesen 2019. u Chicagu i Washingtonu. U pet godina poduzetništva, Tanja je radila kao savjetnica za više od 80 klijenata.

Na svojim je događanjima okupila više od 1500 ljudi. Autorica je knjige Budi Shhhefica svog života, koja se i 3 godine nakon izdavanja uspješno prodaje. Tanja je trenutno mentorica na tri međunarodna mentorska programa kojima je cilj osnažiti mlade ljude za izazove na prvim radnim mjestima i izgradnji karijere. Aktivni je promotor LinkedIn platforme za umrežavanje gdje ima 15  tisuća vrijednih konekcija te se nalazi među 1% najaktivnijih korisnika u industriji.

Cijeli program pogledajte na poveznici.

Konferencija o ženama – ”Ekonomija bez predrasuda” naziv je konferencije održane na Dan žena

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

25,000PratiteljaLajkaj
11,000PratiteljaSlijedi

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE