Konferencija „Island Business Women” u rujnu uz snažne žene poslat će snažnu poruku „nisamluda”
K

U današnjim vremenima briga oko zdravlja nije usputan dio svakodnevice već imperativ. Izloženi smo brojnim utjecajima, stresovima, svijet se neprestano i užurbano mijenja, a održati dobro zdravlje i zadržati stabilnu psihu neophodno je za sretan i zadovoljan život.

Iako se uvriježeno smatra da nas otoci izoliraju, Krk i ovoga puta pokazuje suprotno! Upravo će se na zlatnom otoku održati zlata vrijedno događanje koje će pokazati da žene u svim ulogama prolaze ista stanja, imaju iste strahove, predrasude i izazove. 16. rujna, kino Krk u Krku,  točno u podne jer više nema odgađanja, okupit će govornice koje će podijeliti svoja intimna iskustva, ali i alate uz koje su se nakon izazovnih dana izborile za sebe, zdravlje i mir. Svaka od nas u nekim se situacijima osjećala usamljeno, neshvaćeno, prestrašeno i želja je osvijestiti žene: Nismo lude i nismo same.

Zašto #nisam luda?

Začudile biste se koji postotak žena je u životu čuo rečenicu „ti si luda ili goru varijantu iza leđa „ona je luda“. Ta rečenica često je odgovor na preopterećenost žena u današnjem ludom vremenu, odgovor na njihove bolove, nesigurnosti, ambicije, strahove, traženje prava ili razumijevanja, pa čak i na zdravstvene probleme.

Bilo da se radi o ambicioznim ili probitačnim ženama, bilo da se radi o domaćicama, poduzetnicama, kućanicama, majkama, umornima, ili dotjeranima, ženama žrtvama nasilja, mobinga ili šovinizma, odgovor na naše prigovore, žaljenje ili traženje razumijevanja i podrške je: „ona je luda“.

Zato će o važnosti zdravlja posebice u poduzetništvu, kako fizičkog tako i mentalnog, govorit vrsne poduzetnice i strašne žene:

  1. Brankica Rakovic

Brankica Raković, vlasnica agencije za digitalni marketing, urednica portala Lola magazin koji čita više od 700 000 ljudi mjesečno i podcasta “Oslobođena” grupacije Oslobođenje. Zaljubljena i zaposlena u marketingu već skoro 20 godina.

Predavačica na više regionalnih kurseva, radionica i mentorskih projekata na temu digitalnog marketinga. Trenutno u fazi pripreme prve autorske knjige.

  1. Marija Mažar

Marija Mažar je osnivačica lifestyle portala Stilueta koji često otvara teme koje osnažuju i podučavaju. Uz to, bavi se PR-om i kako sama kaže: „Sve što radim je komuniciram, od pisanja tekstova, objava za klijente na društvenim mrežama, i kroz događanja koja realiziram.“ Upravo je ove godine u jednom trenu tijelo reklo Dosta, ovo je prvi put da će progovoriti o izazovima s kojima se susrela i o promjenama u životnom stilu koje je donijela kako bi očuvala zdravlje i u konačnici – sebe.

  1. Martina Frka Milotic

Martina Frka Milotić, novinarka i autorica s otoka Krka, s gotovo 20 godina staža u novinarstvu. Osnivačica i urednica otočnog portala Bodulija.net. U dosadašnjoj karijeri radila je kao urednica i novinarka u nekim od najpoznatijih domaćih medija poput Novog lista, kao i u informativnom programu nacionalne radijske mreže Soundset, na županijskoj televiziji Kanal Ri te na najčitanijem domaćem news portalu Index.hr.

Iza sebe ima dvije izdane knjige, “Mala Kme osvaja svijet” i “Pripovjedačica” te vodi dva uspješna bloga, Mala Kme i Book&Blanket, s više od 15 tisuća čitatelja.

Privatno – supruga, majka i pobjednica u dugogodišnjoj borbi s adenomiozom.

  1.  Lada Marinović

Lada Marinović je posljednjih deset godina provela u medijima. Diplomiranja politologinja neplanirano je završila u informativnom svijetu televizije koji ju je na kraju odveo do pozicije Izvršne producentice emisije Stanje nacije na RTL-u. Karijera ima više i u baš svakoj od njih su joj govorili; luda si. Ona je na sve to samo ludo nastavila naprijed.

  1. Iva Brozičević Dragičević

Mr. sc. Iva Brozičević Dragičević, prof.  klinička i sportska psihologinja, voditeljica posebnih programa Poliklinike Terme Selce i direktorica tvrtke Healthy living by IBD.

Tijekom 25 g. iskustva u radu sa sportašima, odraslima, djecom i mladima fokusirala se na razvoj programa za osobe s prekomjernom tjelesnom težinom u sklopu kojih od 2018. godine organizira Junior Kamp za djecu i mlade s problemom pretilosti, istovremeno educirajući i njihove roditelje. Sudjelovala je i kao psihologinja u RTL-ovoj emisiji „Život na vagi“.

2018. pokreće i novu liniju  programa „Healthy Living by IBD“ koji unaprjeđuju zdrave navike i poslovnu učinkovitost, u okviru kojih su i „Top manager programi“ namijenjeni managerima, voditeljima i djelatnicima velikih kompanija kao i manjih tvrtki. Temeljem ostvarenih rezultata u radu mentorica je u pokretanju 1. Međunarodnog wellness kampa za djecu i mlade koji se održao u Bangladešu 2022., te se nastavlja 2023. i planira širiti dalje po svijetu.

  1. Silvija Zec Sambol

Dr. sc. Silvija Zec Sambol, doktor medicine rođena je 1973. g. u Rijeci. Diplomirala, magistrirala i doktorirala na Medicinskom fakultetu u

Rijeci (znanstvena grana interna medicina, klinički nutricionizam).

Zaposlena je u privatnoj kliničkoj praksi gdje svoja znanja objedinjuje u radu s pacijentima i klijentima koji žele živjeti zdravo, energično i cjelovito prema konceptu dr. ZEC.

Životni cilj ove integrativne liječnice je educirati i voditi ljude u postizanju ravnoteže te poticati na promjenu kroz prehranu, tjelovježbu i pozitivne misli i liječiti ne samo tijelo već duh i dušu.

Iako se konferencija održava u  prostoru kina, vjerujemo da brojne žene koje čitaju znaju da život nije uvijek romantičan film. Kako bi izbjegle drame i naučile kako iznijeti neke teže uloge pobrinut će se Island Business Woman konferencija.

U želji da osnaže žene i jednostavno da osjete da nisu same u svojim bolovima, nesigurnostima, strahovima, Žene za otok ovoga puta na svom otoku otvaraju temu u kojoj se mogu pronaći žene na svakom od otoka i na kopnu.

Biti žena ima divne prednosti, ali važno je znati pobrinuti se za sebe kako bi se mogle pobrinuti za sve drugo. Vidimo se 16. 09., na Krku!

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Ana Kalanj je nova Ružica Vinodola

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci